: Sony HT-ST5000

Erittäin hyvä ääni

Eksklusiivinen ulkonäkö ja miellyttävä ääni viekoittelevat ihastumaan Sony HT-ST5000 -soundbariin.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Tukeva alumiinipäällysteinen rakenne ja loistava äänenlaatu. Sony onnistuu lähes kaikessa.
Soundbariin ei voi yhdistää langattomia takakaiuttimia. Hinta on raskaamman puoleinen.
Atmos: 7.1.2

HDMI: 3 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Langaton käyttö: Bluetooth 4.1 (aptx, AAC, LDAC), wifi: Spotify, Tidal, Napster, Deezer, TuneIn

Subwoofer: Langaton

Mitat: 121 x 8,2 x 13,1 cm

Väri: Musta

Muuta: Multiroom (Chromecast, Sony Music Center)

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 1 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

LG:n ja Samsungin testilaitteissa on paljon muovia, joten Sony HT-ST5000 eroaa positiivisesti joukosta alumiinikuorellaan, joka lupaa laatua. Keski- ja surround-kaiuttimissa on keskirekisterin lisäksi diskanttielementit, joten koko rekisteri toistuu dynaamisemmin. Kallistetut Atmos-kanaalit tuottavat paremman äänen kuin jos ne olisi suunnattu suoraan ylös.

Subwoofer on sen kokoinen, että se antaa odottaa erinomaista bassontoistoa.

Asennus ja käyttö

Langattomaan verkkoon liittyminen käy television valikon kautta. Hieman monimutkaisempaa kuin puhelinsovelluksella, mutta toimii.

LG SJ9 -kaiuttimen tapaan Sonyn soundbariin ei saa yhdistettyä takakaiuttimia, joten laajennushaaveet on hylättävä. Sony HT-ST5000:n saa kuitenkin yhdistettyä monihuonejärjestelmän osaksi.

Yleisesti ottaen käyttäjäystävällisyys on kohdillaan ja kaukosäädin on mukavan monipuolinen. Chromecastia käyttäessä ei kumma kyllä voi valita eri ääniasetusten välillä, joten sitä saa mitä tulee. Sonylla on tuki monille suoratoistopalveluille Tidalia myöten – joka LG:ltä puuttui.

Kuva: Sony

 

Äänenlaatu

Atmos-surround-ääni kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan muistaa asettaa audioasetuksen 3D Surround Soundille parhaan mahdollisen Atmos-efektin saamiseksi. Trondheimsolistenesin ”Reflections” toistuu hyvällä voimalla ja luonnollisen täyteläisesti. Ilmavuutta riittää hyvin ja Sony antaa todella hyvän vaikutelman äänen syntymisestä yläpuolella. Aivan kuin testihuoneemme katto olisi viiden metrin korkeudessa!

mainos

Jousisoittimet erottuvat selkeästi mutta kuulostamatta teräviltä. Todella hyvä. Subwoofer on paljon parempi kuin LG:llä, joten kontrabasso soi vahvasti ja soi kauniisti muun orkesterin seassa.

mainos

Soundi on voimakas ja volyymia voi nostaa kunnolla ennen kuin soundbar luovuttaa ja alkaa särkeä. Volyymi riittää suunnilleen yhtä pitkälle kuin Samsungilla. Se on etu myös musiikkia stereona soittaessa, sillä se kuulostaa niin hyvältä ettei erillistä hifi-järjestelmää tarvita.

Atmos-raita Mad Max: Fury Road -elokuvassa toistuu uskottavasti ja aloituskohtauksen äänet kiertävät mukavasti huoneessa. Kuten LG, ei Sonykään onnistu toistamaan takakanavia yhtä aidosti kuin Samsungin erilliset takakaiuttimet, mutta yhdeksi kaiuttimeksi Sony suoriutuu erinomaisesti.

Johtopäätökset

Sony HT-ST5000 vakuuttaa laadullaan, mitä tulee niin painoon kuin alumiiniseen ulkokuoreen. Se on helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä, kuulostaa todella hyvältä.

Ääni on luonnollinen, dynaaminen ja hyvin erotteleva. Sekä elokuvat että musiikki toimivat.

mainos

Laitteeseen ei saa erillisiä takakaiuttimia, minkä vuoksi Sony häviää Samsung HW-K960 -soundbarille. Muuten Sony on tehnyt kaiken oikein, ainakin jos unohtaa hinnan.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös