Mainos
Mainos
Mainos

Como Audio Duetto

Maaliskuu 2017Como Audio Duetto

Onnistunut ensiesiintyminen

Como Audion radioista harva on vielä kuullut, mutta merkki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

Kompakti ja käytännöllinen vaihtoehto stereoille. Erittäin hyvä äänenlaatu ja hyvin varusteltu. Fiksu monihuonetoiminta ja monipuoliset radio- ja striimausominaisuudet.
Käyttö paikoin hankalaa, valikot ovat monimutkaiset. Ei pysty soittamaan yhtä kovaa kuin vahvistimeen liitetyt stereokaiuttimet.

Radioita on kaupat pullollaan, ja monet niistä edustavat varsin tuntemattomia merkkejä. Tivoli-radiot ovat kuitenkin useimmille tuttuja ja monelta löytyy sellainen kotoa, sillä valmistaja on myynyt ennätysmäärän laitteita meidän leveysasteillamme.

Se on silottanut tietä monelle vähemmän menestyneelle kilpailijalle, jotka pakkaavat samankaltaista tekniikkaa värikkääseen pakettiin ja lyövät oman nimensä kylkeen.

Yksinkertaisin ei aina tarkoita parasta, ei ainakaan Tom DeVestolle, joka yhdessä Henry Klossin kanssa loi modernin radion menestystarinan, Tivoli Audion. Myytyään oman osuutensa yrityksestä ei kestänyt kauaakaan, kun DeVesto huomasi olevansa pitkästynyt. Niinpä DeVesto, joka aiemmin myi kaiuttimia ja soitti bändissä tarvitsi uutta sisältöä päiviinsä.

Hän olisi hyvin voinut lentää Kiinaan ja lätkäistä nimensä valkoisten, mustien ja punaisten radioiden päälle myydäkseen ne hyvällä voitolla kotopuolessa. Hänellä olisi ollut vähintään yhtä hyvät mahdollisuudet onnistua kuin muillakin tuntemattomilla valmistajilla.

Mutta Tom DeVesto päätti tehdä toisin.

Hän aloitti jälleen kerran alusta. Hän lainasi nimen Italian kolmanneksi suurimmalta järveltä ja nimesi uuden merkkinsä Como Audioksi. Ensimmäiset mallit Solo ja Duetto muistuttavat hänen aiempia menestysmallejaan niin paljon, että on suuri riski erehtyä luulemaan niitä kopioiksi. Mutta kopioita ne eivät todellakaan ole.

Suoratoisto ja monihuonesoitto

Radiot eivät enää aikoihin ole olleet pelkkiä radioita, vaan myös Bluetooth-kaiuttimia, joista löytyy sisäänrakennettuna Spotify Connect ja Google Cast. Ne yhdistetään wifillä kotiverkkoon tai johdolla ulkoisiin äänilähteisiin.

Esimerkiksi television äänen saa kuulumaan radiosta takapuolen optisen sisääntulon kautta. Como-radiota ohjataan kaukosäätimellä tai iOS:lle ja Androidille löytyvällä Como Control -sovelluksella.

Kaksi ensimmäistä radiota – tai kuten Como Audio nitä itse kutsuu, älykaiutinta – ovat lähes identtiset keskenään, erona on vain kaiutinelementtien lukumäärä. Pienemmässä Solo-radiossa on kaksi mono-ääntä soittavaa elementtiä ja suuremmassa Duetto-radiossa on kaksi elementtiä kanavaa kohden stereoääntä varten.

Teknisesti ne ovat lähes samanlaiset, molemmissa on FM- ja DAB+ -stereovastaanottimet ja käytännössä samat liitäntävaihtoehdot.

Molempia on saatavana pähkinä- tai hikkoriviilulla sekä korkeakiiltoisena valkoisena tai mustana (kolme viimeksi mainittua maksavat 50 euroa enemmän kuin perusmalli).

Molemmat myös toimivat osana monihuonejärjestelmää eri huoneissa eli alueilla. Alueiden määrä riippuu hieman verkon kapasiteetista, mutta joka alueella voi olla viisi laitetta.

Monihuonejärjestelmän omistaja voi ohjata useita laitteita kännykkäsovelluksesta ja soittaa vaikka joka kaiuttimesta eri musiikkia – tai kaikista samaa, kuinka sitten haluaakin. Pienemmän Solo-radion voi laajentaa stereoiksi yhdistämällä siihen Ambiente-nimisen kaiuttimen. Se on luonnollisesti saatavilla samoissa sävyissä kuin Solo ja maksaa 140 euroa.

Värinäyttö

Duetto on yhtä yksinkertainen käyttää kuin useimmat muutkin radiot. Radiokanavien tallennus onnistuu lähteestä riippumatta (FM, DAB+ tai nettiradio), samoin suosikkien valinta sovelluksella, kaukosäätimellä tai radiossa olevilla napeilla, joita löytyy kuusi kappaletta esivalittuja kanavia varten.

Ainoa hankalan tuntuinen asia on wifiin yhdistäminen, sillä se vaatii monta napinpainallusta onnistuakseen. Mutta tässä asiassa Como Audio ei ole yksin.

Värinäytön pitäisi kyllä olla kosketusherkkä, mutta on se ihan käytännöllinen näinkin, sillä se näyttää paljon tietoa soitettavasta musiikista. Se voi myös näyttää slideshow-esityksiä, kuvia ja videoita, mikäli sellaisia on tarjolla.

Mieletön ääni

37 cm leveän Como-radion – anteeksi, siis kaiuttimen – sisällä on 30 watin vahvistin, joka ohjaa neljää elementtiä: 76 mm:n keskirekisteriä/bassoa sekä jokaisesta kanavasta löytyvää 19 mm:n diskanttia. Subwooferia ei ole, mutta takapuolen bassorefleksiportti vahvistaa bassoa hieman.

Basson ja diskantin hienosäätö on mahdollista varsin monimutkaisten valikoiden kautta. Tähänkään vaivaan Como ei syyllisty yksin.

En tosin usko, että useimmilla on tarvetta ryhtyä säätämään soundia itse, sillä Dueton äänenlaatu on erittäin hyvä.

Como Audion radio on itse asiassa testaamistamme stereoradiolaitteista sieltä paremmasta päästä. Basso ei ole yhtä voimakas kuin suuremmassa ja kalliimmassa Revo Super System -radiossa, mutta Duetto soi kirkkaammin, vahvemmin ja hienostuneemmin kuin Tivoli Audion pienempi Music System Three.

Musiikin kuunteluun kannattaa etsiä radioasema, joka ei pakkaa ääntä liian paljon (64 kbit on liikaa, 160 kbit on vähän). Musiikkia voi striimata Bluetoothin kautta kännykästä. Optimaalisen äänen saamiseksi voi myös kytkeä kannettavan tai muun digitaalisen lähteen radion optiseen sisääntuloon. Tai sitten voi suoratoistaa musiikkia Google Cast Audiosta USB-liitäntää käyttäen.

Kun on tehnyt jonkin näistä, kuulee, miksi Tom DeVesto onnistui niin hyvin Tivolilla. Mutta tässä ääni puhtaampi ja tasapainoisempi ja diskantti raikkaampi. Soundi on kokonaisuudessaan avoimempi ja kirkkaampi.

Hyvän bassopohjan ansiosta soitto tempaa hyvin mukaansa ja erittäin erotteleva keskirekisteri tarjoilee selkeää ja kauniin sävyistä laulua. Kaiken kaikkiaan soundi on todella hyvä pöytäradioksi.

Johtopäätökset

Duetto on sekä hyvä soitin, loistava radio että kaunis esine. Hinta on koreka, mutta perusteltu, sillä tuskin kukaan muu onnistuu ahtamaan näin täyden paketin näin pieneen kuoreen. Como Audio tulee ehdottomasti selviytymään radioviidakossa.

picture3 picture2
<
>
Duetto-radion saa puuviilukuorella.
Radioita on kaupat pullollaan, ja monet niistä edustavat varsin tuntemattomia merkkejä. Tivoli-radiot ovat kuitenkin useimmille tuttuja ja monelta löytyy sellainen kotoa, sillä valmistaja on myynyt ennätysmäärän laitteita meidän leveysasteillamme. Se on silottanut tietä monelle vähemmän menestyneelle kilpailijalle, jotka pakkaavat samankaltaista tekniikkaa värikkääseen pakettiin ja lyövät oman nimensä kylkeen. Yksinkertaisin ei aina tarkoita parasta, ei ainakaan Tom DeVestolle, joka yhdessä Henry Klossin kanssa loi modernin radion menestystarinan, Tivoli Audion. Myytyään oman osuutensa yrityksestä ei kestänyt kauaakaan, kun DeVesto huomasi olevansa pitkästynyt. Niinpä DeVesto, joka aiemmin myi kaiuttimia ja soitti bändissä tarvitsi uutta sisältöä päiviinsä. Hän olisi hyvin voinut lentää Kiinaan ja lätkäistä nimensä valkoisten, mustien ja punaisten radioiden päälle myydäkseen ne hyvällä voitolla kotopuolessa. Hänellä olisi ollut vähintään yhtä hyvät mahdollisuudet onnistua kuin muillakin tuntemattomilla valmistajilla. Mutta Tom DeVesto päätti tehdä toisin. Hän aloitti jälleen kerran alusta. Hän lainasi nimen Italian kolmanneksi suurimmalta järveltä ja nimesi uuden merkkinsä Como Audioksi. Ensimmäiset mallit Solo ja Duetto muistuttavat hänen aiempia menestysmallejaan niin paljon, että on suuri riski erehtyä luulemaan niitä kopioiksi. Mutta kopioita ne eivät todellakaan ole.

Suoratoisto ja monihuonesoitto

Radiot eivät enää aikoihin ole olleet pelkkiä radioita, vaan myös Bluetooth-kaiuttimia, joista löytyy sisäänrakennettuna Spotify Connect ja Google Cast. Ne yhdistetään wifillä kotiverkkoon tai johdolla ulkoisiin äänilähteisiin. Esimerkiksi television äänen saa kuulumaan radiosta takapuolen optisen sisääntulon kautta. Como-radiota ohjataan kaukosäätimellä tai iOS:lle ja Androidille löytyvällä Como Control -sovelluksella. Kaksi ensimmäistä radiota – tai kuten Como Audio nitä itse kutsuu, älykaiutinta – ovat lähes identtiset keskenään, erona on vain kaiutinelementtien lukumäärä. Pienemmässä Solo-radiossa on kaksi mono-ääntä soittavaa elementtiä ja suuremmassa Duetto-radiossa on kaksi elementtiä kanavaa kohden stereoääntä varten. Teknisesti ne ovat lähes samanlaiset, molemmissa on FM- ja DAB+ -stereovastaanottimet ja käytännössä samat liitäntävaihtoehdot. Molempia on saatavana pähkinä- tai hikkoriviilulla sekä korkeakiiltoisena valkoisena tai mustana (kolme viimeksi mainittua maksavat 50 euroa enemmän kuin perusmalli). Molemmat myös toimivat osana monihuonejärjestelmää eri huoneissa eli alueilla. Alueiden määrä riippuu hieman verkon kapasiteetista, mutta joka alueella voi olla viisi laitetta. Monihuonejärjestelmän omistaja voi ohjata useita laitteita kännykkäsovelluksesta ja soittaa vaikka joka kaiuttimesta eri musiikkia – tai kaikista samaa, kuinka sitten haluaakin. Pienemmän Solo-radion voi laajentaa stereoiksi yhdistämällä siihen Ambiente-nimisen kaiuttimen. Se on luonnollisesti saatavilla samoissa sävyissä kuin Solo ja maksaa 140 euroa.

Värinäyttö

Duetto on yhtä yksinkertainen käyttää kuin useimmat muutkin radiot. Radiokanavien tallennus onnistuu lähteestä riippumatta (FM, DAB+ tai nettiradio), samoin suosikkien valinta sovelluksella, kaukosäätimellä tai radiossa olevilla napeilla, joita löytyy kuusi kappaletta esivalittuja kanavia varten. Ainoa hankalan tuntuinen asia on wifiin yhdistäminen, sillä se vaatii monta napinpainallusta onnistuakseen. Mutta tässä asiassa Como Audio ei ole yksin. Värinäytön pitäisi kyllä olla kosketusherkkä, mutta on se ihan käytännöllinen näinkin, sillä se näyttää paljon tietoa soitettavasta musiikista. Se voi myös näyttää slideshow-esityksiä, kuvia ja videoita, mikäli sellaisia on tarjolla.

Mieletön ääni

37 cm leveän Como-radion – anteeksi, siis kaiuttimen – sisällä on 30 watin vahvistin, joka ohjaa neljää elementtiä: 76 mm:n keskirekisteriä/bassoa sekä jokaisesta kanavasta löytyvää 19 mm:n diskanttia. Subwooferia ei ole, mutta takapuolen bassorefleksiportti vahvistaa bassoa hieman. Basson ja diskantin hienosäätö on mahdollista varsin monimutkaisten valikoiden kautta. Tähänkään vaivaan Como ei syyllisty yksin. En tosin usko, että useimmilla on tarvetta ryhtyä säätämään soundia itse, sillä Dueton äänenlaatu on erittäin hyvä. Como Audion radio on itse asiassa testaamistamme stereoradiolaitteista sieltä paremmasta päästä. Basso ei ole yhtä voimakas kuin suuremmassa ja kalliimmassa Revo Super System -radiossa, mutta Duetto soi kirkkaammin, vahvemmin ja hienostuneemmin kuin Tivoli Audion pienempi Music System Three. Musiikin kuunteluun kannattaa etsiä radioasema, joka ei pakkaa ääntä liian paljon (64 kbit on liikaa, 160 kbit on vähän). Musiikkia voi striimata Bluetoothin kautta kännykästä. Optimaalisen äänen saamiseksi voi myös kytkeä kannettavan tai muun digitaalisen lähteen radion optiseen sisääntuloon. Tai sitten voi suoratoistaa musiikkia Google Cast Audiosta USB-liitäntää käyttäen. Kun on tehnyt jonkin näistä, kuulee, miksi Tom DeVesto onnistui niin hyvin Tivolilla. Mutta tässä ääni puhtaampi ja tasapainoisempi ja diskantti raikkaampi. Soundi on kokonaisuudessaan avoimempi ja kirkkaampi. Hyvän bassopohjan ansiosta soitto tempaa hyvin mukaansa ja erittäin erotteleva keskirekisteri tarjoilee selkeää ja kauniin sävyistä laulua. Kaiken kaikkiaan soundi on todella hyvä pöytäradioksi.

Johtopäätökset

Duetto on sekä hyvä soitin, loistava radio että kaunis esine. Hinta on koreka, mutta perusteltu, sillä tuskin kukaan muu onnistuu ahtamaan näin täyden paketin näin pieneen kuoreen. Como Audio tulee ehdottomasti selviytymään radioviidakossa. [gallery ids="70728,70727,70726"]
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Como Audio Duetto

Como Audio Duetto

FM/DAB-radio

Bluetooth

Internetradio

DLNA

Spotify Connect

Google Cast

Tuki monihuonejärjestelmälle

Linja- ja USB-sisääntulot

Optinen sisääntulo

Värinäyttö

Kaukosäädin

Hinta: 500 €

Verkkosivusto: comoaudio.eu

Pris: 500 e,-

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.