: Samsung U28H750

Sopiiko TN-näyttö pelaamiseen?

Samsung-näytön kuva ei ole yhtä eloisa kuin kilpailijoilla mutta ainakin se on nopea.

Ääni & Kuva kiteyttää

Nopea vasteaika ja 4K-resoluutio tekevät Samsungista sopivan muuhunkin kuin Excelin ja Facebookin pyörittämiseen.
Värit ja kirkkaus eivät yllä kilpailijoiden tasolle. Ei USB-hubia eikä kaiuttimia.

Samsung U28H750

Koko: 28 tuumaa

Paneelin tyyppi: TN (Twisted Nematic)

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K UHD)

Vasteaika: 1 ms

Virkistystaajuus: 60 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/250 nitiä

Kaiutin: Ei ole

G-Sync/Freesync: Freesync

Liitännät: 2 x HDMI, 1 x DisplayPort

Mitat/paino: 65 x 48 x 24 cm/5 kg

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 550 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsungin näyttö eroaa muista testin laitteista siinä, että valmistaja itse ilmoittaa sen olevan business-näyttö – sitä ei siis ole ajateltu varsinaisesti pelaamiseen. Seikka kuvaa hyvin myös sitä, että 4K:n ajatellaan yhä sopivan parhaiten toimistotyöskentelyyn. 1 millisekunnin vasteajallaan ja AMD Freesyncillään näyttö kuitenkin ansaitsee paikan testissämme.

TN-paneeli on tunnettu latteammasta kuvastaan ja huonommasta katselukulmastaan, mikä valitettavasti pitää paikkansa myös tässä kohden. Sisäänrakennetusta Quantum Dot -tekniikasta – jonka kuuluisi voimistaa värintoistoa ja kirkkautta – huolimatta kuva vaikuttaa muita näyttöjä elottomalta ja kalpeammalta. Näytössä ei ole USB-hubia eikä sisäänrakennettuja kaiuttimia, jotka yleensä kuulostavat huonolta, joten menetys ei ole suuri.

Designin puolesta näyttö ei vakuuta. Jalka näyttää ehkä hienolta, mutta ei oikeastaan ole kovin käytännöllinen. Päinvastoin, se tuntuu halvalta ja heiveröiseltä ja saa näytön tärähtelemään näppäimistön hakkaamisesta. Ainoa säätömahdollisuus on eteen- tai taaksepäin kääntäminen, mutta näytön saa kiinnitettyä myös seinälle tai eri jalustalle takapuolelta löytyvien VESA-standardin mukaisten kiinnitysreikien ansiosta. Kokonaisuus ei ole hullumpi, ja jos haluaa hypätä 4K-kyytiin, on Samsung edullinen vaihtoehto. Näyttö toimii pelien kanssa hyvin kuvan haaleudesta huolimatta, ja etenkin sisäänrakennetun Game-asetuksen ollessa päällä pelit näyttävät varsin vakuuttavilta.

Johtopäätökset

Samsung U28H750 ei ole huono näyttö, mutta kirjaimellisesti kalpenee kilpailijoidensa rinnalla TN-paneelinsa vuoksi. Samsung tarjoaa kuitenkin edullisen vaihtoehdon ja nopean vasteajan (1 ms). Jos 4K-näyttö on ostoslistalla, mutta IPS-paneelit ovat budjetin ulottumattomissa, on Samsung hyvä valinta.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös