: Onkyo R-N855 ja Klipsch RP-150M

Lisää tehoja!

Klipschin kaiuttimet yhdistettynä Onkyon elektroniikkaan on yleensä varma valinta, mutta tässä kombossa jotakin jää puuttumaan.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvät liitäntävaihtoehdot. Tyylikkäät kaiuttimet.
Yllättävän kesy ääni, jota vahvistimesta kuuluva rahina häiritsee.
Langattomasti: AirPlay, Bluetooth, DLNA

Suoratoisto: Chromecast, Spotify Connect, Tidal

Liitännät: USB, analoginen RCA, ethernet, subwoofer ulostulo, optinen Toslink

Teho: 2 x 60 wattia (1 kHz, 6 ohmia)

Muuta: Kaukosäädin, ohjaus sovelluksella, FM/DAB-radio

Verkkosivusto:

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Klipsch ja Onkyo kuuluvat testin todellisiin hifi-veteraaneihin, joiden valikoimiin kuuluu laaja valikoima tuotteita monessa hintaluokassa. Usein näitä kahta näkee yhdistettynä suurissa kotiteatterijärjestelmissä, mutta nyt kyseessä on kompakti stereojärjestelmä.

Onkyo on onnistunut varustamaan R-N855-vahvistimensa varsin vaikuttavasti ja etenkin langattomuutta tokevasti: siinä on Chromecast, Fireconnect, DTS Play:Fi ja DLNA ja sen voi liittää osaksi erimerkkisten kaiuttimien monihuonejärjestelmiä. FM- ja internetradio löytyvät toki myös, ja lisäksi laitteessa on phono-sisääntulo levysoitinta varten. Kun tuki on vielä Spotifylle ja Tidalille, täytyy sanoa, että musiikkilähteistä kuuntelu ei ainakaan jää kiinni.

Kompaktinkokoiset RP-150M-kaiuttimet ovat suositun Referens Premiere -sarjan pienin malli. Niissä on Klipschin kuulu torvidiskantti titaanikalvolla ja 5,25-tuumainen bassoelementti jämäkässä bassorefleksikaapissa. Herkkyys 93 dB mahdollistaa soittamisen kovilla volyymeilla pienelläkin teholla. Testikaiuttimemme oli viimeistelty kauniisti peilimäisen kiiltävällä pianolakalla.

Onkyo/Klipsch-setti on helppo asentaa ja myös helppo käyttää Onkyon oman sovelluksen kautta. Kaiutinten takaosan bassorefleksiportti mahdollistaa niiden sijoittamisen hyllylle, mutta mieluiten kuitenkin jalustalle.

Äänenlaatu

Klipschin kaiuttimilla on kaikki mahdollisuudet soittaa energisesti ja ilmavasti. Olemme aiemmin testanneet suuremman mallin RP-160M:n hyvin tuloksin.

Kun musiikki lähtee soimaan Onkyon ja Klipschin yhdistelmästä, on soundi kuitenkin jotakin muuta kuin odottaisi. Maria Menan laulu on aivan liian ohutta ja kirkasta, ja kuulostaa kuin keskirekisteristä puuttuisi jotain. Basso on täyteläinen mutta ei erityisen tarkka – ihan kuin basisti soittaisi tumput kädessä! Olemme tottuneet kappaleen soivan dynaamisesti, mikä ei tällä kertaa välity. Soundissa on terävyyttä, ja ääni on kokonaisuudessaan lattea ja eloton.

Havainnot ovat ristiriidassa aiempien Klipsch-kokemuksiemme kanssa, ja kun vaihdamme vahvistinta, osoittautuu Onkyo syypääksi. Huolimatta sen monista ääntä parantavista ominaisuuksista (kuten bassoa vahvistavasta PM Bassista) ei Onkyo R-N855 onnistu puhaltamaan eloa muuten erinomaisiin Klipschin kaiuttimiin. Marantzin vahvistin saa kaiuttimista enemmän vauhtia ja ennen kaikkea selkeämmän keskirekisterin. Klipsch RP-150M on erinomainen kaiutin, joka vaatii vain sopivamman vahvistimen!

mainos

 

mainos
Onkyo R-N855 -vahvistin näyttää hyvältä mutta oli tämän yhdistelmän heikoin lenkki.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös