: Audio-Technica AT-LP120 USB

Vankka vinyylisoitin

Ilahduttava hinta, luotettava laatu ja hyvä soundi tekevät Audio-Technican levysoittimesta erinomaisen ostoksen.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarkka ja täyteläinen soundi, vakaa basso. Hyvin varusteltu laite, jota on mahdollista parannella jälkikäteenkin.
Hieman väritön soundi ja rajoittunut dynaaminen kontrasti.
Nopeus: 33, 45 kierrosta

Toiminta: Suoraveto

Äänivarsi: Staattinen tasapainotettu J-varsi, jossa irrotettava äänirasiakelkka

Äänirasia: Audio-Technica AT95E MM

Liitännät: USB, RCA

Muuta: Pitch-säätö, Audacity-ohjelmoitava

Väri: Musta tai hopea

Hinta: 290 €

Maahantuoja: bergsala.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: 290 €

Audio-Technica ei ole ainoa, joka on kopioinut Technicsin legendaarista SL-1200 -soitinta. Siis designin osalta, teknisesti laitteet eivät juuri muistuta toisiaan, eikä ole tarvekaan. AT-LP120-soittimessa on kuitenkin sama suoravetoinen levylautanen, nopeudensäädin (pitch) ja äänivarsi, jota voi säätää korkeussuunnassa.

Painoa soittimella on yli 10 kiloa, ja se on paljon vakaamman oloinen kuin tämän hintaluokan laitteet yleensä. Soittimesta löytyy myös USB-portti heille, joiden mielestä on tarpeen siirtää LP-levyjen sisältö digitaaliseen muotoon, esimerkiksi arkistointia tai kännykkäkuuntelua varten.

LP-soittimen saa kiinni tavalliseen vahvistimeen analogisen sisääntulon kautta. Siinä on sisäänrakennettu RIAA-korjain, mutta sen voi myös kytkeä erilliseen vahvistimeen äänenlaadun parantamiseksi.

Äänirasia on odotetusti Audio-Technican tunnettu AT95E. Samaa käyttävät monet muutkin valmistajat, ja halvaksi äänirasiaksi se kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan sitä käytetään yhdessä hyvän äänivarren kanssa.

Vinyylisoitinta käytetään täysin manuaalisesti. Laite pitää siis käynnistää itse, nostaa neula levylle ja muistaa pysäyttää levy, kun se on soinut loppuun. Nopeuden valintaa ja säätöä ohjataan elektronisesti.

Audio-Technican rakenne on erittäin vakaa säädettävine kumijalkoineen ja hyvintehtyine äänivarsineen. Kaikki viittaa siihen, että soitin tarjoaa rahoille erinomaista vastinetta, mutta loppujen lopuksihan kyse on äänenlaadusta.

Kuva: Audio-Technica

 

mainos

AT-LP120 ei yllä vivahteikkuudessa saman valmistajan kalliimpaan AT-LP5-mallin tasolle. Tarkkuus on parempi kuin Pioneer PL-30-soittimella, ja äänimaisema on siihen verrattuna vivahteikkaampi. Muutoin suuria eroja laitteiden välillä ei ole.

mainos

Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” soi vivahteikkaammin ja erottelevammin. Basso on vakaa ja tiukka, ja dynaaminen kontrasti hyvä, mutta LP120-soitinkaan ei levitä bassoa laajalle. Audio-Technica onnistuu kuitenkin tempaamaan mukaansa paremmin kuin Pioneer.

Barney Kesselin ja Stephane Grapellin ”Limehouse Blues” soi eläväisesti, ja kitaran ja viulun sointi on lämmintä ja täyteläistä – bassossakin on rytmikästä draivia. Kalliimpien levysoittimien vivahteikkaammasta soundista ja dynaamisesta kontrastista jäädään kuitenkin jälkeen.

AT-LP120-soittimen äänirasia on parempi kuin Pioneerissa. Audio-Technican soitin on muutenkin paremmin varusteltu ja laadukkaamman oloinen. Soundi on intensiivisempi, vaikka ero ei olekaan huimaava. Edullisemman hintansa ja tarjoamiensa mahdollisuuksien ansiosta LP120 on parempi ostos ja hintaryhmässään erinomainen valinta. Se on siis mainio vaihtoehto USB-porttia, suoravetoa, vankkaa rakennetta ja päivitysmahdollisuuksia arvostavalle.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös