Mainos
Mainos
Mainos

Samsung HW-MS660

Huhti 2017Samsung HW-MS600

Ihailtavan tasapainoinen

Samsungin soundbar toimii erinomaisesti niin elokuvien katseluun kuin musiikin kuunteluunkin.

Kirkas ja puhdas ääni. Samsung on luonnollisen soundin edelläkävijä.
Basso voi toisinaan äityä melkein liiankin täyteläiseksi.

Yhden sisääntulevan ja yhden ulostulevan HDMI:n johdosta on Samsungin soundbar luonteva liittää television audiokanavaan, mikäli videolähteitä löytyy useampi. HW-MS660 yhdistyy langattomaan verkkoon melko helposti, mutta käyttöohje olettaa käyttäjän omistavan Samsnugin television. Soundbar toimiikin parhaiten saman valmistajan tv:n kanssa, sillä silloin saa käyttöönsä muutamia lisäominaisuuksia, kuten langattomat takakaiuttimet, ja monihuonekäyttö onnistuu silloin saumattomasti.

MS660 voi yhdistää kotiverkkoon ja striimata sillä musiikkia vaikka televisio olisikin eri merkkiä. Wi-fi Setup -nappia painetaan, sitten etsitään kaiutin kännykän langattomista verkoista ja klikataan ”Add speaker” -nappia kaiuttimen takaa. Sitten laite näkyy Samsungin sovelluksessa, johon pääsee syöttämään oman verkkonsa salasanan.

Soundbar toimii ilman erillistä subwooferia. Ulkonäöltään se muistuttaa tavanomaista mustaa laatikkoa, mutta ihastuimme näyttöön, joka ilmestyy näkyviin verkon taakse, herkullinen yksityiskohta!

Äänenlaatu

Käytimme testissä Sonyn televisiota. Optisella kaapelilla lähetetty ääni tuli kuvaan nähden viiveellä, joten HDMI on välttämätön valinta – muutoin elokuvien hahmojen suu liikkuu eri tahtia puheen kuulumisen kanssa. Samsungin tv:tä käyttämällä vastaavaa ongelmaa ei pitäisi syntyä, mutta suosittelemme silti HDMI:n käyttämistä, jolloin myös surround-ääni toimii paremmin.

Surround-asetus tarjoaa avaran äänimaiseman elokuvien katseluun. Puhe kuulostaa selkeämmältä stereo-asetuksella, mutta kaiken kaikkiaan ääni on surroundilla intensiivisempi. Äänenlaatu on Yamahan ja Bosen soundbareja parempi, ja myös luonnollisempi kuin Sonosilla ja Heosilla. Ilman ulkoista subwooferia basso ei ole muhkein mahdollinen.

Odotetusti musiikki kuulostaa parhaimmalta stereo-asetuksella. Surroundillakin se tosin toimii, silloin musiikkiin syntyy laajuutta eikä laulu kuitenkaan mene pilalle – hyvin vaikuttavaa!

Naislaulu kuulostaa avoimelta, ja MS660 suoriutuu niistä selvästi kilpailijoitaan tyylikkäämmin ja erottelevammin. Soundi on tasapainoinen ja antaa tilaa eri soittimille. Ylä-äänet soivat puhtaasti, kitara kuulostaa kitaralta eikä ukulelelta eikä bassorekisteriin synny peittävää murinaa. Toisinaan bassosoundeihin tulee turvotusta, jolloin bassonvoimakkuutta kannattaa säätää pienemmälle kaukosäätimestä.

Johtopäätökset

Samsungin soundbar kuulostaa puhtaalta ja kirkkaalta, ja bassoakin löytyy enemmän kuin uskoisi, kun ottaa huomioon erillisen subwooferin puuttumisen. Hyvin vaikuttavaa!

Näimme Samsungilla subwooferin prototyypin tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa, joten odotettavissa on, että sarjaan saadaan myös yhteensopiva subwoofer. Samsung ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut tietoa.

Yhden sisääntulevan ja yhden ulostulevan HDMI:n johdosta on Samsungin soundbar luonteva liittää television audiokanavaan, mikäli videolähteitä löytyy useampi. HW-MS660 yhdistyy langattomaan verkkoon melko helposti, mutta käyttöohje olettaa käyttäjän omistavan Samsnugin television. Soundbar toimiikin parhaiten saman valmistajan tv:n kanssa, sillä silloin saa käyttöönsä muutamia lisäominaisuuksia, kuten langattomat takakaiuttimet, ja monihuonekäyttö onnistuu silloin saumattomasti. MS660 voi yhdistää kotiverkkoon ja striimata sillä musiikkia vaikka televisio olisikin eri merkkiä. Wi-fi Setup -nappia painetaan, sitten etsitään kaiutin kännykän langattomista verkoista ja klikataan ”Add speaker” -nappia kaiuttimen takaa. Sitten laite näkyy Samsungin sovelluksessa, johon pääsee syöttämään oman verkkonsa salasanan. Soundbar toimii ilman erillistä subwooferia. Ulkonäöltään se muistuttaa tavanomaista mustaa laatikkoa, mutta ihastuimme näyttöön, joka ilmestyy näkyviin verkon taakse, herkullinen yksityiskohta!

Äänenlaatu

Käytimme testissä Sonyn televisiota. Optisella kaapelilla lähetetty ääni tuli kuvaan nähden viiveellä, joten HDMI on välttämätön valinta - muutoin elokuvien hahmojen suu liikkuu eri tahtia puheen kuulumisen kanssa. Samsungin tv:tä käyttämällä vastaavaa ongelmaa ei pitäisi syntyä, mutta suosittelemme silti HDMI:n käyttämistä, jolloin myös surround-ääni toimii paremmin. Surround-asetus tarjoaa avaran äänimaiseman elokuvien katseluun. Puhe kuulostaa selkeämmältä stereo-asetuksella, mutta kaiken kaikkiaan ääni on surroundilla intensiivisempi. Äänenlaatu on Yamahan ja Bosen soundbareja parempi, ja myös luonnollisempi kuin Sonosilla ja Heosilla. Ilman ulkoista subwooferia basso ei ole muhkein mahdollinen. Odotetusti musiikki kuulostaa parhaimmalta stereo-asetuksella. Surroundillakin se tosin toimii, silloin musiikkiin syntyy laajuutta eikä laulu kuitenkaan mene pilalle - hyvin vaikuttavaa! Naislaulu kuulostaa avoimelta, ja MS660 suoriutuu niistä selvästi kilpailijoitaan tyylikkäämmin ja erottelevammin. Soundi on tasapainoinen ja antaa tilaa eri soittimille. Ylä-äänet soivat puhtaasti, kitara kuulostaa kitaralta eikä ukulelelta eikä bassorekisteriin synny peittävää murinaa. Toisinaan bassosoundeihin tulee turvotusta, jolloin bassonvoimakkuutta kannattaa säätää pienemmälle kaukosäätimestä.

Johtopäätökset

Samsungin soundbar kuulostaa puhtaalta ja kirkkaalta, ja bassoakin löytyy enemmän kuin uskoisi, kun ottaa huomioon erillisen subwooferin puuttumisen. Hyvin vaikuttavaa! Näimme Samsungilla subwooferin prototyypin tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa, joten odotettavissa on, että sarjaan saadaan myös yhteensopiva subwoofer. Samsung ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut tietoa.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Samsung HW-MS660

HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Verkko: Wifi

Langaton käyttö: Samsung Multiroom, Bluetooth

Subwoofer: Ei ole

Mitat: 106 x 7,8 x 13,1 cm

Väri: Musta

Hinta: 600 €

Verkkosivusto: samsung.fi

Lisää

Keskustelu
Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

Mainos
6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Mainos
Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.