: Asus ROG Swift PG279Q

Korkearesoluutioinen erikoisherkku

Asus-näyttöjen ylellinen lippulaivamalli on hintansa arvoinen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri näyttö, hienostunut värintoisto, korkea resoluutio ja 165 Hz:n päivitys taajuus. Laadukas rakenne. Herkullinen luksustuote.
Ylellisyys maksaa, ja aika paljonkin. Jos ei tarvitse huippuresoluutiota, on edullisempiakin vaihtoehtoja.

Asus ROG Swift PG279Q

Koko: 27 tuumaa

Paneelin tyyppi: IPS

Resoluutio: 2560 x 1440 (WQHD)

Vasteaika: 4 ms

Virkistystaajuus: 165 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/350 nitiä

Kaiutin: On

G-Sync/Freesync: Nvidia G-Sync

Liitännät: HDMI, DisplayPort

Mitat/paino: 55,3 x 62,0 x 23,8 cm/7,0 kg

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 950 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Asuksella ei ole vain yhtä, vaan peräti kaksi pelaamiseen tarkoitettua sarjaa: ROG ja Swift, joista ensimmäinen on suunnattu tosipelaajille ja jälkimmäinen satunnaisemmille harrastajille. Nimi ROG Swift PG 279Q antaa ymmärtävän tämän näytön sopivan molemmille ryhmille.

27 tuumallaan PG 279Q on testin suurimpia nopeita näyttöjä (Samsungin ohella). Sisääntulot löytyvät HDMI:lle ja Displayportille, DVI ja VGA ovat näköjään jo historiaa.

Heti käy selväksi, että tässä on näyttö tosipelaajille, joille kelpaa vain paras. Kehys on kapea, ja sekä näyttö että jalka näyttävät sirommilta kuin ovatkaan. ROG-logo hehkuu punaisena jalassa – bling-blingiä, mutta tyylikkäästi. Siisti yksityiskohta on sekin, että toisin kuin muilla, Asuksen näyttöä ei koota monesta osasta, vaan se nostetaan kokonaisena laatikosta ja asetetaan paikoilleen. Näyttö kääntyy 360 astetta kahden akselin varassa, eteen- ja taaksepäin ja lisäksi sitä voi nostaa, joten sen saa mihin asentoon haluaa.

Kuvanlaatu on pelkkää mannaa. Värit ovat syvät ja täyteläiset. Huippuresoluutiosta huolimatta virkistystaajuus on testin toiseksi tihein: 165 Hz. Käytännössä parhaiden ero näkyy vain paperilla. Näyttö on kaikissa olosuhteissa riittävän nopea. Tuki Nvidian G-Syncille takaa virheettömän kuvan pelin tiimellyksessä.

Väreissä todella riittää painetta ja yhdessä kahden lisätuuman kanssa Asus tarjoaa todella erityisen pelikokemuksen. Jos kaipaat ”vakavaa” syytä perustellaksesi näin kalliin näytön ostamisen, niin värintoisto mahdollistaa myös ammattimaisen kuvan- ja videonkäsittelyn. Ja näytön saa helposti pystyynkin.

Johtopäätökset

Jos pelien tekninen laatu on sinulle tärkeää, on Asus ROG Swift PG279Q erinomainen vaihtoehto. Ja kallis. Mutta toisaalta huippuresoluutio saattaa olla varmempi valinta tulevaisuutta ajatellen, toisin kuin melkein yhtä hyvät näytöt, joiden resoluutio on ”vain” Full HD. Kaunis kuvanlaatu, korkea virkistystaajuus ja herkulliset yksityiskohdat tekevät Asuksesta nopeiden pelinäyttöjen voittajan.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös