: Samsung HW-K960

Kruunu pysyy

Mitä enemmän kilpailua ilmaantuu, sitä selvemmin Samsung osoittaa olevansa soundbarien valtias. HW-K960 on yksinkertaisesti paras.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

HW-K960:n ääni on parhaita, mitä soundbarista on mahdollista saada: luonnollinen, avoin ja dynaaminen. Takakaiuttimet tekevät kokonaisuudesta aidon kotiteatterin.
Emme keksineet mitään tähdellistä valitettavaa.
Atmos: 5.1.4

HDMI: 2 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisään: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5-mm minijakki

Langaton käyttö: Bluetooth (versiota ei ilmoitettu), wifi: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn Subwoofer: Langaton

Mitat: 121 x 8,2 x 13,1 cm

Väri: Musta

Muuta: Multiroom (Samsung MultiRoom)

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsungin soundbarissa on kokonaiset yksitoista elementtiä, joista jokaisella on oma vahvistimensa. Yläosan kaksi Atmos-kanavaa saavat äänen pomppaamaan katon kautta luoden korkeusvaikutelmaa tilaan.

LG SJ9 ja Sony HT-ST5000 luovat surround-efektin yksistään soundbarin avulla, mutta Samsungilla on lisäksi erilliset takakaiuttimet – aito surround, siis! Niissäkin on sisäänrakennetut Atmos-kanavat. Sitten viime näkemän Samsung on saanut myös tuen DTS- ja DTS:X-formaateille joka kanavaan.

Laite voidaan Samsungin langattomaan monihuonejärjestelmään. Musiikkia voi suoratoistaa Spotifysta, Tidalista, Apple Musicista ja monesta muusta Samsungin käyttäjäystävällisen MultiRoom-sovelluksen avulla.

Kuva: Samsung

 

Asennus ja käyttö

Subwoofer ja takakaiuttimet ovat langattomia ja yhdistyvät soundbariin automaattisesti. HW-K960:ia on helppo ohjata, kaukosäädintä on helppo käyttää ja soundbarissa on selkeä näyttö.

Äänenlaatu

Trondheimsolistenesin Atmos-versio ”Reflections”-sävellyksestä soi upean hologrammimaisesti. Sisäänrakennetut Atmos-kanavat toimivat hyvin ja todella antavat vaikutelman äänen soimisesta pään yltä – paljon paremmin kuin LG SJ9 ja samantasoisesti Sony HT-ST5000:n kanssa. Lisäksi Samsungilla on erikoisetuna takakaiuttimensa, joiden ansiosta musiikki tempaa vielä tehokkaammin mukaansa. Samsung ympäröi meidät täydellisesti ja korvaa heittämällä erillisistä laitteista koostuvan surround-järjestelmän.

Jousisoittimista lähtee ääntä voimalla ja kontrabasso möyrii kaiken pohjalla luoden äänimaisemalle tukevan pohjan. Subwoofer on todellinen kovis. Toki varsinainen kotiteatterisubbari saisi Samsungin vapisemaan, mutta tämä toimii hyvin ja antaa bassoille luonnollisen soinnin, joka soi osana muuta musiikkia täydellisesti.

mainos

Sama pätee stereona soitettuun musiikkiin. Rockbändi Morphine kuulostaa hyvältä ja soi soundbarin mittoja huomattavasti laajemmalla alueella. Saksofoni on selkeä ja kirkas eikä alemmassa keskirekisterissä ole havaittavissa samanlaista turvotusta kuin joillakin muilla soundbareilla (LG, katson sinua…).

mainos

Surround-äänellä soitetut elokuvat ovat myös mestarillisen hyviä ja äänikuva toistuu suurena, ilmavana ja uskottavana.

Johtopäätökset

Testattuamme useimmat markkinoiden Atmos-soundbareista on helppo todeta, että Samsung HW-K960 on paras. Eikä vain takakaiuttimiensa ansiosta, vaan myös kirkkaan ja täyteläisen soundinsa sekä voimakkaan tehonsa vuoksi. Se toimii sekä elokuvien että musiikin kanssa, ja on kaikin puolin mahtava löytö.

Äänenlaatu on samaa luokkaa kuin HT-ST5000:lla, mutta Sonylla ei ole takakaiuttimia eikä siten ole täysin vertailukelpoinen. Se on myös kalliimpi. Siksi Samsung vie voiton – jälleen kerran.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös