: Onkyo R-N855 ja Klipsch RP-150M

Lisää tehoja!

Klipschin kaiuttimet yhdistettynä Onkyon elektroniikkaan on yleensä varma valinta, mutta tässä kombossa jotakin jää puuttumaan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvät liitäntävaihtoehdot. Tyylikkäät kaiuttimet.
Yllättävän kesy ääni, jota vahvistimesta kuuluva rahina häiritsee.
Langattomasti: AirPlay, Bluetooth, DLNA

Suoratoisto: Chromecast, Spotify Connect, Tidal

Liitännät: USB, analoginen RCA, ethernet, subwoofer ulostulo, optinen Toslink

Teho: 2 x 60 wattia (1 kHz, 6 ohmia)

Muuta: Kaukosäädin, ohjaus sovelluksella, FM/DAB-radio

Verkkosivusto:

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Klipsch ja Onkyo kuuluvat testin todellisiin hifi-veteraaneihin, joiden valikoimiin kuuluu laaja valikoima tuotteita monessa hintaluokassa. Usein näitä kahta näkee yhdistettynä suurissa kotiteatterijärjestelmissä, mutta nyt kyseessä on kompakti stereojärjestelmä.

Onkyo on onnistunut varustamaan R-N855-vahvistimensa varsin vaikuttavasti ja etenkin langattomuutta tokevasti: siinä on Chromecast, Fireconnect, DTS Play:Fi ja DLNA ja sen voi liittää osaksi erimerkkisten kaiuttimien monihuonejärjestelmiä. FM- ja internetradio löytyvät toki myös, ja lisäksi laitteessa on phono-sisääntulo levysoitinta varten. Kun tuki on vielä Spotifylle ja Tidalille, täytyy sanoa, että musiikkilähteistä kuuntelu ei ainakaan jää kiinni.

Kompaktinkokoiset RP-150M-kaiuttimet ovat suositun Referens Premiere -sarjan pienin malli. Niissä on Klipschin kuulu torvidiskantti titaanikalvolla ja 5,25-tuumainen bassoelementti jämäkässä bassorefleksikaapissa. Herkkyys 93 dB mahdollistaa soittamisen kovilla volyymeilla pienelläkin teholla. Testikaiuttimemme oli viimeistelty kauniisti peilimäisen kiiltävällä pianolakalla.

Onkyo/Klipsch-setti on helppo asentaa ja myös helppo käyttää Onkyon oman sovelluksen kautta. Kaiutinten takaosan bassorefleksiportti mahdollistaa niiden sijoittamisen hyllylle, mutta mieluiten kuitenkin jalustalle.

Äänenlaatu

Klipschin kaiuttimilla on kaikki mahdollisuudet soittaa energisesti ja ilmavasti. Olemme aiemmin testanneet suuremman mallin RP-160M:n hyvin tuloksin.

Kun musiikki lähtee soimaan Onkyon ja Klipschin yhdistelmästä, on soundi kuitenkin jotakin muuta kuin odottaisi. Maria Menan laulu on aivan liian ohutta ja kirkasta, ja kuulostaa kuin keskirekisteristä puuttuisi jotain. Basso on täyteläinen mutta ei erityisen tarkka – ihan kuin basisti soittaisi tumput kädessä! Olemme tottuneet kappaleen soivan dynaamisesti, mikä ei tällä kertaa välity. Soundissa on terävyyttä, ja ääni on kokonaisuudessaan lattea ja eloton.

Havainnot ovat ristiriidassa aiempien Klipsch-kokemuksiemme kanssa, ja kun vaihdamme vahvistinta, osoittautuu Onkyo syypääksi. Huolimatta sen monista ääntä parantavista ominaisuuksista (kuten bassoa vahvistavasta PM Bassista) ei Onkyo R-N855 onnistu puhaltamaan eloa muuten erinomaisiin Klipschin kaiuttimiin. Marantzin vahvistin saa kaiuttimista enemmän vauhtia ja ennen kaikkea selkeämmän keskirekisterin. Klipsch RP-150M on erinomainen kaiutin, joka vaatii vain sopivamman vahvistimen!

mainos

 

mainos
Onkyo R-N855 -vahvistin näyttää hyvältä mutta oli tämän yhdistelmän heikoin lenkki.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös