Mainos
Mainos
Mainos

Pioneer N-70AE

Marraskuu 2017Pioneer N-70AE

Tehopakkaus hifiä

Pioneerin lippulaivamalli N-71AE on kokenut erityisen onnistuneen päivityksen ja täyttää nyt oikeastaan kaikki verkkosoittimelle asetetut toiveet.

Jykevän oloinen teräsrakenne, jonka kaikki osat on mietitty huolella. Ääni on erinomainen ja monihuonesoiton mahdollisuus ilahduttaa.
Sovellusten välillä vaihtaminen voi kestää hiukan. Pioneerin applikaatio ei osaa laittaa kappaleita soittojonoon ja toimii muutenkin hitaasti.

Pioneer N-70AE on kaunis näky. Puhdaslinjaisella verkkosoittimella on painoa kokonaiset 11,4 kiloa, ja on selvää että tässä meillä pesunkestävä hifilaite.

Kuva: Pioneer

 

Digitaaliset soittolähteet ja äänitiedostot käsitellään ei vain yhdellä vaan kahdella ES9016S SABRE -digitaalimuuntajalla, jossa on 32 bit/384 kHz:n resoluutio. Kahdeksan ulostuloa on kytketty rinnan, jotta musiikki pääsee virtaamaan mahdollisimman vapaasti. Kohinan vaimentamiseksi on soitin varustettu balansoiduilla piireillä tavallisten balansoimattomien lisäksi. Balansoituja XLR-liittimiä kannattaa käyttää, jos ne vain sopivat omaan vahvistimeen.

Korkearesoluutiosta ääntä

Jos haluaa kuunnella musiikkia 32 bittiä/384 kHz -resoluutiolla, pitää ensin vähän kikkailla. Soittimen USB DAC -sisääntuloon on kytkettävä PC tai Mac, jolloin soitin toimii tietokoneen äänikorttina. Näin saa tuen jopa 11,2 MHz:n DSD-musiikkitiedostoille. Useimpia musiikkitiedostoja voi myös soittaa langattoman tai langallisen verkon kautta – tai USB-tikulta.

Komponentit ovat pelkkää priimaa. Huomaa, miten analogiset ja digitaaliset osat on erotettu toisistaan täysin virtalähteissään. Kuva: Pioneer.

 

Matalamman resoluution musiikkia voi soittaa 32 bittiin asti, jolloin ääni toistuu hyvin luonnollisena. Henkilökohtainen kokemukseni on, että tämä voi syödä nopeutta ja ilmaa rytmikkäästä musiikista, joten itse suosin N-70AE:n käyttämistä Direct-asetuksella, jolloin musiikki soi mahdollisimman puhtaasti.

Kaikki suosikit samassa

Erilaisten palveluiden suhteen ei tarvitse olla huolissaan – edeltäjänsä tapaan N-70AE soittaa musiikkia verkosta, USB-tikulta ja lähes kaikista suoratoistopalveluista. Spotify Connect löytyy valmiina, ja iPhonen omistajat voivat striimata AirPlayn avulla musiikkia suoraan puhelimesta. Vielä coolimpi ominaisuus on sisäänrakennettu Chromecast, josta löytyy tui niin Tidalille, Deezerille, YouTubelle ja korkearesoluutioista musiikkia soittavalle SoundCloudille (jopa 24 bittiä/96 kHz). Silloin kännykkä toimii pelkkänä kaukosäätimenä ja soitin hoitaa suoratoiston paremmalla äänenlaadulla. Jos laittaa soittolistan pyörimään vaikka Tidalista, voi samalla puhua puhelimessa kaikessa rauhassa musiikin katkeamatta, eikä akkukaan kärsi kuten AirPlaytä käyttäessä. Chromecastista on sekin hyöty, että sillä voi soittaa montaa laitetta samanaikaisesti, eli se toimii monihuonesoiton keskuksena.

Pioneer N-70AE näyttää hyvältä myös mustana. Kuulokeliitäntää ohjaa Texas Instrumentsin TPA6120-vahvistin, jonka tehot ovat täysin riittävät 1,5 wattia AB-luokassa. Kuva: Pioneer

 

Pesunkestävä monihuonejärjestelmä löytyy myös FireConnectin muodossa. Sillä voi helposti yhdistää eri laitteita keskenään ja laittaa ne soittamaan samaa tai eri musiikkia missä päin kotia tahansa, kunhan kaikki laitteet ovat kotiverkossa.

Pioneer on aloittanut yhteistyön Audirvanan kanssa, joka on suosituin Macille tarkoitettu highend-soitin. Nyt striimaus onnistuu suoraan siitä Pioneer-soittimeen langattoman verkon kautta.

Helppokäyttöinen

Hifi-markkinoille tehdyt verkkosoittimet ovat usein hankalia käyttää, etenkin jos on tottunut yksinkertaisempiin laitteisiin kuten Sonokseen tai Apple TV:seen. Asetusvalikot soundin hienosäätöä ja muita ominaisuuksia varten saattavat olla jäykkiä ja monimutkaisia. Tällä saralla Pioneer N-70AE onnistuu paremmin kuin useimmat. Siinä on intuitiivinen kaukosäädin ja 3,5 tuuman näyttö, josta näkee hetkessä kaiken tarvitsemansa tiedon. Näytön saa halutessaan myös pois päältä.

Sisäänrakennettu Chromecast tekee musiikin kuuntelusta lastenleikkiä. Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

Käyttäjäystävällisyyden näkee erityisesti, kun poistuu Pioneerin omasta sovelluksesta. Testijaksolla käytin useimmiten Chromecastia, sillä se vaatii ainoastaan musiikkipalvelun (yleensä Tidalin) avaamisen kännykästä, jolloin ääni lähettyy suoraan soittimeen. Jos on yhdistänyt useita Chromecast-tuotteita verkkoon, ne voi ryhmitellä Google Home -applikaatiossa ja ohjata siten monihuonesoittoa. Sama onnistuu myös Pioneerin sovelluksella (FireConnectin ansiosta), tosin silloin pitäisi mieluiten myös ohjata musiikkiakin sovelluksella. Applikaatio on ihan ok mutta pieniä puutteitakin on. Se tuntuu hieman hitaalta ja kappaleiden laittaminen jonoon ei onnistu – sieltä voi valita kappaleen, jonka se soittaa heti, eli se ei ole kaikkein mukavin vaihtoehto ainakaan juhliin.

Sovellus on hitusen heikko esitys. Suosittelemme mieluummin Chromecastin kautta käytettäviä alkuperäisiä suoratoistosovelluksia. Kuva: kuvakaappaus iPhonesta

 

Äänenlaatu

Parasta Pioneerin soittimessa on se, että se kuulostaa yhtä hyvältä kuin miltä se näyttää. Soundi on herkullisen erotteleva, kun soitin on yhdistettynä Hegelin uuteen H190-vahvistimeen balansoiduilla johdoilla.

Trondheim Soloistsin ”In Folk Style” on yksi Tidalin monista MQA-mestareista. Resoluutio on 24 bittiä/352,8 kHz mutta koska N-70AE ei ole (vielä!) MQA-yhteensopiva, skaalautuu resoluutio 88,2 kHz:iin. Soitto joka tapauksessa kuulostaa upealta langattomasti Audirvanan kautta soitettuna. Jousisoittimet soivat kauniin orgaanisesti suuressa ja ilmavassa tilassa. Sellot kuulostavat lämpimiltä ja täyteläiseltä, ja viulut levittäytyvät laajalle olematta silti läpitunkevia. Musiikissa on paljon ilmaa ja samalla kontrabasso antaa tukevan pohjan soinnille.

Radioheadin digitalisoitu ja hienosäädetty versio OK Computerin alkuperäisestä analogisesta master-nauhasta kuulostaa paremmalta kuin koskaan resoluutiollaan 24 bittiä/96 kHz. Thom Yorken ääni kantaa koko huoneen yli kappaleessa No Surprises, kellopelin riippuessa ilmasssa ja kitaroiden ja tamburiinien soidessa kauniisti. Pioneerin soitin saa musiikista valtavan määrän vivahteita eroteltua mutta ei kuulosta pakotetulta.

Striimauksen lisäksi Pioneer N-70AE voi vastaanottaa digitaalisia signaaleja erilaisista äänilähteistä, kuten USB DAC -sisääntulon kautta. Analogiset ulostulot löytyvät sekä balansoituina että balansoimattomina. Kuva: Pioneer

 

Musiikki soi hienosti AirPlayn kautta, vaikka mielestäni se kuulostaakin ehkä hieman latteammalta kuin Chromecastia käyttäen. Parhaan soundin saa ehdottomasti Audirvanalla joko langattomasti tai USB-johdolla Maciin yhdistettynä.

Kaipaisin mahdollisuutta selata Audirvanan soittolistoja eteen- ja taaksepäin. Kappaleen voi laittaa pauselle, aloittaa ja mennä takaisin alkuun Pioneerin kaukosäätimellä. Seuraavaan kappaleeseen siirtyminen on mahdollista vain suoraan Macista, sillä Pioneerin soitin toimii itsessään DAC:nä.

Johtopäätökset

Pioneer N-70AE on erinomainen verkkosoitin. Se paitsi näyttää massiiviselta hifilaitteelta, myös kuulostaa yhtä hyvältä kuin näyttääkin. Se on käyttäjäystävällisempi ja joustavampi kuin monet hifituotteet, ja jopa digitaalista kelloa voi säätää halutessaan.

Laitteen voi liittää osaksi monihuonejärjestelmää ja siitä löytyy useimmat musiikin suoratoistopalvelut. Pioneerin oma sovellus jää hitaudessaan vähän jälkeen muusta tasosta, vaikka onkin ihan selkeä. Laite piti sitä paitsi buutata, kun yritimme vaihtaa Chromecastilla käyttämästämme Tidal-sovelluksesta Pioneerin omaan sovellukseen.

Soundinsa puolesta soitin vastaa 500–600 euron arvoisia DAC-soittimia (se vaikuttaa yhtä hyvältä kuin Hegel HD12 ja YBA WD202). Se muuntaa digitaalisenmusiikkikirjaston kunnon hifitaivaaksi. Annamme lämpimät suositukset Pioneerin soittimelle!

Pioneer N-70AE on kaunis näky. Puhdaslinjaisella verkkosoittimella on painoa kokonaiset 11,4 kiloa, ja on selvää että tässä meillä pesunkestävä hifilaite. [caption id="attachment_70742" align="alignnone" width="460"] Kuva: Pioneer[/caption]   Digitaaliset soittolähteet ja äänitiedostot käsitellään ei vain yhdellä vaan kahdella ES9016S SABRE -digitaalimuuntajalla, jossa on 32 bit/384 kHz:n resoluutio. Kahdeksan ulostuloa on kytketty rinnan, jotta musiikki pääsee virtaamaan mahdollisimman vapaasti. Kohinan vaimentamiseksi on soitin varustettu balansoiduilla piireillä tavallisten balansoimattomien lisäksi. Balansoituja XLR-liittimiä kannattaa käyttää, jos ne vain sopivat omaan vahvistimeen.

Korkearesoluutiosta ääntä

Jos haluaa kuunnella musiikkia 32 bittiä/384 kHz -resoluutiolla, pitää ensin vähän kikkailla. Soittimen USB DAC -sisääntuloon on kytkettävä PC tai Mac, jolloin soitin toimii tietokoneen äänikorttina. Näin saa tuen jopa 11,2 MHz:n DSD-musiikkitiedostoille. Useimpia musiikkitiedostoja voi myös soittaa langattoman tai langallisen verkon kautta – tai USB-tikulta. [caption id="attachment_70739" align="alignnone" width="460"] Komponentit ovat pelkkää priimaa. Huomaa, miten analogiset ja digitaaliset osat on erotettu toisistaan täysin virtalähteissään. Kuva: Pioneer.[/caption]   Matalamman resoluution musiikkia voi soittaa 32 bittiin asti, jolloin ääni toistuu hyvin luonnollisena. Henkilökohtainen kokemukseni on, että tämä voi syödä nopeutta ja ilmaa rytmikkäästä musiikista, joten itse suosin N-70AE:n käyttämistä Direct-asetuksella, jolloin musiikki soi mahdollisimman puhtaasti.

Kaikki suosikit samassa

Erilaisten palveluiden suhteen ei tarvitse olla huolissaan – edeltäjänsä tapaan N-70AE soittaa musiikkia verkosta, USB-tikulta ja lähes kaikista suoratoistopalveluista. Spotify Connect löytyy valmiina, ja iPhonen omistajat voivat striimata AirPlayn avulla musiikkia suoraan puhelimesta. Vielä coolimpi ominaisuus on sisäänrakennettu Chromecast, josta löytyy tui niin Tidalille, Deezerille, YouTubelle ja korkearesoluutioista musiikkia soittavalle SoundCloudille (jopa 24 bittiä/96 kHz). Silloin kännykkä toimii pelkkänä kaukosäätimenä ja soitin hoitaa suoratoiston paremmalla äänenlaadulla. Jos laittaa soittolistan pyörimään vaikka Tidalista, voi samalla puhua puhelimessa kaikessa rauhassa musiikin katkeamatta, eikä akkukaan kärsi kuten AirPlaytä käyttäessä. Chromecastista on sekin hyöty, että sillä voi soittaa montaa laitetta samanaikaisesti, eli se toimii monihuonesoiton keskuksena. [caption id="attachment_70740" align="alignnone" width="460"] Pioneer N-70AE näyttää hyvältä myös mustana. Kuulokeliitäntää ohjaa Texas Instrumentsin TPA6120-vahvistin, jonka tehot ovat täysin riittävät 1,5 wattia AB-luokassa. Kuva: Pioneer[/caption]   Pesunkestävä monihuonejärjestelmä löytyy myös FireConnectin muodossa. Sillä voi helposti yhdistää eri laitteita keskenään ja laittaa ne soittamaan samaa tai eri musiikkia missä päin kotia tahansa, kunhan kaikki laitteet ovat kotiverkossa. Pioneer on aloittanut yhteistyön Audirvanan kanssa, joka on suosituin Macille tarkoitettu highend-soitin. Nyt striimaus onnistuu suoraan siitä Pioneer-soittimeen langattoman verkon kautta.

Helppokäyttöinen

Hifi-markkinoille tehdyt verkkosoittimet ovat usein hankalia käyttää, etenkin jos on tottunut yksinkertaisempiin laitteisiin kuten Sonokseen tai Apple TV:seen. Asetusvalikot soundin hienosäätöä ja muita ominaisuuksia varten saattavat olla jäykkiä ja monimutkaisia. Tällä saralla Pioneer N-70AE onnistuu paremmin kuin useimmat. Siinä on intuitiivinen kaukosäädin ja 3,5 tuuman näyttö, josta näkee hetkessä kaiken tarvitsemansa tiedon. Näytön saa halutessaan myös pois päältä. [caption id="attachment_70745" align="alignnone" width="460"] Sisäänrakennettu Chromecast tekee musiikin kuuntelusta lastenleikkiä. Kuva: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Käyttäjäystävällisyyden näkee erityisesti, kun poistuu Pioneerin omasta sovelluksesta. Testijaksolla käytin useimmiten Chromecastia, sillä se vaatii ainoastaan musiikkipalvelun (yleensä Tidalin) avaamisen kännykästä, jolloin ääni lähettyy suoraan soittimeen. Jos on yhdistänyt useita Chromecast-tuotteita verkkoon, ne voi ryhmitellä Google Home -applikaatiossa ja ohjata siten monihuonesoittoa. Sama onnistuu myös Pioneerin sovelluksella (FireConnectin ansiosta), tosin silloin pitäisi mieluiten myös ohjata musiikkiakin sovelluksella. Applikaatio on ihan ok mutta pieniä puutteitakin on. Se tuntuu hieman hitaalta ja kappaleiden laittaminen jonoon ei onnistu – sieltä voi valita kappaleen, jonka se soittaa heti, eli se ei ole kaikkein mukavin vaihtoehto ainakaan juhliin. [caption id="attachment_70746" align="alignnone" width="432"] Sovellus on hitusen heikko esitys. Suosittelemme mieluummin Chromecastin kautta käytettäviä alkuperäisiä suoratoistosovelluksia. Kuva: kuvakaappaus iPhonesta[/caption]  

Äänenlaatu

Parasta Pioneerin soittimessa on se, että se kuulostaa yhtä hyvältä kuin miltä se näyttää. Soundi on herkullisen erotteleva, kun soitin on yhdistettynä Hegelin uuteen H190-vahvistimeen balansoiduilla johdoilla. Trondheim Soloistsin ”In Folk Style” on yksi Tidalin monista MQA-mestareista. Resoluutio on 24 bittiä/352,8 kHz mutta koska N-70AE ei ole (vielä!) MQA-yhteensopiva, skaalautuu resoluutio 88,2 kHz:iin. Soitto joka tapauksessa kuulostaa upealta langattomasti Audirvanan kautta soitettuna. Jousisoittimet soivat kauniin orgaanisesti suuressa ja ilmavassa tilassa. Sellot kuulostavat lämpimiltä ja täyteläiseltä, ja viulut levittäytyvät laajalle olematta silti läpitunkevia. Musiikissa on paljon ilmaa ja samalla kontrabasso antaa tukevan pohjan soinnille. Radioheadin digitalisoitu ja hienosäädetty versio OK Computerin alkuperäisestä analogisesta master-nauhasta kuulostaa paremmalta kuin koskaan resoluutiollaan 24 bittiä/96 kHz. Thom Yorken ääni kantaa koko huoneen yli kappaleessa No Surprises, kellopelin riippuessa ilmasssa ja kitaroiden ja tamburiinien soidessa kauniisti. Pioneerin soitin saa musiikista valtavan määrän vivahteita eroteltua mutta ei kuulosta pakotetulta. [caption id="attachment_70741" align="alignnone" width="460"] Striimauksen lisäksi Pioneer N-70AE voi vastaanottaa digitaalisia signaaleja erilaisista äänilähteistä, kuten USB DAC -sisääntulon kautta. Analogiset ulostulot löytyvät sekä balansoituina että balansoimattomina. Kuva: Pioneer[/caption]   Musiikki soi hienosti AirPlayn kautta, vaikka mielestäni se kuulostaakin ehkä hieman latteammalta kuin Chromecastia käyttäen. Parhaan soundin saa ehdottomasti Audirvanalla joko langattomasti tai USB-johdolla Maciin yhdistettynä. Kaipaisin mahdollisuutta selata Audirvanan soittolistoja eteen- ja taaksepäin. Kappaleen voi laittaa pauselle, aloittaa ja mennä takaisin alkuun Pioneerin kaukosäätimellä. Seuraavaan kappaleeseen siirtyminen on mahdollista vain suoraan Macista, sillä Pioneerin soitin toimii itsessään DAC:nä.

Johtopäätökset

Pioneer N-70AE on erinomainen verkkosoitin. Se paitsi näyttää massiiviselta hifilaitteelta, myös kuulostaa yhtä hyvältä kuin näyttääkin. Se on käyttäjäystävällisempi ja joustavampi kuin monet hifituotteet, ja jopa digitaalista kelloa voi säätää halutessaan. Laitteen voi liittää osaksi monihuonejärjestelmää ja siitä löytyy useimmat musiikin suoratoistopalvelut. Pioneerin oma sovellus jää hitaudessaan vähän jälkeen muusta tasosta, vaikka onkin ihan selkeä. Laite piti sitä paitsi buutata, kun yritimme vaihtaa Chromecastilla käyttämästämme Tidal-sovelluksesta Pioneerin omaan sovellukseen. Soundinsa puolesta soitin vastaa 500–600 euron arvoisia DAC-soittimia (se vaikuttaa yhtä hyvältä kuin Hegel HD12 ja YBA WD202). Se muuntaa digitaalisenmusiikkikirjaston kunnon hifitaivaaksi. Annamme lämpimät suositukset Pioneerin soittimelle!
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Pioneer N-70AE

Pioneer N-70AE

Langaton verkkosoitin

Palvelut: Spotify, Tidal, Deezer, YouTube, TuneIn

Langaton wifi: DLNA, AirPlay, Chromecast, Audirvana, PlayFi, FireConnect Multiroom

Sisääntulot: 2 x USB A, USB B, ethernet, digitaalinen optinen/koaksiaali

Ulostulot: digitaalinen koaksiaali/optinen, analoginen RCA ja XLR, kuulokeulostulo

Tuetut tiedostomuodot: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, ALAC, DSD

Resoluutio USB-DAC: 24 bittiä/384 kHz PCM, 11,2 MHz DSD

Ohjaus: iOS- ja Android-sovellukset

Näyttö: 3,5 tuuman LCD

Värivaihtoehdot: musta tai hopea

Paino: 11,4 kg

Hinta: 1 400 e

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.