Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: EC Living Tana SL-1 ja L-1

Hifitason monihuonejärjestelmä

EC Living Tana soi kauniin täyteläisesti ja lämpimästi.

Julkaistu 21.09.2017 - 17:51
EC Living Tana SL-1 ja L-1
Geir Gråbein Nordby

Kun ajatellaan stereoita, tulee mieleen kaksi kaiutinta ja niiden välissä möllöttävä vahvistin. Mutta miksipä ei heivaisi vahvistinta ja rakentaisi järjestelmää vain kahdesta aktiivikaiuttimesta? Tähän ratkaisuun on päätynyt Electrocompaniet Tana-sarjallaan. Tana SL-1 on pääkaiutin, joka toimii myös yksinään. Se yhdistetään kotiverkkoon mieluiten ethernet-johdolla, jotta vakaus olisi optimaalinen. Kaiuttimessa on sisäänrakennetut suoratoistopalvelut, ja siihen saa digitaalisia audiolähteitä (vaikkapa television) ja CD-soittimen kiinni. Sitten on vaatimattomampi malli L-1, jonka äänenlaatu on yhtä hyvä kuin SL-1, mutta se vaatii SL-1:n toimiakseen. Kaiuttimet määritellään oikeaksi ja vasemmaksi EC Remote -mobiilisovelluksesta.

EC Living on Electrocompanietin monihuonejärjestelmämerkki ja Sonosin ilmeisin kilpailija tässä testissä. Jos eri huoneissa on SL-1-kaiuttimia, ne voidaan ryhmittää ja ohjata sovelluksesta. Kirjoitushetkellä ei vielä ollut bileasetusta, jolla kaikki kaiuttimet saisi soittamaan samaa musiikkia yhtä aikaa, mutta se on luvattu ohjelmistopäivityksen myötä.

EC Living on helppo asentaa, joskaan ei niin helppo kuin Sonos. Tuki on Spotify Connectille ja Tidalille, ja AirPlayn ja DLNA:n avulla voi käyttää myös muita kuin edellä mainittuja palveluita. Sovellus toimii hyvin ja portaation bassonsäätö tekee tilaan ja tunnelmaan sopivan soundin säätämisestä helppoa. Jos kaiuttimet sijoittaa kirjahyllyyn, voi bassoa hieman vaimentaa. AInoa valittamisen aihe on, että säätö tapahtuu asetusvalikossa, johon ei ole suoraa pääsyä, mikäli on ehtinyt skrollailla itsensä Tidalin syövereihin. Pitää palata aivan alkuun tehdäkseen muutokset ja sitten taas palata Tidaliin. Ääniasetuksiin olisi hyvä päästä suoraan, riippumatta siitä, missä kohtaa sovellusta seikkailee.

Mainos

Äänenlaatu

Soundissa ei kuitenkaan ole mitään valittamista. Ylä-äänet erottuvat selkeästi, joten laulu on tarkkaa ja kirkasta, symbaalit ja viulut soivat kauniisti myös. Keskirekisteri on täyteläinen, toisin kuin Sonosilla. EC Living saa enemmän irti Jason Isbellin kitarasta, ja viuluissa on täyteläisyyttä, mikä tekee soinnista luonnollisen kuuloisen. Sonosilla ilmenevä hiukan digitaalisen vivahde ei häiritse EC Livingillä. Epäilemme syyksi analogista AB-luokan vahvistinta, sillä Sonosilla luokka on D.

Electrocompaniella on enemmän dynamiikka ja eläväisyyttä, ja soundi on johdonmukaisesti hyvä. EI se samaa luokkaa ole kuin supernopealla ja supertarkalla äänikuvalla, jonka Marantz M-CR611 ja KEF Q150 onnistuvat luomaan,mutta EC todistaa, että ulkoinen vahvistin ei ole välttämätön aidon hifi-äänen saamiseksi.

Electrocompaniet anlegg Detaj1 20770
Kauniit, minimalistiset yksityiskohdat tekevät EC Livingistä ilon silmälle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen, erotteleva ja luonnollinen soundi, joka tulee kahdesta kaiuttimesta erinomaisella stereokuvalla esiin. Sovelluksessa on puutteita, esimerkiksi ääniasetuksiin ei pääse suoraan soitto-ohjelmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top