: LG SJ9

Vain viihdyttävä

LG SJ9 on helppokäyttöinen ja tyylikäs soundbar, jonka äänenlaatu on hyvä.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Ehkäpä parhaimman näköinen soundbar. Helppokäyttöinen. Ylhäältä kuuluvan äänen illuusio toimii riittävän hyvin.
Äänestä puuttuu hieman dynamiikkaa ja voimaa. Subwooferissa on pieni viive, joten sen paikan huoneessa kuulee selvästi. Ei mahdollista yhdistää langattomia takakaiuttimia.
Atmos: 5.1.2

HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Langaton käyttö: Bluetooth 4.0 (SBC), wifi: Spotify, Napster, Deezer, TuneIn

Subwoofer: langaton

Mitat: 120 x 5,8 x 14,5 cm

Väri: Harmaa

Muuta: Multiroom (Chromecast, Music Flow)

Verkkosivusto: lg.com

Hinta: 900 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

LG SJ9 on tyylikäs, pyöristetty soundbar, joka näyttää aivan samalta kuin ohuttakin ohuemman Wallpaper-OLED-television mukana tuleva malli. Wallpaperin soundbarista nousee kaksi kaiutinta ylös, kun ne aktivoidaan, mutta tässä mallissa ne on kätketty laitteen sisään kiinteästi. Nämä kaksi lisäkaiutinta ovat Atmos-kanavat, jotka heijastavat äänen katon kautta luoden aidon tuntuisen äänimaiseman.

LG SJ9 -soundbarissa on vain tarvittavat sisään- ja ulostulot: yksi HDMI, optinen digitaalinen ja 3,5 mm:n analoginen. HDMI-ulotulossa on tuki television audioulostulolle, joten kahden laitteen välille tarvitaan vain yksi lisäjohto. SJ9 tarjoaa uusista Netflix-sarjoista Atmos-ääntä.

Kuva: LG

 

Asennus ja käyttö

Soundbar yhdistetään verkkoon Music Flow -sovelluksella, jonka jälkeen musiikkia voi striimata suoraan sisäänrakennetun Chromecast-vastaanottimen kautta. Useiden laitteiden yhdistäminen monihuonejärjestelmäksi onnistuu myös. Emme jostain syystä onnistuneet suoratoistamaan musiikkia Tidalista, vaikka virallisesti Chromecast tukee sitä. Spotify, Deezer ja TuneIn-internetradio toimivat sitä vastoin moitteetta.

Muutoin SJ9 on hyvin yksinkertainen käyttää. Kun ei käytä suoratoistopalveluita, käytetään pientä kaukosäädintä, jolla soitetaan television, Blue-rayn tai minkä tahansa haluamansa laitteen ääntä. Tarvitsee vain muistaa, että sisääntulon valinta tapahtuu F-napilla (F kuten Function).

Kuva: LG

 

Äänenlaatu

Atmos-äänellä varustetut elokuvat antavat hyvän vaikutelman yläpuolelta tulevasta äänestä. Mad Max: Fury Road -elokuvan avauskohtauksessa Maxin ääni kaikuu koko huoneessa ja tytön ääni ympäröi meidät. Takaa tuleva ääni voisi olla parempi – se ei yllä oikeiden erillisten takakaiuttimien ääneen.

mainos

Maxin ääni on keskirekisterin alapuoliskolla täyteläinen, mikä tekee aika vakuuttavan vaikutelman. Toisaalta puherekisteri toistuu hieman latteana ja tuhnuisena, ja subwooferin työskentely alaäänten kanssa voisi olla parempaa. Se kannattaa säätää tasolle 4, niin se toimii.

mainos

Etenkin musiikki paljastaa soundbarin heikkoudet. Subwoofer ei pysy kunnolla mukana, vaan sen ja soundbarin välillä on pieni kuuluva viive. Niinpä subwooferin sijainti huoneessa on koko ajan selvää. Jos sen sijoittaa liian kauaksi soundbarista, on efekti todella kummallinen.

Parhaimman surround-efektin saamiseksi kannattaa käyttää Movie-asetusta, myös musiikkia kuunnellessa. Trondheimsolistenesin ”Reflections” soi melko avarasti, ja selloissa kuuluu mukavaa täyteläisyyttä. Viuluissa ei ole tarpeeksi ilmavuutta, sillä diskantit eivät soi erottelevasti. Kontrabasso on hiukan turpean kuuloinen, ja sitä paitsi ongelma subwooferin viiveen kanssa vaivaa bassorekisteriä, joka irrottautuu jousisoittimista liian kauaksi.

Kuva: LG

 

Johtopäätökset

LG SJ9 on helppokäyttöinen ja helposti asennettava soundbar. Jotkut musiikkipalveluita se ei tue, kuten Tidalia, ja äänen puolesta se on vain tyydyttävä. Suurin syypää tähän on hidas subwoofer.

mainos

Jos omistaa LG:n OLED-television ja haluaa ehdottomasti saada Netflixin Atmos-äänet käyttöön, on SJ9 hyvä valinta. Se parantaa ääntä television omaan äänen verrattuna, mutta on kuitenkin helppo löytää paremmankuuloisiakin soundbareja.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös