: Asus ROG Swift PG279Q

Korkearesoluutioinen erikoisherkku

Asus-näyttöjen ylellinen lippulaivamalli on hintansa arvoinen.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Suuri näyttö, hienostunut värintoisto, korkea resoluutio ja 165 Hz:n päivitys taajuus. Laadukas rakenne. Herkullinen luksustuote.
Ylellisyys maksaa, ja aika paljonkin. Jos ei tarvitse huippuresoluutiota, on edullisempiakin vaihtoehtoja.

Asus ROG Swift PG279Q

Koko: 27 tuumaa

Paneelin tyyppi: IPS

Resoluutio: 2560 x 1440 (WQHD)

Vasteaika: 4 ms

Virkistystaajuus: 165 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/350 nitiä

Kaiutin: On

G-Sync/Freesync: Nvidia G-Sync

Liitännät: HDMI, DisplayPort

Mitat/paino: 55,3 x 62,0 x 23,8 cm/7,0 kg

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 950 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Asuksella ei ole vain yhtä, vaan peräti kaksi pelaamiseen tarkoitettua sarjaa: ROG ja Swift, joista ensimmäinen on suunnattu tosipelaajille ja jälkimmäinen satunnaisemmille harrastajille. Nimi ROG Swift PG 279Q antaa ymmärtävän tämän näytön sopivan molemmille ryhmille.

27 tuumallaan PG 279Q on testin suurimpia nopeita näyttöjä (Samsungin ohella). Sisääntulot löytyvät HDMI:lle ja Displayportille, DVI ja VGA ovat näköjään jo historiaa.

Heti käy selväksi, että tässä on näyttö tosipelaajille, joille kelpaa vain paras. Kehys on kapea, ja sekä näyttö että jalka näyttävät sirommilta kuin ovatkaan. ROG-logo hehkuu punaisena jalassa – bling-blingiä, mutta tyylikkäästi. Siisti yksityiskohta on sekin, että toisin kuin muilla, Asuksen näyttöä ei koota monesta osasta, vaan se nostetaan kokonaisena laatikosta ja asetetaan paikoilleen. Näyttö kääntyy 360 astetta kahden akselin varassa, eteen- ja taaksepäin ja lisäksi sitä voi nostaa, joten sen saa mihin asentoon haluaa.

Kuvanlaatu on pelkkää mannaa. Värit ovat syvät ja täyteläiset. Huippuresoluutiosta huolimatta virkistystaajuus on testin toiseksi tihein: 165 Hz. Käytännössä parhaiden ero näkyy vain paperilla. Näyttö on kaikissa olosuhteissa riittävän nopea. Tuki Nvidian G-Syncille takaa virheettömän kuvan pelin tiimellyksessä.

Väreissä todella riittää painetta ja yhdessä kahden lisätuuman kanssa Asus tarjoaa todella erityisen pelikokemuksen. Jos kaipaat ”vakavaa” syytä perustellaksesi näin kalliin näytön ostamisen, niin värintoisto mahdollistaa myös ammattimaisen kuvan- ja videonkäsittelyn. Ja näytön saa helposti pystyynkin.

Johtopäätökset

Jos pelien tekninen laatu on sinulle tärkeää, on Asus ROG Swift PG279Q erinomainen vaihtoehto. Ja kallis. Mutta toisaalta huippuresoluutio saattaa olla varmempi valinta tulevaisuutta ajatellen, toisin kuin melkein yhtä hyvät näytöt, joiden resoluutio on ”vain” Full HD. Kaunis kuvanlaatu, korkea virkistystaajuus ja herkulliset yksityiskohdat tekevät Asuksesta nopeiden pelinäyttöjen voittajan.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös