: AOC Agon AG271UG

Kaikki herkut kohtuuhintaan

AOC on kilpailijoitaan edullisempi ja tarjoaa silti 4K:n ja G-Syncin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Uskomattoman paljon vastinetta rahoille, erityisesti Nvidian G-Sync on iso plussa.
Värit ovat hieman sameat. Hyvin nopeissa liikkeissä näkyy ghosting-ilmiötä.

AOC Agon AG271UG

Koko: 27 tuumaa

Paneelin tyyppi: IPS (In-plane Switching)

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K UHD)

Vasteaika: 4 ms

Virkistystaajuus: 60 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/300 nitiä

Kaiutin: On

G-Sync/Freesync: Nvidia G-Sync

Liitännät: HDMI, DisplayPort & USB 3 -hubi (4 kpl)

Mitat/paino: 43 x 62 x 22 cm/7 kg

Verkkosivusto: aoc-europe.com

Hinta: 820 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Nvidian G-Syncilla varustetut 4K-näytöt maksavat yhä maltaita, joten AOC:n uutuus Agon AG271UG on siihen nähden yllättävän edullinen. Näyttö on vielä varustettu IPS-paneelilla, mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. 27-tuumainen näyttö riittää hyvin pelaamiseen ja työskentelyyn. IPS on melko kirkas ja mahdollistaa laajan katselukulman. Värit ovat pieni pettymys: ne ovat jokseenkin kalvakat eivätkä räjähdä sillä tavalla kuin IPS-paneelilta sopisi odottaa.

Sillä ei kuitenkaan ole niin suurta väliä, jos näytöllä ei aio tehdä kuvankäsittelyä ja muuta graafista työtä. Peleihin näyttö sopii hyvin, jos ei anna 60 Hz:n virkistystaajuuden häiritä. Näytön kruunu on Nvidian G-Sync-tekniikka, joka tekee kuvasta sulavan ja estää kuvaa rikkoutumasta ja jumittamasta. G-Sync-näyttö pitää nähdä itse ennen kuin tajuaa täysin, miten tehokas se on.

Designin puolesta näyttö muistuttaa vanhanmallisia Acereita, mutta istuu silti AOC:n perinteiseeen ilmeeseen. Tilaa on USB-hubille, kaiuttimille ja kuulokeliitännälle, ja säätömahdollisuuksiakin on mietitty, mikä on mukavaa.

Näyttöä voi kallistaa eteen- ja taaksepäin sekä kääntää sivusuunnassa ja säätää korkeussuunnassa. Kuten sanottua, taajuus on maksimissaan 60 Hz, mikä voi olla haitta, jos kilpailee ja tarvitsee nopeampaa virkistystaajuutta. Uusimpien 3D-pelien yksinpeluussa asialla ei ole niin merkitystä. ”Rise of the Tomb Raider” on edelleen haastava peli, ja 60 fps:n ylittäminen on vaikeaa, jos haluaisi saada sekä sulavat liikkeet että hyvän resoluution.

Johtopäätökset

AOC on onnistunut AG271UG-näytöllään tuomaan G-Syncilla varustetun 4K-näytön hinnan tasolle, joka ei ehkä ole vielä jokamiesluokassa mutta silti edullinen moniin muihin verrattuna. Asus-näytön tapaan tässä on virkistystaajuus 60 Hz, mikä voi olla rajoite moninpeleissä. Jos se ei tunnu haittaavan, samoin kuin hieman haaleat värit, on AOC loistava vaihtoehto.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös