: NAD C338 ja B&W 685 S2

Unelma joka lässähti

Epäonnistumisen pitäisi olla mahdotonta, kun kyseessä ovat NAD ja Bowers & Wilkins.

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppokäyttöinen ja kaunis kokonaisuus, jossa basso erottuu hyvin ja soundi on homogeeninen.
Kallis yhdistelmä, joka ei kuitenkaan soi kunnolla.
Langattomasti: Bluetooth, Chromecast

Suoratoisto: Sovelluksen kautta

Liitännät: 2 x analoginen RCA, levysoitin (MM), subwoofer ulos, 2 x optinen/koaksiaali

Teho: 50 wattia (20–20 000 Hz, 8 ohmia)

Muuta: Kaukosäädin, ohjaus sovelluksella. Kaiutin saatavana mustana tai valkoisena.

Verkkosivusto: nadelectronics.com, bwgroup.fi

Hinta: 1 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Hifientusiastit saattavat alkaa kuolaamaan nähdessään NAD-vahvistimen ja Bower & Wilkinsin kaiuttimet. Nyt nämä kaksi on yhdistetty tämän testin kalleimmiksi kokonaisuuksiksi.

Olemme aiemmin testanneet sekä vahvistimen että kaiuttimet, joten odotukset yhdistelmälle ovat korkealla. Tässä saa paljon vastinetta rahoille. Puhutaan ensin kaiuttimista. B & W:n kompakteissa 2-tiekaiuttimissa on keltainen kevlar-kalvo bassossa ja alumiinidiskantti.

Jaksaakseen soittaa näitä suhteellisen tehottomia kaiuttimia (87 dB:n herkkyys) tarvitsee NAD jokaista 50 wattiaan. Mutta kun puhutaan NAD-vahvistimesta, ei wattien määrällä ole niinkään väliä, vaan ääni ratkaisee.

Vahvistin on klassisen NAD 3020:n uudistettu versio. Siinä on analogiset liitännät ja jopa sisääntulo levysoittimelle, mutta laite toimii silti langattomasti Bluetoothin, Chromecastin tai wifin avulla. NAD:n Bluetooth-sovelluksela vahvistinta voi ohjata kännykästä.

Antenni töröttää laitteen takapuolelta. Siellä on myös kaksi RCA-sisääntuloa, aiemmin mainittu levysoitinsisääntulo MM-pickupeille, subwoofer-ulostulo sekä kaksi optista ja kaksi digitaalista koaksiaalisisääntuloa.

Korkearesoluutioista ääntä tukevaa USB DAC -sisääntuloa ei ole. Sellaisen halutessaan voi valita kalliimman NAD C368 -vahvistimen, jossa on vaihdettavat moduulit lisäsisääntuloilla.

Asennus ja tavallinen käyttö sujuvat kuin lastenleikki. Ennen kuuntelua ei tarvitse juurikaan tehdä säätöjä. Edestä löytyy Bass EQ -nappi, josta voi kompensoida pienten kaiutinten vähäistä bassoa. Ominaisuudelle ei ole tarvetta B&W 685 S2 -kaiutinten kanssa.

mainos

Äänenlaatu

Yhdistelmä NAD ja B&W tarjoaa koherentin äänimaiseman, mutta kovin intensiivinen sointi ei ole. Kuiva, lähes neutraali, erittäin tiukka ja hyvin erottuva basso on iso plussa. Keskirekisteri on kuitenkin liian aneeminen ja löysä vakuuttaakseen. Soundi tuntuu myös hiukan sulkeutuneelta, sillä vivahteet eivät erotu järin hyvin tällä kombolla. Odotamme musiikin vievän meidät mukanaan, mutta sitä ei vain tapahdu.

mainos

Tässä on havaittavissa potentiaalia, joka ehkä pääsisi oikeuksiinsa jollakin toisella laiteyhdistelmällä. Niinpä kokeilimme kaiuttimia KEF Q150 -vahvistimen kanssa. Se avasi äänimaisemaa ja antoi tarkemman soundin, selkeämmät vivahteet ja läpinäkyvämmän äänikuvan.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös