: Epson EH-TW5350

Loistavat värit!

Värien puolesta Epson lyö laudalta muut testatut.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Värit ovat vivahteikkaat, asetukset joustavat ja langaton multimediaominaisuus kätevä.
Musta voisi olla mustempaa. Linssiä ei voi säätää pystysuunnassa.
Tyyppi: LCD, 1080p, 3D

Kirkkaus: 2 200 Luumenia

Kontrasti: 35 000:1 (dynaaminen)

HDMI: 2 x HDMI (MHL)

Langaton verkko: (Miracast)

Etäisyys 100 tuuman kuvaan: 2,72–3,27 m

Lampun käyttöikä: 7 500 tuntia (eko)

Tuulettimen ääni: 27 dB (eko)

Hinta: 750 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Epson on yksi harvoja LCD:n nimiin vannovista valmistajista. Tekniikan etu siinä, että kaikki valo tulee värisuotimien läpi. Siksi LCD-projektoreissa on usein intensiiviset värit ja mahdollisuus hyvin tarkkaan kalibrointiin. Sateenkaariefektiä ei LCD:llä pääse syntymään, kun kaikki värit näkyvät yhtäaikaisesti vuorottelevan vilkkumisen sijaan.

Menu on selkeä ja asetuksia löytyy monta. Jokaista väriä voi säätää kolmessa suunnassa, ja kuvafrekvenssiä voi interpoloida tasaisemman liikkeen saamiseksi.

Projektori on langattomasti yhteydessä kotiverkkoon, ja voi striimata kuvia ja videoita suoraan mobiililaitteista. Tässäkään kaukosäätimessä ei ole omia nappeja kirkkauden, kontrastin ja terävyyden säätöön.

Veitsenterävä ja värikylläinen

Epsonin värintoisto on aivan eri luokkaa kuin Acerin ja NECin. Kaikki sinitaivaan sävyt näkyvät vivahteikkaina, violetit alueet erottuvat sinisen rinnalla ja aurinkokin näyttää lämpimämmän keltaiselta. Mad Max -elokuvan aavikko ja vuoret ovat lämpimän ruskeat, ja äkkiä tuntuu kuin huoneen lämpötilakin nousisi kymmenen astetta! Kasvoissa on raikas puna ja muutenkin melkein kaikki on Epsonilla ilahduttavan mallillaan.

Mutta vain melkein: musta näyttää hailakalta ja yötaivas on tummanharmaa, tähdet sentään erottuvat selkeästi. Epsonin musta on itse asiassa hieman heikompi kuin NECillä.

Kuvanlaatu on kuitenkin parempi loistavan värintoiston ansiosta. Sateenkaariefektiä ei ole eikä varjoissa näy kohinaa. Projektorin interpolaatio toimii hyvin, joten liikkuvat kohteet näyttävät miellyttävän sulavilta.

Johtopäätökset

Epsonin värit ovat varsin hyvät tehdasasetuksillakin, ja niitä voi lisäksi säätää itse. Toisin sanoen: onnea yritykseen löytää yhtä hyvä värintoisto tämän hintaluokan muilla laitteilla! Oranssit sävyt erottuvat auringonpaisteesta, kasvoissa on tervettä punaa ja aavikko näyttää niin polttavan kuumalta kuin pitääkin. Tässä suhteessa ei ole Epsonin voittanutta. Tykissä on jopa interpolaatio pehmeämmän liikkeen luomiseksi, voiko muuta toivoakaan?

mainos

No ainakin mustempaa mustaa. Musta on turhan hailu, mikä saa tummat kohtaukset tuntumaan latteilta. 90-prosenttisesti ongelmaa ei ole, mutta hyvin tummat kohdat kaipaisivat lisää syvyyttä.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös