: EC Living Tana SL-1 ja L-1

Hifitason monihuonejärjestelmä

EC Living Tana soi kauniin täyteläisesti ja lämpimästi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen, erotteleva ja luonnollinen soundi, joka tulee kahdesta kaiuttimesta erinomaisella stereokuvalla esiin.
Sovelluksessa on puutteita, esimerkiksi ääniasetuksiin ei pääse suoraan soitto-ohjelmasta.
Langattomasti: AirPlay, DLNA, monihuonejärjestelmä

Suoratoisto: Spotify Connect, Tidal, Qobuz, internetradio

Liitännät: Ethernet, USB, digitaalinen optinen ja koaksiaali

Teho: 2 x 150 wattia, luokka AB

Muuta: Ohjaus sovelluksella. Musta, musta/hopea tai musta/kulta

Verkkosivusto: ecliving.electrocompaniet.com

Hinta: 1 700 €

Maahantuoja: jjhifi.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Kun ajatellaan stereoita, tulee mieleen kaksi kaiutinta ja niiden välissä möllöttävä vahvistin. Mutta miksipä ei heivaisi vahvistinta ja rakentaisi järjestelmää vain kahdesta aktiivikaiuttimesta? Tähän ratkaisuun on päätynyt Electrocompaniet Tana-sarjallaan. Tana SL-1 on pääkaiutin, joka toimii myös yksinään. Se yhdistetään kotiverkkoon mieluiten ethernet-johdolla, jotta vakaus olisi optimaalinen. Kaiuttimessa on sisäänrakennetut suoratoistopalvelut, ja siihen saa digitaalisia audiolähteitä (vaikkapa television) ja CD-soittimen kiinni. Sitten on vaatimattomampi malli L-1, jonka äänenlaatu on yhtä hyvä kuin SL-1, mutta se vaatii SL-1:n toimiakseen. Kaiuttimet määritellään oikeaksi ja vasemmaksi EC Remote -mobiilisovelluksesta.

EC Living on Electrocompanietin monihuonejärjestelmämerkki ja Sonosin ilmeisin kilpailija tässä testissä. Jos eri huoneissa on SL-1-kaiuttimia, ne voidaan ryhmittää ja ohjata sovelluksesta. Kirjoitushetkellä ei vielä ollut bileasetusta, jolla kaikki kaiuttimet saisi soittamaan samaa musiikkia yhtä aikaa, mutta se on luvattu ohjelmistopäivityksen myötä.

EC Living on helppo asentaa, joskaan ei niin helppo kuin Sonos. Tuki on Spotify Connectille ja Tidalille, ja AirPlayn ja DLNA:n avulla voi käyttää myös muita kuin edellä mainittuja palveluita. Sovellus toimii hyvin ja portaation bassonsäätö tekee tilaan ja tunnelmaan sopivan soundin säätämisestä helppoa. Jos kaiuttimet sijoittaa kirjahyllyyn, voi bassoa hieman vaimentaa. AInoa valittamisen aihe on, että säätö tapahtuu asetusvalikossa, johon ei ole suoraa pääsyä, mikäli on ehtinyt skrollailla itsensä Tidalin syövereihin. Pitää palata aivan alkuun tehdäkseen muutokset ja sitten taas palata Tidaliin. Ääniasetuksiin olisi hyvä päästä suoraan, riippumatta siitä, missä kohtaa sovellusta seikkailee.

Äänenlaatu

Soundissa ei kuitenkaan ole mitään valittamista. Ylä-äänet erottuvat selkeästi, joten laulu on tarkkaa ja kirkasta, symbaalit ja viulut soivat kauniisti myös. Keskirekisteri on täyteläinen, toisin kuin Sonosilla. EC Living saa enemmän irti Jason Isbellin kitarasta, ja viuluissa on täyteläisyyttä, mikä tekee soinnista luonnollisen kuuloisen. Sonosilla ilmenevä hiukan digitaalisen vivahde ei häiritse EC Livingillä. Epäilemme syyksi analogista AB-luokan vahvistinta, sillä Sonosilla luokka on D.

Electrocompaniella on enemmän dynamiikka ja eläväisyyttä, ja soundi on johdonmukaisesti hyvä. EI se samaa luokkaa ole kuin supernopealla ja supertarkalla äänikuvalla, jonka Marantz M-CR611 ja KEF Q150 onnistuvat luomaan,mutta EC todistaa, että ulkoinen vahvistin ei ole välttämätön aidon hifi-äänen saamiseksi.

Kauniit, minimalistiset yksityiskohdat tekevät EC Livingistä ilon silmälle.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Samsung HW-Q950T on valmistajansa uusin huippumalli, ja ansaitusti – tässä soundbarissa riittää ruutia!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös