: Samsung C27FG70

Astu peliin!

Kaartuva näyttö luo upean elokuvamaisen laajakuvavaikutelman pelaamiseen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri näyttö, jonka kaartuva muotoilu toimii täydellisesti etenkin 3D-peleissä; tuntuu kuin olisi todella pelin sisällä.
Vain Full HD -resoluutio. Ei DVI- tai VGA-sisääntuloja – mutta kukapa sellaisia tänä päivänä kaipaisikaan?

Samsung C27FG70

Koko: 27 tuumaa

Paneelin tyyppi: VA

Resoluutio: 1920 x 1080 (Full HD)

Vasteaika: 1 ms

Virkistystaajuus: 144 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 3000:1/350 nitiä

Kaiutin: Ei ole

G-Sync/Freesync: FreeSync

Liitännät: HDMI, DisplayPort

Mitat/paino: 55,1 x 62,1 x 38,7 cm/6,2 kg

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Televisiomaailman suuri mullistus, kaarevat ruudut, alkaa vaikuttaa yhä enemmän markkinointikikalta. Vaikka televisiot ovat suuria, on katseluetäisyys niin pitkä, että kaartuminen ei ole tarpeen vääristymien estämiseksi. Ja pitäisi istua todella lähellä, jotta tuntuisi siltä, että on osa elokuvaa.

Tietokoneiden näytöt ovat toinen tarina. Niiden edessä istutaan melko lähellä, joten kaareva näyttö todella tuo kuvan lähelle. On aika mahtava fiilis, kun kuva tuntuu jatkuvan näkökentän yli!

Samsung C27FG70 on kaartuva 27-tuumainen näyttö, joka on tarkoitettu nimenomaan pelaamiseen. Samsungin Quantum Dot –tekniikka huolehtii värintoistosta etenkin tummempien sävyjen kohdalla. Se voi olla strateginen etu, kun pitää äkätä varjoissa lymyilevä vihollinen.

Näytön jalassa on nivel, jonka ansiosta asentoa saa säädettyä moneen suuntaan. Käytännössä sen säätäminen sujui yhtä helposti kuin muidenkin näyttöjen. Taittuva jalka vie pöydällä tilaa syvyyssuunnassa.

HDMI ja Displayport löytyvät. Resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä (Full HD). Näyttö käyttää Free Synciä kuvan rikkoutumisen estämiseksi.

Suhtauduimme Samsungin näyttöön hieman epäillen, sillä Full HD –resoluutio 27-tuumaisella näytöllä on aika lailla minimiresoluutio, jos ei halua tuijotella erottuvia pikseleitä. Jopa perheen 14-vuotias tähtipelaaja oli kuitenkin hyvin vaikuttunut kaarevan näytön tuomasta lisäelämyksellisyydestä.

Ennakkoluulot karisivatkin heti, kun laitoimme ”Counter Striken” ja”Overwatchin” ruudulle. On oikeasti aivan eri fiilis pelata kaarevalla näytöllä, kun tuntee olevansa osa pelin maailmaan. Vaikka näkökenttään tuleekin vain muutaman asteen enemmän peittoa, eron huomaa selvästi.

mainos

Johtopäätökset

Emme pysty peittämään ihastustamme Samsungin kaarevan näytön edessä. Se ei ole korkearesoluutioisin, täynnä ominaisuuksia eikä kaikkein nopein (tosin 144 Hz on silti nopeampi kuin tavalliset näytöt). Mutta hauska se on, ja eikö se olekin pelaamisessa koko jutun juoni? Värit ovat varsin herkulliset, eikä ylimääräisiä pikseleitä jää kaipaamaan pelin tiimellyksessä. Suhteellisen edullinenkin se, mikä on lisäetu.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös