: Samsung HW-MS660

Ihailtavan tasapainoinen

Samsungin soundbar toimii erinomaisesti niin elokuvien katseluun kuin musiikin kuunteluunkin.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kirkas ja puhdas ääni. Samsung on luonnollisen soundin edelläkävijä.
Basso voi toisinaan äityä melkein liiankin täyteläiseksi.
HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Verkko: Wifi

Langaton käyttö: Samsung Multiroom, Bluetooth

Subwoofer: Ei ole

Mitat: 106 x 7,8 x 13,1 cm

Väri: Musta

Hinta: 600 €

Verkkosivusto: samsung.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Yhden sisääntulevan ja yhden ulostulevan HDMI:n johdosta on Samsungin soundbar luonteva liittää television audiokanavaan, mikäli videolähteitä löytyy useampi. HW-MS660 yhdistyy langattomaan verkkoon melko helposti, mutta käyttöohje olettaa käyttäjän omistavan Samsnugin television. Soundbar toimiikin parhaiten saman valmistajan tv:n kanssa, sillä silloin saa käyttöönsä muutamia lisäominaisuuksia, kuten langattomat takakaiuttimet, ja monihuonekäyttö onnistuu silloin saumattomasti.

MS660 voi yhdistää kotiverkkoon ja striimata sillä musiikkia vaikka televisio olisikin eri merkkiä. Wi-fi Setup -nappia painetaan, sitten etsitään kaiutin kännykän langattomista verkoista ja klikataan ”Add speaker” -nappia kaiuttimen takaa. Sitten laite näkyy Samsungin sovelluksessa, johon pääsee syöttämään oman verkkonsa salasanan.

Soundbar toimii ilman erillistä subwooferia. Ulkonäöltään se muistuttaa tavanomaista mustaa laatikkoa, mutta ihastuimme näyttöön, joka ilmestyy näkyviin verkon taakse, herkullinen yksityiskohta!

Äänenlaatu

Käytimme testissä Sonyn televisiota. Optisella kaapelilla lähetetty ääni tuli kuvaan nähden viiveellä, joten HDMI on välttämätön valinta – muutoin elokuvien hahmojen suu liikkuu eri tahtia puheen kuulumisen kanssa. Samsungin tv:tä käyttämällä vastaavaa ongelmaa ei pitäisi syntyä, mutta suosittelemme silti HDMI:n käyttämistä, jolloin myös surround-ääni toimii paremmin.

Surround-asetus tarjoaa avaran äänimaiseman elokuvien katseluun. Puhe kuulostaa selkeämmältä stereo-asetuksella, mutta kaiken kaikkiaan ääni on surroundilla intensiivisempi. Äänenlaatu on Yamahan ja Bosen soundbareja parempi, ja myös luonnollisempi kuin Sonosilla ja Heosilla. Ilman ulkoista subwooferia basso ei ole muhkein mahdollinen.

Odotetusti musiikki kuulostaa parhaimmalta stereo-asetuksella. Surroundillakin se tosin toimii, silloin musiikkiin syntyy laajuutta eikä laulu kuitenkaan mene pilalle – hyvin vaikuttavaa!

Naislaulu kuulostaa avoimelta, ja MS660 suoriutuu niistä selvästi kilpailijoitaan tyylikkäämmin ja erottelevammin. Soundi on tasapainoinen ja antaa tilaa eri soittimille. Ylä-äänet soivat puhtaasti, kitara kuulostaa kitaralta eikä ukulelelta eikä bassorekisteriin synny peittävää murinaa. Toisinaan bassosoundeihin tulee turvotusta, jolloin bassonvoimakkuutta kannattaa säätää pienemmälle kaukosäätimestä.

mainos

Johtopäätökset

Samsungin soundbar kuulostaa puhtaalta ja kirkkaalta, ja bassoakin löytyy enemmän kuin uskoisi, kun ottaa huomioon erillisen subwooferin puuttumisen. Hyvin vaikuttavaa!

mainos

Näimme Samsungilla subwooferin prototyypin tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa, joten odotettavissa on, että sarjaan saadaan myös yhteensopiva subwoofer. Samsung ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut tietoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös