Testissä : MSi GT76 Titan DT 9SG

Tanssii kuin perhonen, iskee kuin ampiainen

MSi Titan lyö ennätykset raa’alla prosessoritehollaan, eivätkä grafiikatkaan jää jalkoihin.

 itemprop
MSi GT76 Titan DT 9SG

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaikkea löytyy ja paljon: supergrafiikat, ennätysnopea prosessori, 64 GB:n RAM ja 4K-näyttö.
Vain 60 Hz:n näyttö. Hinta hirvittää. Kaksi painavaa virtalähdettä mukana raahattavaksi – onhan tämä vitsi?
Prosessori: 3,6 GHz Intel Core i9-9900K (octacore, 16 säiettä)

Näyttö: 17,3-tuumainen IPS UHD (3840 x 2160), 60 Hz, G-sync

Muisti:64 GB DDR4

Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 2080, jossa 8 GB:n GDDR6

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 1 TB SSD, 1 TB HDD

Mitat/paino: 39,7 x 3,3 x 33,0 cm/4,2 kg

Ominaisuudet: Wifi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C, MiniDisplayPort, 4 x USB 3.0, ethernet, HD-webkamera, SD-kortinlukija, 2 x 3,5 mm:n ääniliitäntä

Verkkosivusto: msi.com

Hinta: 4 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench: 32 509 multi, 5 833 single GeekBench OpenCL: 282 655 PC Mark 10: 6 032 3DMark TimeSpy: 10 136 3DMark Fire Strike: 20 360 CineBench R15: 137,6 fps/1870 cb HD Tach: 526 MB/s Akkutesti: 51 min

Titan on MSi:n huippumallisto, jonka nimi istuu sarjan laitteille kuin nakutettu: kaikki tähän mennessä kohtaamamme koneet ovat olleet todellisia raskassarjalaisia. MSi GT76 Titan ”vain” 4 kg:n painollaan on titaanimittapuulla oikeastaan kevyt ja elegantti.

Kuten muissakin raskaan sarjan koneissa, on tässäkin näyttö kannen yläreunassa. Näin jäähdytykselle jää enemmän tilaa ja kone näyttää pienemmältä kannen ollessa auki. Ulkopuoli on titaaninharmaata alumiinia ja alapuoli muovia.

Sisäpuoli on kuitenkin ulkokuorta kiinnostavampi: 64 GB:n RAM pyörittää sekä Windowsia että raskaita ohjelmia vuosia eteenpäin. Näytönohjain on GeForce RTX 2080 8 GB:n RAM-muistilla on tänä päivänä itsestäänselvä vaihtoehto, onhan se markkinoiden tehokkain. Koneesta löytyy myös 1 TB:n SSD nopeaan käynnistämiseen ja 1 TB:n kovalevy isoille ohjelmille.

17,3-tuumainen näyttö on varustettu pelikoneille harvinaisesti 4K-resoluutiolla. Suorituskyvyn heikkeneminen – mikä ei ole tässä ongelma – ja hitaampi näyttö ovat korkean resoluution heikkouksia. MSi onkin joutunut valitsemaan 60 Hz:n taajuusvasteen, joka riittää useimpiin toimintoihin vallan hyvin mutta salamannopeat 3D-pelit vaativat vähintään 144 Hz.

Pohjoismaisena testaajana ilahdun aina MSi:n näppäimistön ja äänijärjestelmän nähdessäni – ne nimittäin toimittaa SteelSeries ja Dynaudio, jotka molemmat ovat tanskalaisia ja alansa huippuja.

Tuplasti virtaa

MSi Titan GT76 pääsee palkintopallille suurimmalla virtasyötöllään, joka on ratkaistu varsin tyylittömästi superpaksulla johdolla – se näyttää siltä, että Teslakin latautuisi sillä. Laturinjohto on itse asiassa kaksi samassa: kummassakin 230 wattia, eli laitos nielaisee helposti lähes puoli kilowattia! Vaikka haluaisikin vain surffailla ihan hissukseen, eikä vain yhden laturin käyttäminen ole mahdollista, sillä johdot on liitetty yhteen. Designeri on ollut vapaalla, kun tähän ratkaisuun on päädytty!

Benchmarkit

Ei siitä kauaakaan ole, kun pelikoneisiin saatiin neliydinprosessorit. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa testipöydällä kahdeksalla ytimellä ja 16 säikeellä varustetut koneet. Niinpä ei ole ihme, että MSi rikkoo kaikki ennätykset GeekBench-tuloksellaan 32 509 (multicore). Singlecore-pisteet 5 833 ovat normaalimmat, mutta kertovat korkeasta kellotaajuudesta.

mainos

3D-testit todistavat myös huikeasta laadusta: 10 136 pistettä 3DMark TimeSpy -testistä ja 20 360 pistettä Fire Strikessa eivät ole vain parempia kuin missään aiemmin näkemämme, vaan huomattavasti paremmat. Samppanjakorkkeja ei poksautella tähän väliin vain siitä syystä, että Acer Predator Triton 900 onnistuu olemaan vielä hiukkasen nopeampi.

mainos

Ainoa akkutesti kertoo, ettei akun varassa voi pelata. Virta hupeni tunnissa, ja testissä simuloitiin vain toimisto-ohjelmia – miten nopeasti akku kuluukaan 3D-peleillä!

Johtopäätökset

MSi GT76 Titan DT 9SG -kannettavassa ei ole mitään pehmeää tai söpöä. Jos Asus Zephyrus on Lamborghini, niin MSi on Hummer! Iso, raskas ja kulmikas – ja tehoa niin ettei mitään rajaa! On vain yksi syy ostaa MSi Titan, ja se on pelaaminen. 3D-suorituskyky hakkaa lähes kaikki ja prosessoritehoja on tuplasti viime vuoteen verrattuna. Kyse on todellakin huippukoneesta! Siihen nähden hintakin vaikuttaa melkein perustellulta.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös