: Philips HTL5160

Hyvin kuuluu!

Philipsin soundbar tekee mitä pitääkin: puhe on selkeää ja soundi kutakuinkin tasapainossa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Ääni on tasapainoinen ja surround-efekti toimii hyvin. Google Cast tekee suoratoistosta käyttäjäystävällistä.
Ylä-äänissä saisi olla enemmän runsautta ja musiikissa parempi stereovaikutelma.
HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5 mm minijakki

Verkko: Wifi, ethernet

Langaton käyttö: Google Cast, Spotify Connect, Bluetooth (NFC)

Subwoofer: Langaton

Mitat: 110 x 5,1 x 6,9 cm

Väri: Musta

Hinta: 480 €

Verkkosivusto: philips.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Philipsin soundbar tuli testiin epäilyttävän pienessä laatikossa. Ensin ajattelimme, että meille on lähetetty pelkkä subwoofer. Pian selvisi, että soundbar kootaan itse kolmesta osasta. Laite on testin ohuin, joten se mahtuu hyvin langattoman subwooferin alle eikä herätä huomiota.
HTL5160:ssa on HDMI-sisään- ja -ulostulo, mutta koska laite ei tue Blu-rayn 4K-videota, pitää kaikki äänilähteet kytkeä televisioon HDMI:n kautta, jonka jälkeen soundbar liitetään television audiokanavaan (ARC). Myös optista digitaalista sisääntuloa voi käyttää. Kaiutin yhdistetään langattomasti verkkoon HCWeSet-sovelluksella. Se tapahtuu helposti applikaation antamien ohjeiden mukaan. Musiikin striimaukseen Philips käyttää Google Castia, mikä on myös superhelppo. Avaat vain tavallisesti käyttämäsi suoratoistosovelluksen ja napautat applikaation virtuaalista nappia soittaaksesi musiikin kännykän sijasta soundbarilla. Puhelin muuttuu näin kaukosäätimeksi. Jos kotonasi on useita Google Castia tukevia laitteita, ne voi yhdistää soittamaan samaa musiikkia. Google Cast tukee useita suoratoistopalveluita, kuten Tidalia, Spotifytä ja Deezeriä. Tällä hetkellä tukea ei löydy Apple Musicille tai iPhonen omalle musiikkisoittimelle.

Äänenlaatu

Myönnän olleeni epäluuloinen nähdessäni näin ohuen soundbarin – voisiko se kuulostaa kovin hyvältä? Kaikeksi onneksi ennakkoluuloni olivat ainakin suurimmaksi osaksi turhia. Ohuen soundbarin ongelma on usein subwooferin kanssa toimimisessa, koska puheen konsonantit tulevat kaiuttimesta, kun taas vokalit soivat subwooferista. Niinpä subwoofer pitää sijoittaa aivan soundbarin viereen, jotta efekti ei ala kuulostaa kummalta.
Tässä tapauksessa elokuvan puhe kuulostaa kirkkaalta ja avoimelta, kun surround on päällä. Äänimaisema levittäytyy melko hyvin läpi huoneen vaarantamatta puheen toistoa. Tämä on keskimmäisen kanavan erillisten kaiuttimien ansiota. Langaton subwoofer tekee niin ikään hyvä työtä basson kanssa.
Ylärekisterissä vivahteet alkavat kadota ja esimerkiksi sadepisaroiden ääni muistuttaa enemmän maahan särkyvää lasia. Subwooferin ja soundbarin välisen eron huomaa, mutta se unohtuu elokuvaa katsellessa. Ongelma tuleekin esiin enemmän musiikkia kuunnellessa, jolloin bassosoittimet kuulostavat monotonisilta. Laulu on kirkasta mutta hieman ohuen oloista.

Johtopäätökset

Edullisesta hinnastaan huolimatta Philipsin soundbar tarjoaa erittäin hyvää elokuvaääntä ja selkeää puhetta. Musiikin kohdalla jäimme kaipaamaan enemmän ilmaa symbaaleihin, ja äänimaisema tuntuu muutenkin hieman ahtaalta – stereoefektiä ei oikeastaan synny ollenkaan. Yleisesti ottaen Philips HTL5160 suoriutuu oikein hyvin, Google Cast on hyvä lisä, ja tämä on hyvä valinta litteää ja edullista soundbaria kaipaavalle.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös