Testissä : HP Omen 17 ap002no

HP:n mestariteos

Omen-sarjasta on tullut varteenotettava kilpailija vakiintuneille pelilaitevalmistajille.

Ääni & Kuva kiteyttää

Huippukone sisältä ja ulkoa. Paras Omen-kone tähän mennessä.
Myös kallein Omen-kone tähän mennessä. Lisäksi HP on uusi tulokas tällä saralla.
Prosessori: 2,9 GHz Intel Core i7-7820HK quad-core (8 säiettä)

Näyttö: 17,3-tuumainen Full HD, 1920 x 1080, 120 Hz

Muisti: 32 GB RAM/512 GB SSD, 1 TB HDD

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1080, 8 GB RAM

Käyttöjärjestelmä: Windows 10

Mitat/paino: 42,5 x 3,6 x 32,7 cm/4,8 kg

Ominaisuudet: HD-webkamera, wifi 802ac, Bluetooth 4.2, Gigabit Ethernet, 2 x USB-C (Thunderbolt), 3 x USB 3.0, Mini DisplayPort, HDMI, ääni sisään/ulos, kortinlukija

Verkkosivusto: hp.fi

Hinta: 4 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Geekbench: 14 582 multi-core, 3 998 single-core Basemark 3.0: 1 078 PC Mark 10: 5 616 3DMark Fire Strike: - 3DMark Time Spy: 6 390 Cinebench R15: 113,83 fps/768 cb HD Tach: 2 911 MB/s Batteritest: 3:02 h

HP on pelimaailman uusin tulokas. Omen-sarja on HP:n vastine Asus ROG:lle, Acer Predatorille ja Dell Alienwarelle.

Omen 17 ap002no on 17-tuumainen kannettava, jonka osat on valittu huippuehdokkaiden joukosta. Se vastaakin muita testin koneita niin hinnaltaan kuin spekseiltään: 2,9 GHz:n Intel Core i7-prosessori, GeForce 1080 GTX -näytönohjain ja 32 GB RAM-muistia. Tallennustilaa löytyy toki sekä perinteistä että SSD-mallia.

Rauta on ensiluokkaista. 17 on HP:n tähän mennessä paras – ja kallein – Omen-laite.

 

Tässä luokassa kannettavat ovat usein melko äänekkäitä muutamastakin syytä. Näytönohjaimen ja prosessorin jäähdytys vaatii tilaa. Tästä huolimatta Omen 17 on suhteellisen pieni ja ohut. Niinpä ergonomia kirjoittaessa on hyvä.

Pelikoneeksi Omen 17:n ulkonäkö on melko ”normaali”. Toisin kuin useimmat, se ei ole hiilenmusta ja kantikas, vaan graffitinharmaa ja melkein aerodynaamisesti muotoiltu. Näyttö on kiinni kahden erittäin jämäkän näköisen saranan varassa. Näytön kapeiden kehysten trendi ei ole vielä yltänyt pelimaailmaan asti, vaan tilaa näytön ympärillä on melkoisesti. Päivitysnopeus 120 Hz ja G-sync pitävät huolen kuvan vakaudesta silloinkin, kun ryntäät kulman ympäri ampumaan siellä väijyvää vihollista. Näppäimistö ei näytä järin ihmeelliseltä, mutta paljastuu mekaaniseksi, ja jokainen näppäin on valaistu erikseen RGB-valolla. Siistiä!

Näytönohjaimen ja prosessorin jäähdytys vaatii tilaa. Tästä huolimatta Omen 17 on suhteellisen pieni ja ohut.

 

Benchmark

Omen 17 sulautuu valioyksilöiden joukkoon Benchmark-testeissämme. Time Spy 3D -pisteet 6 390 ovat erinomaiset, mikä on tietenkin GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen ja muutenkin hyvin valitun raudan ansiota. Sama pätee Geekbench-tulokseen 14 582 (multicore) ja 3 998 (singlecore). Huippuhyvät tulokset! Ja myös aika ennustettavat, ovathan HP:n speksit lähestulkoon identtiset muiden testilaitteiden kanssa.

mainos

Johtopäätökset

HP on viime vuosina kehittänyt gaming-puoltaan, ja 17 ap002no-malli tekee Omen-sarjasta vihdoin täysikasvuisen. Kyseessä on raskaansarjan kannettava, joka asettuu suorituskykynsä ja hintansa puolesta korkeimpaan luokkaan. Siinä on kaikki, mitä kalliilta pelikoneelta sopii odottaakin, ja kaiken lisäksi suhteellisen ohut ja tyylikäskin – jos viisikiloista ja 17-tuumaista pelikannettavaa nyt voi ohueksi ja tyylikkääksi kutsua. Mekaanisesta näppäimistöstä myös plussaa, vaikkakaan se ei ole yhtä hyvä kuin MSi:n.

mainos
(Kuva: HP)

 

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös