: LG SJ9

Vain viihdyttävä

LG SJ9 on helppokäyttöinen ja tyylikäs soundbar, jonka äänenlaatu on hyvä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ehkäpä parhaimman näköinen soundbar. Helppokäyttöinen. Ylhäältä kuuluvan äänen illuusio toimii riittävän hyvin.
Äänestä puuttuu hieman dynamiikkaa ja voimaa. Subwooferissa on pieni viive, joten sen paikan huoneessa kuulee selvästi. Ei mahdollista yhdistää langattomia takakaiuttimia.
Atmos: 5.1.2

HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Langaton käyttö: Bluetooth 4.0 (SBC), wifi: Spotify, Napster, Deezer, TuneIn

Subwoofer: langaton

Mitat: 120 x 5,8 x 14,5 cm

Väri: Harmaa

Muuta: Multiroom (Chromecast, Music Flow)

Verkkosivusto: lg.com

Hinta: 900 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

LG SJ9 on tyylikäs, pyöristetty soundbar, joka näyttää aivan samalta kuin ohuttakin ohuemman Wallpaper-OLED-television mukana tuleva malli. Wallpaperin soundbarista nousee kaksi kaiutinta ylös, kun ne aktivoidaan, mutta tässä mallissa ne on kätketty laitteen sisään kiinteästi. Nämä kaksi lisäkaiutinta ovat Atmos-kanavat, jotka heijastavat äänen katon kautta luoden aidon tuntuisen äänimaiseman.

LG SJ9 -soundbarissa on vain tarvittavat sisään- ja ulostulot: yksi HDMI, optinen digitaalinen ja 3,5 mm:n analoginen. HDMI-ulotulossa on tuki television audioulostulolle, joten kahden laitteen välille tarvitaan vain yksi lisäjohto. SJ9 tarjoaa uusista Netflix-sarjoista Atmos-ääntä.

Kuva: LG

 

Asennus ja käyttö

Soundbar yhdistetään verkkoon Music Flow -sovelluksella, jonka jälkeen musiikkia voi striimata suoraan sisäänrakennetun Chromecast-vastaanottimen kautta. Useiden laitteiden yhdistäminen monihuonejärjestelmäksi onnistuu myös. Emme jostain syystä onnistuneet suoratoistamaan musiikkia Tidalista, vaikka virallisesti Chromecast tukee sitä. Spotify, Deezer ja TuneIn-internetradio toimivat sitä vastoin moitteetta.

Muutoin SJ9 on hyvin yksinkertainen käyttää. Kun ei käytä suoratoistopalveluita, käytetään pientä kaukosäädintä, jolla soitetaan television, Blue-rayn tai minkä tahansa haluamansa laitteen ääntä. Tarvitsee vain muistaa, että sisääntulon valinta tapahtuu F-napilla (F kuten Function).

Kuva: LG

 

Äänenlaatu

Atmos-äänellä varustetut elokuvat antavat hyvän vaikutelman yläpuolelta tulevasta äänestä. Mad Max: Fury Road -elokuvan avauskohtauksessa Maxin ääni kaikuu koko huoneessa ja tytön ääni ympäröi meidät. Takaa tuleva ääni voisi olla parempi – se ei yllä oikeiden erillisten takakaiuttimien ääneen.

mainos

Maxin ääni on keskirekisterin alapuoliskolla täyteläinen, mikä tekee aika vakuuttavan vaikutelman. Toisaalta puherekisteri toistuu hieman latteana ja tuhnuisena, ja subwooferin työskentely alaäänten kanssa voisi olla parempaa. Se kannattaa säätää tasolle 4, niin se toimii.

mainos

Etenkin musiikki paljastaa soundbarin heikkoudet. Subwoofer ei pysy kunnolla mukana, vaan sen ja soundbarin välillä on pieni kuuluva viive. Niinpä subwooferin sijainti huoneessa on koko ajan selvää. Jos sen sijoittaa liian kauaksi soundbarista, on efekti todella kummallinen.

Parhaimman surround-efektin saamiseksi kannattaa käyttää Movie-asetusta, myös musiikkia kuunnellessa. Trondheimsolistenesin ”Reflections” soi melko avarasti, ja selloissa kuuluu mukavaa täyteläisyyttä. Viuluissa ei ole tarpeeksi ilmavuutta, sillä diskantit eivät soi erottelevasti. Kontrabasso on hiukan turpean kuuloinen, ja sitä paitsi ongelma subwooferin viiveen kanssa vaivaa bassorekisteriä, joka irrottautuu jousisoittimista liian kauaksi.

Kuva: LG

 

Johtopäätökset

LG SJ9 on helppokäyttöinen ja helposti asennettava soundbar. Jotkut musiikkipalveluita se ei tue, kuten Tidalia, ja äänen puolesta se on vain tyydyttävä. Suurin syypää tähän on hidas subwoofer.

mainos

Jos omistaa LG:n OLED-television ja haluaa ehdottomasti saada Netflixin Atmos-äänet käyttöön, on SJ9 hyvä valinta. Se parantaa ääntä television omaan äänen verrattuna, mutta on kuitenkin helppo löytää paremmankuuloisiakin soundbareja.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös