: NAD C338 ja B&W 685 S2

Unelma joka lässähti

Epäonnistumisen pitäisi olla mahdotonta, kun kyseessä ovat NAD ja Bowers & Wilkins.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppokäyttöinen ja kaunis kokonaisuus, jossa basso erottuu hyvin ja soundi on homogeeninen.
Kallis yhdistelmä, joka ei kuitenkaan soi kunnolla.
Langattomasti: Bluetooth, Chromecast

Suoratoisto: Sovelluksen kautta

Liitännät: 2 x analoginen RCA, levysoitin (MM), subwoofer ulos, 2 x optinen/koaksiaali

Teho: 50 wattia (20–20 000 Hz, 8 ohmia)

Muuta: Kaukosäädin, ohjaus sovelluksella. Kaiutin saatavana mustana tai valkoisena.

Verkkosivusto: nadelectronics.com, bwgroup.fi

Hinta: 1 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Hifientusiastit saattavat alkaa kuolaamaan nähdessään NAD-vahvistimen ja Bower & Wilkinsin kaiuttimet. Nyt nämä kaksi on yhdistetty tämän testin kalleimmiksi kokonaisuuksiksi.

Olemme aiemmin testanneet sekä vahvistimen että kaiuttimet, joten odotukset yhdistelmälle ovat korkealla. Tässä saa paljon vastinetta rahoille. Puhutaan ensin kaiuttimista. B & W:n kompakteissa 2-tiekaiuttimissa on keltainen kevlar-kalvo bassossa ja alumiinidiskantti.

Jaksaakseen soittaa näitä suhteellisen tehottomia kaiuttimia (87 dB:n herkkyys) tarvitsee NAD jokaista 50 wattiaan. Mutta kun puhutaan NAD-vahvistimesta, ei wattien määrällä ole niinkään väliä, vaan ääni ratkaisee.

Vahvistin on klassisen NAD 3020:n uudistettu versio. Siinä on analogiset liitännät ja jopa sisääntulo levysoittimelle, mutta laite toimii silti langattomasti Bluetoothin, Chromecastin tai wifin avulla. NAD:n Bluetooth-sovelluksela vahvistinta voi ohjata kännykästä.

Antenni töröttää laitteen takapuolelta. Siellä on myös kaksi RCA-sisääntuloa, aiemmin mainittu levysoitinsisääntulo MM-pickupeille, subwoofer-ulostulo sekä kaksi optista ja kaksi digitaalista koaksiaalisisääntuloa.

Korkearesoluutioista ääntä tukevaa USB DAC -sisääntuloa ei ole. Sellaisen halutessaan voi valita kalliimman NAD C368 -vahvistimen, jossa on vaihdettavat moduulit lisäsisääntuloilla.

Asennus ja tavallinen käyttö sujuvat kuin lastenleikki. Ennen kuuntelua ei tarvitse juurikaan tehdä säätöjä. Edestä löytyy Bass EQ -nappi, josta voi kompensoida pienten kaiutinten vähäistä bassoa. Ominaisuudelle ei ole tarvetta B&W 685 S2 -kaiutinten kanssa.

mainos

Äänenlaatu

Yhdistelmä NAD ja B&W tarjoaa koherentin äänimaiseman, mutta kovin intensiivinen sointi ei ole. Kuiva, lähes neutraali, erittäin tiukka ja hyvin erottuva basso on iso plussa. Keskirekisteri on kuitenkin liian aneeminen ja löysä vakuuttaakseen. Soundi tuntuu myös hiukan sulkeutuneelta, sillä vivahteet eivät erotu järin hyvin tällä kombolla. Odotamme musiikin vievän meidät mukanaan, mutta sitä ei vain tapahdu.

mainos

Tässä on havaittavissa potentiaalia, joka ehkä pääsisi oikeuksiinsa jollakin toisella laiteyhdistelmällä. Niinpä kokeilimme kaiuttimia KEF Q150 -vahvistimen kanssa. Se avasi äänimaisemaa ja antoi tarkemman soundin, selkeämmät vivahteet ja läpinäkyvämmän äänikuvan.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös