Testissä

MSi GT76 Titan DT 9SG vs. Acer Predator Triton 900

 itemprop
TestissäMSi GT76 Titan DT 9SG vs. Acer Predator Triton 900

Clash of the Titans

Titan ja Triton taistelevat kovimman luksuspeliläppärin tittelistä.

Hyvä yleisö, tervetuloa syksyn hurjimpaan kaksintaisteluun! Näiden taistelijoiden tehot ovat niin käsittämättömät, että pyydämme seuraamaan kamppailua turvallisen välimatkan päästä.

Vasemmassa kulmassa lämmittelee MSi:n Titan-jättiläisen. Fanithan tietävät, että Titan-perhe on hallinnut pelipantheonia ammoisista ajoista asti.

Vastapäätä voimiaan kerää haastaja, Acerin Triton – meren jumalien Poseidonin ja Amphitriten poika. Nuoresta iästään huolimatta Tritonilla on pari terävää ässää hihassaan.

Pian nämä kaksi laitetaan kehään ottamaan mittaa siitä, kuka hallitsee kannettavan pelaamisen kenttää. Kummallakin on jumalaiset voimat supertehokkaissa grafiikkaprosessoreissaan, ja prosessoreissa on enemmän ytimiä kuin Medusalla lonkeroita. Taistelun voittaminen vaatii kuitenkin muutakin kuin raakaa voimaa: ketteryys, äly ja kestävyys voivat ratkaista kisan.

Luksuslomalle vai pelaamaan?

Näiden ylevien sanojen myötä olemme luoneet näyttämön, joka toivottavasti vastaa MSi:n ja Acerin huippukannettavien laatua. Niissä ei ole tingitty mistään, mikä voisi heikentää suorituskykyä. Niinpä koneesta saakin pulittaa yhtä paljon kuin kahden hengen luksusristeilystä tai käytetystä autosta.

Vaikka kaksintaistelun osapuolet ovat tehokkaita, eivät ne riko ennätyksiä kannettavien erikoisvarusteluissa. Esimerkiksi MSi:ltä olemme nähneet täysikokoisella mekaanisella näppäimistöllä varustetun kannettavan ja Acerilta 21-tuumaisella kaarevalla näytöllä varustetun kannettavan. Nämä aikansa huippuihmeet eivät kuitenkaan yllä lähellekään tämän päivän koneiden suorituskykyä. PC-maailmassa kehitys on nopeaa, kovaa ja vääjäämätöntä!

Nyt myös UHD-resoluutiolla

Tämän luokan koneissa on tietysti markkinoiden nopein grafiikkaprosessori Nvidia RTX 2080, jossa on yksinään yhtä paljon RAM-muistia kuin tavallisessa tietokoneessa. Intel Core i9 on molemmissa vakiona, ja yllättäen sekä MSi että Acer ovat päättäneet korottaa näytön Full HD -laadusta ultrakorkeaan 4K-resoluutioon.

mainos

Korkean resoluution ansiosta pelit tuntuvat realistisilta, mutta nelinkertainen pikselimäärä Full HD -laatuun verrattuna syö tehoja. Se ei toki teetä vaikeuksia näille monstereille. Sen sijaan jotkut pelit kärsivät siitä, sillä kaikkea sisältöä ei ole suunniteltu näin tarkoille resoluutioille.

mainos

Jokseenkin kannettava

17-tuumaisen näytön ja reilun neljän kilon painolla näiden läppäreiden kohdalla ei voi puhua varsinaisesta kannettavuudesta. Jättitehojen vuoksi ilman laturia ei ole syytä lähteä mihinkään. Tunnin akunkesto on kestävyystestiemme ennätys – huonoudellaan!

Taivaallinen johdatus

Valmistajat eivät ole lähteneet vaatimattomalle linjalle äärimmäisten pelikannettaviensa kanssa. Sekä Acer että MSi ovat ammentaneet kreikkalaisesta mytologiasta nimiä miettiessään: Titaanit ovat kreikkalaisen mytologian vanhimpia jumalia, ja Triton taas nuorimman titaanin, Kronoksen pojanpoika, Poseidonin poika.

Testistä

Pelikannettavien testaamisessa on tietenkin pelattava raskaita 3D-pelejä, joten haastoimme koneet uusimmilla eri genrejen nimikkeillä. Niille on yhteistä se, että ne pyörivät heikommallakin raudalla mutta puhkeavat täyteen loistoonsa vasta huipputehojen myötä. Rääkkäsimme koneita myös tavallisilla testiohjelmilla: Browsermarkilla, GeekBenchilla, 3DMarkilla ja suomalaisen Futuremarkin PC Markilla. SSD-levyjen nopeutta testattiin HD tach -työkalulla. Kallis näytönohjain erottaa nämä koneet 99-prosenttisesti muista markkinoiden pelikannettavista, mutta arvioimme näitä koneita myös tavanomaisten kriteeriemme mukaan, eli tutkimme myös ergonomiaa, painoa, ääntä ja näyttöä.

mainos
Tämän testin tuotteet
 data-srcset
MSi GT76 Titan DT 9SG
MSi Titan lyö ennätykset raa’alla prosessoritehollaan, eivätkä grafiikatkaan jää jalkoihin.

Titan on MSi:n huippumallisto, jonka nimi istuu sarjan laitteille kuin nakutettu: kaikki tähän mennessä kohtaamamme koneet ovat olleet todellisia raskassarjalaisia. MSi GT76 Titan ”vain” 4 kg:n painollaan on titaanimittapuulla oikeastaan kevyt ja elegantti.

Kuten muissakin raskaan sarjan koneissa, on tässäkin näyttö kannen yläreunassa. Näin jäähdytykselle jää enemmän tilaa ja kone näyttää pienemmältä kannen ollessa auki. Ulkopuoli on titaaninharmaata alumiinia ja alapuoli muovia.

Sisäpuoli on kuitenkin ulkokuorta kiinnostavampi: 64 GB:n RAM pyörittää sekä Windowsia että raskaita ohjelmia vuosia eteenpäin. Näytönohjain on GeForce RTX 2080 8 GB:n RAM-muistilla on tänä päivänä itsestäänselvä vaihtoehto, onhan se markkinoiden tehokkain. Koneesta löytyy myös 1 TB:n SSD nopeaan käynnistämiseen ja 1 TB:n kovalevy isoille ohjelmille.

17,3-tuumainen näyttö on varustettu pelikoneille harvinaisesti 4K-resoluutiolla. Suorituskyvyn heikkeneminen – mikä ei ole tässä ongelma – ja hitaampi näyttö ovat korkean resoluution heikkouksia. MSi onkin joutunut valitsemaan 60 Hz:n taajuusvasteen, joka riittää useimpiin toimintoihin vallan hyvin mutta salamannopeat 3D-pelit vaativat vähintään 144 Hz.

Pohjoismaisena testaajana ilahdun aina MSi:n näppäimistön ja äänijärjestelmän nähdessäni – ne nimittäin toimittaa SteelSeries ja Dynaudio, jotka molemmat ovat tanskalaisia ja alansa huippuja.

Tuplasti virtaa

MSi Titan GT76 pääsee palkintopallille suurimmalla virtasyötöllään, joka on ratkaistu varsin tyylittömästi superpaksulla johdolla – se näyttää siltä, että Teslakin latautuisi sillä. Laturinjohto on itse asiassa kaksi samassa: kummassakin 230 wattia, eli laitos nielaisee helposti lähes puoli kilowattia! Vaikka haluaisikin vain surffailla ihan hissukseen, eikä vain yhden laturin käyttäminen ole mahdollista, sillä johdot on liitetty yhteen. Designeri on ollut vapaalla, kun tähän ratkaisuun on päädytty!

Benchmarkit

Ei siitä kauaakaan ole, kun pelikoneisiin saatiin neliydinprosessorit. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa testipöydällä kahdeksalla ytimellä ja 16 säikeellä varustetut koneet. Niinpä ei ole ihme, että MSi rikkoo kaikki ennätykset GeekBench-tuloksellaan 32 509 (multicore). Singlecore-pisteet 5 833 ovat normaalimmat, mutta kertovat korkeasta kellotaajuudesta.

mainos

3D-testit todistavat myös huikeasta laadusta: 10 136 pistettä 3DMark TimeSpy -testistä ja 20 360 pistettä Fire Strikessa eivät ole vain parempia kuin missään aiemmin näkemämme, vaan huomattavasti paremmat. Samppanjakorkkeja ei poksautella tähän väliin vain siitä syystä, että Acer Predator Triton 900 onnistuu olemaan vielä hiukkasen nopeampi.

mainos

Ainoa akkutesti kertoo, ettei akun varassa voi pelata. Virta hupeni tunnissa, ja testissä simuloitiin vain toimisto-ohjelmia – miten nopeasti akku kuluukaan 3D-peleillä!

Johtopäätökset

MSi GT76 Titan DT 9SG -kannettavassa ei ole mitään pehmeää tai söpöä. Jos Asus Zephyrus on Lamborghini, niin MSi on Hummer! Iso, raskas ja kulmikas – ja tehoa niin ettei mitään rajaa! On vain yksi syy ostaa MSi Titan, ja se on pelaaminen. 3D-suorituskyky hakkaa lähes kaikki ja prosessoritehoja on tuplasti viime vuoteen verrattuna. Kyse on todellakin huippukoneesta! Siihen nähden hintakin vaikuttaa melkein perustellulta.

FaktatProsessori: 3,6 GHz Intel Core i9-9900K (octacore, 16 säiettä) Näyttö: 17,3-tuumainen IPS UHD (3840 x 2160), 60 Hz, G-sync Muisti:64 GB DDR4 Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 2080, jossa 8 GB:n GDDR6 Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen Kovalevy: 1 TB SSD, 1 TB HDD Mitat/paino: 39,7 x 3,3 x 33,0 cm/4,2 kg Ominaisuudet: Wifi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C, MiniDisplayPort, 4 x USB 3.0, ethernet, HD-webkamera, SD-kortinlukija, 2 x 3,5 mm:n ääniliitäntä Verkkosivusto: msi.com Hinta: 4 800 €
PlusKaikkea löytyy ja paljon: supergrafiikat, ennätysnopea prosessori, 64 GB:n RAM ja 4K-näyttö.
MiinusVain 60 Hz:n näyttö. Hinta hirvittää. Kaksi painavaa virtalähdettä mukana raahattavaksi – onhan tämä vitsi?
 data-srcset
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Acerin jättikannettava osaa temppuja, joihin muut pelikoneet eivät pysty.

Vaikka Acer hyppäsi pelikelkkaan vasta jokin aika sitten, on merkki tunnettu viihdyttävistä koneistaan. Uusien Predator-mallien julkistus viime huhtikuussa New Yorkissa herättikin paljon huomiota. Acerin johtaja Jason Chen kertoi silloin, että puolet Acerin pelikoneiden käyttäjistä käyttää kannettavaansa myös luovaan työhön. Jopa 15 % ei itse asiassa pelaa niillä lainkaan, vaan ostavat koneen tehokkaan raudan vuoksi.

Eniten pöhinää herättänyt malli oli lippulaivamalli Triton 900, jossa on kääntyvä kosketusnäyttö. Nyt jännittävä uutuus on viimein saatavilla Pohjoismaissa.

Acer Predator Triton 900 PT917 on iso, litteä ja leveä ja näytön jämäkät saranat tuovat muutaman lisäsentin leveyteen ja saavat koneen näyttämään ohuemmalta. Pisteet Acerille kreikkalaisessa mytologiassa pysyttäytymisessä: Tritonin väri on nimeltään ”abyssal black” pohjattoman alkumeren mukaan.

Kilpailijansa MSi:n tapaan myös Acerin huippukone on varustettu 8-ytimisellä Intel Core i9 -prosessorilla, tällä kertaa 2,4 GHz:n versiolla. Muistia on ”vain” 32 GB RAM ja vain yksi 1 TB:n SSD. Acerilla on siis vähän vähemmän luksusta kuin MSi:llä – mutta ylellinen se on silti. Näytönohjain on Nvidia GeForce RTX 2080, jossa 8 GB:n RAM. Parasta A-luokkaa sekin, siis.

Myös ammattilaisille

Näyttö 17-tuumainen kosketusnäyttö 4K-resoluutiolla. En muista ennen nähneeni moista yhdistelmää pelimaailmassa. Enkä ainakaan 180 asteen kääntyvää näyttöä. Pelikäytössä näytön itsensä pitää tietysti olla hyvä, mutta koneeseen saa myös ulkoisia näyttöjä kiinni. Kääntyvä näyttö on hyödyllinen graafisessa työskentelyssä.

Acer on onnistunut virtalähteensä kanssa paremmin kuin MSi. Triton pärjää yhdellä 330 watin laturilla, joka kylläkin muistuttaa kooltaan ja painoltaan tiiliskiveä. Isot tehot vaativat isoa laturia!

Benchmarkit

Prosessori on 2,4 GHz:n Core i9-9980. Se ei ole yhtä nopea kuin MSi:n i9-9990K, kuten GeekBench-pisteet osoittavat: 30 996 (multicore) on ”vain” toiseksi paras koskaan näkemämme tulos!

mainos

Mitä prosessoritehoissa hävitään, se 3D-näytönohjaimessa voitetaan: 10 365 pistettä 3DMark TimeSpyssä ja 22 021 pistettä Fire Strikessa. Emme väitä tätä maailman nopeimmaksi pelikoneeksi, mutta emme itse ole nähneet mitään vastaavaa!

mainos

Akunkesto on väistämättä yhtä surkea kuin kilpailijallakin: koneesta saatiin tiristettyä tunti ja 11 minuuttia.

Johtopäätökset

Superluksusluokassa saa kaiken samassa paketissa – ja Acer Predator Triton 900 on sellainen paketti. Tässä kohtaa herää toki kysymys: kuka maksaa lystin? Jotenkin epäilen, ettei sellaisia pelaajia löydy erityisen monta, jotka olisivat valmiit maksamaan tuhansia euroja taittuvasta 4K-näytöstä. Graafisen työn tekijöille se sen sijaan on hyvä myyntivaltti, ja he voivat laittaa näppäimistön värivalot päälle vapaa-ajallaan. Jos kaipaa hillittömiä tehoja ja laatuominaisuuksia, on hurja hinta perusteltavissa.

FaktatProsessori: 2,4 GHz Intel Core i9-9980HK (octacore, 16 säiettä) Näyttö: 17-tuumainen IPS UHD (3840 x 2160) -kosketusnäyttö, 60 Hz G-sync Muisti: 32 GB DDR4 Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 2080, 8 GB GDDR6 Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen Kovalevy: 2 x 512 GB SSD Mitat/paino: 42,8 x 3,0 x 30,3 cm/4,5 kg Ominaisuudet: Wifi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, DisplayPort, 2 x USB-C (joista 1 DisplayPort 1.4), 3 x USB 3, Ethernet, HD-webkamera, 2 x 3,5 mm Verkkosivusto: acer.com Hinta: 4 400 €
PlusKaikkien aikojen nopeimmat 3D-grafiikat, herkullinen 4K-kosketusnäyttö, jonka voi jakaa katsojien kanssa.
MiinusHinta! Samalla hinnalla saa kaksi kallista pelikannettavaa. Kääntyvä näyttö ei ole pelaamisessa välttämätön.
  Lisää
  Keskustelu
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Lue myös

  JBL Live 300TWS

  Hifinapit korviin

  JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

  Sony Xperia 1 II

  Loistava päivitys

  Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

  Samsung The Sero QE43LS05T

  Instagram-telkkari

  Moottoroitu televisio, joka kääntyy pystyasentoon nappia painamalla – onko Samsung seonnut vai onko The Sero vuoden siistein tv?

  JBL Club 950NC

  JBL hipoo rimaa

  JBL:n keskinkertainen vastamelukuuloke omaa kaikki perusasiat, mutta ei tee erityistä vaikutusta äänellään eikä ominaisuuksillaan. Sovellus on kaamea.

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Suurisieluinen pikkukannettava

  Asuksen minikokoinen läppäri on täysikokoisen pelikannettavan tehoilla varustettu söpöliini – mutta ei maksa yhtä paljon!

  Panasonic HZ1000

  Leffafanin valinta

  Panasonicin uudessa OLED-televisiossa on aivan erityinen elokuva-asetus – näe leffat ja sarjat melkein tekijän silmin!

  Kolme chromebookia

  Pieni, kevyt ja yksinkertainen

  Mac vai PC? Entäpä vaihtoehto C? Testasimme kolme erihintaista Chromebookia – mikä niistä olisi sinun valintasi?

  Ultimate Ears Hyperboom

  Ultimaattisin ulkokaiutin

  Hyperboom on niin naurettavan hyvä hintaansa nähden, että kaikilla pitäisi olla sellainen. Tai kaksi.

  Samsung Q80T

  Huippukuvaa puoleen hintaan

  Samsungin uusi QLED-televisio Q80T on lastattu hyvillä ominaisuuksilla, loistavalla kuvanlaadulla ja kohtuullisella hinnalla. Onko tässä paras tv-ostos Samsungilta tänä vuonna?

  Beosound A1 2nd Gen

  Taskuklassikon paranneltu versio

  Bang & Olufsenin A1 on yhä markkinoiden parhaita pieniä Bluetooth-kaiuttimia, ja nyt siitä on saatu kestävämpi ja muutenkin parempi uusi versio.

  Vieritä ylös