: Acer V7500

Aika hyvä

Kuva on tarkka ja hyvä, mutta V7500 ei ole virheetön.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kuva on hyvä, ei juuri kohinaa. Värit tasapainoiset ja ihonsävyt näyttävät neutraaleilta. Langaton kuvansiirto on mahdollinen.
Punasävyä ei ole riittävästi, mikä tekee esimerkiksi violettiin vivahtavasta taivaasta täysin sinisen. Tuulettimen ääni on häiritsevä. Kaukosäätimessä ei ole omia nappeja kaikille kuva-asetuksille.
Tyyppi: DLP, 1080p, 3D

Kirkkaus: 2 500 Luumenia

Kontrasti: 20 000:1 (dynaaminen)

HDMI: 2 x HDMI (MHL)

Langaton kuvansiirto: (valinnainen)

Etäisyys 100 tuuman kuvaan: 2,38–3,24 m

Lampun käyttöikä: 6 500 tuntia (eko)

Tuulettimen ääni: 28 dB (eko)

Hinta: 750 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

V7500-tykissä on kaksi HDMI-sisääntuloa, joista toisessa on MHL-tuki vaikkapa Android-puhelimen yhdistämistä varten. Kuvia ja videoita voi siirtää myös esimerkiksi Blu-ray-soittimesta ja mobiililaitteista lisäominaisuutena saatavan langattoman siirron ansiosta. Pystysuunnassa säädettävä linssi on helppo asettaa tykki mieluisaan paikkaan kankaaseen nähden.

Pienessä kaukosäätimessä ei ole montaa nappia, eikä esimerkiksi kirkkautta, kontrastia ja terävyyttä voi säätää suoraan. Menun kautta navigointi tuntuu vaivalloiselta joka kerta, kun haluaa tehdä jonkin pienen säädön. Tuuletin ei niinkään metelöi desibeleissä, mutta se pitää ääntä jotenkin häiritsevällä taajuudella.

Väriasetukset ovat hyvät. Perusvärejä (RGB) voi säätää sekä vahvuuden (gain) että sävyn (bias) suhteen, ja yleinen gamma-korjain löytyy myös.

Tarkka ja hyvä kuva

Kuva on terävä ja intensiivinen. Kirkkaus on hyvä ja musta testin toiseksi syvintä (vain BenQ:lla on mustempi musta). Tästä syystä esimerkiksi kirkkaasti loistavat tähdet erottuvat hienosti pimeää taivasta vasten.

Pikselikohinasta ei tarvitse huolehtia. Kasvot näyttävät neutraalin sävyisiltä eikä kuvanlaadun ole valittamista. Lähemmin tarkasteltuna huomaa punaisen sävyn olevan turhan haalea, eikä asia korjaannu väriasetusta vaihtamalla. Sinisen ja violettien kirjava taivas näyttää vain siniseltä, samoin käy muiden violettien elementtien kanssa: ne muuttuvat sinisiksi.

Testielokuvana käytetyn Mad Max: Fury Roadin aavikko ja kivet eivät näytä tarpeeksi ruskeilta, vaan saavat vihertävän vivahteen. Acer on NECiä parempi, mutta ei yllä BenQ:n tai Epsonin tasolle. Kalibroimalla värit saisi ehkä kohdilleen, mutta on kummaa, ettei mikään väriasetus tarjoa valmista ratkaisua intensiivisemmän punasävyn luomiseksi.

Johtopäätökset

Acer-projektorin kuva on terävä ja melko kohinaton. Kuvan kontrastit toimivat hyvin, joten tähtitaivas näyttää kirkkaalta ja syvältä. Punaiset sävyt ovat kuitenkin heikot, joten violetit sävyt muuttuvat sinisiksi ja hiekka alkaa vihertää.

mainos

Kaiken kaikkiaan kuvanlaatu on oikein siedettävä. Tuuletin pitää liikaa meteliä. Toinen valituksen aihe on kaukosäädin, jossa ei ole omia nappeja perussäädöille kuten kontrastille, kirkkaudelle ja terävyydelle.

mainos

Plussaa langattomasta kuvansiirrosta, joka tosin on valinnainen lisäominaisuus.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös