Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Marantz M-CR611 ja KEF Q150

Onnistunut yhdistelmä

Marantz/KEF-kombo näyttää hyvältä ja on helppo käyttää – ja soundi osuu hermoon!

Julkaistu 21.09.2017 - 18:34
Marantz M-CR611 ja KEF Q150
Geir Gråbein Nordby

Marantz ja KEF tunnetaan molemmat ehkä parhaiten kalliista high-end-tuotteistaan, mutta valmistajat osaavat kyllä tehdä huokeampiakin ratkaisuja.

Tämän kokonaisuuden sydän kompakti ja elegantti Marantz M-CR611 -vahvistin, jossa on runsaasti ominaisuuksia. CD-soitin, FM/DAB-radio, internetradio ja langattomia liitäntöjä, kuten Bluetooth, AirPlay ja Spotify Connect. Kaikkea ohjataan Marantzin omalla sovelluksella. Vahvistimessa riittää tehoja 2 x 60 wattia, ja halutessaan siihen saa ulkoisen subwooferin.

Kombon kaiuttimet ovat KEF:n tänä vuonna lanseeratun Q-sarjan pienin malli Q150. Kaiuttimet eroavat joukosta ulkonäöllään: edessä on vain yksi näkyvä elementti. Puuttuuko siis jotain? Ehei, vaan kyseessä on KEF:n oma Uni-Q-koaksiaalielementti, jossa diskantti on upotettu basso/keskireksiterielementin keskelle. Takaa löytyy bassorefleksiportti ja singlewire-kaiutinterminaalit. Viimeistely on hintaan nähden erinomainen ja magneeteille kiinnitetty verkko tekee designista tyylikkään oman näkyviä kiinnikkeitä.

Mainos

Marantz/KEF-kombo on helppo yhdistää ja sitä on helppo käyttää, mutta sovelluksessa olisi päivityksen paikka. Valikot eivät ole järin intuitiiviset tai kätevät, kaikki on esitetty vain listoina siistien grafiikoiden sijaan. Vaikka sovelluksella voikin hallita useimpia ominaisuuksia, mutta me suosimme mieluummin kaukosäädintä.

Äänenlaatu

Mutta soundi sen sijaan – voi pojat! Marantz ja KEF antavat muille testin laitteille pureksittavaa raikkaalla soundillaan, joka saa jalat heti naputtamaan. Äänimaisema on laaja ja samalla selkeä ja tarkka antaen kauan kaivatun kokemuksen läsnäolosta.

”Tonight i wanna give it all to you – in the darkness, there’s so much I wanna do”, laulaa Maria Mena ja lumoudumme hänen äänestään välittömästi. Myös Jason Isbell toistuu selkeästi ja tähän mennessä parhaiten. Bassokitaran liittyessä joukkoon kappale kasvaa suureksi ja miellyttäväksi. Ja kitaroiden sointi on ihan omaa luokkaansa!

KEF-kaiuttimet ovat varmastikin tämän järjestelmän helmi eläväisellä ja erittäin tarkalla tyylillään, mutta Marantzin vahvistin pitää kokonaisuuden hallinnassa. Siinä missä kilpailijat ovat onnistuneet vain raapaisemaan pintaa, sukeltavat Marantz ja KEF syvälle vivahteiden maailmaan. Aivan ”killer combo” testin ylivoimaisesti parhaalla soundilla!

Kef Detalj 20775
KEF:n UniQ-elementissä on diskantti sijoitettu keskelle basso/keskirekisterielementtiä, mikä tuottaa erityisen erottuvan äänikuvan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarkka ja viihdyttävä soundi, mehukas basso ja erottuvat vivahteet. Marantzin sovellus tuntuu vähän vanhanaikaiselta.

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top