: Acer Predator XB321HK

Iso näyttö, iso hinta

Jos pelihuoneen muilla varusteilla riittää tehoja, on Acerin peto luonteva valinta.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Acerin näyttö on terävä ja värikäs ja G-Syncin ansiosta kuva on sulava uusimpienkin pelien kanssa.
Hintaan nähden sisääntuloja on vähän ja korkeampi virkistystaajuus olisi paikallaan. Kaiuttimet eivät ole erityisen hyvät.

Acer Predator XB321HK

Koko: 32 tuumaa

Paneelin tyyppi: IPS (In-plane Switching)

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K UHD)

Vasteaika: 4 ms

Virkistystaajuus: 60 Hz

Kuvasuhde: 16:9

Kontrasti/kirkkaus: 1000:1/350 nitiä

Kaiutin: On

G-Sync/Freesync: Nvidia G-Sync

Liitännät: HDMI, Displayport, USB 3 -hubi (4 kpl)

Mitat/paino: 61 x 74 x 6 cm/11 kg

Verkkosivusto: acer.fi

Hinta: 1 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Acerin näyttö edustaa valikoiman kalliimpaa laitaa, mutta hyvästä syystä. 32-tuumainen näyttö on varustettu IPS-paneelilla, jonka katselukulma on laaja ja värit luonnolliset. Tehdasasetukset ovat niin hyvät, ettei omia hienosäätöjä oikeastaan tarvitse tehdä. Valikot ovatkin melko monimutkaisen oloiset, joten hyvä niin.

XB321HK kuuluu Acer Predator –sarjaan, joka on suunniteltu nimenomaan pelaajille. Rakenne on vakaa ja painoa on paljon. Linnunjalkajalusta on erikoinen ja jakanee mielipiteitä. Näyttöä voi hieman kääntää eteen- tai taaksepäin, mutta se ei käänny 90 astetta pystysuuntaan. Eipä sillä kauheasti väliä olekaan, sillä pelatessa pystynäytöllä ei tee mitään.

Liitäntävaihtoehtoja on kaksi: HDMI ja Displayport. Suosittelemme jälkimmäistä, sillä vain se toimii 6 Hz:n taajuudella ja jaksaa näyttää 60 kuvaa sekunnissa (frames per second, fps). HDMI:llä nopeus on vain 30 fps. Näytössä on toki sisäänrakennetut kaiuttimet, joilta ei kannata odottaa liikoja. Soundi on ontto ja lattea, joten kannattaa mieluummin käyttää vastamelukuulokkeita, jotka vaimentavat samalla näytönohjaimen hurinan.

Virkistystaajuus vaikuttaa aluksi epäilyttävän matalalta, mutta uunituore “Prey”-peli hälventää ennakkoluulomme. Värit ja terävyys ovat huipussaan, ja Nvidian G-Sync-tekniikan ansiosta kuva ei rajaudu eikä töki vaan toiminta etenee sulavasti. Tulos oli sama, käytimmepä sitten enimmäisnopeutta 60 fps tai matalampaa, noin 40 fps:n taajuutta.

Johtopäätökset

Acer onnistuu monessa XB321HK-näytöllään. Peligrafiikat toistuvat 32 tuuman näytöllä terävästi ja sulavasti. Värit ovat myös huippuluokkaa. Maristavaakin löytyy: virkistystaajuus saisi olla enemmän kuin 60, ja sisäänrakennetut kaiuttimet voisivat olla paremmat. Jos nämä rajoitteet eivät ole este ja Displayportia 60 Hz riittävät, on XB321HK varteenotettava.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös