mainos

Testissä:
MSi GT76 Titan DT 9SG vs. Acer Predator Triton 900

Clash of the Titans

Titan ja Triton taistelevat kovimman luksuspeliläppärin tittelistä.

mainos

Hyvä yleisö, tervetuloa syksyn hurjimpaan kaksintaisteluun! Näiden taistelijoiden tehot ovat niin käsittämättömät, että pyydämme seuraamaan kamppailua turvallisen välimatkan päästä.

Vasemmassa kulmassa lämmittelee MSi:n Titan-jättiläisen. Fanithan tietävät, että Titan-perhe on hallinnut pelipantheonia ammoisista ajoista asti.

Vastapäätä voimiaan kerää haastaja, Acerin Triton – meren jumalien Poseidonin ja Amphitriten poika. Nuoresta iästään huolimatta Tritonilla on pari terävää ässää hihassaan.

Pian nämä kaksi laitetaan kehään ottamaan mittaa siitä, kuka hallitsee kannettavan pelaamisen kenttää. Kummallakin on jumalaiset voimat supertehokkaissa grafiikkaprosessoreissaan, ja prosessoreissa on enemmän ytimiä kuin Medusalla lonkeroita. Taistelun voittaminen vaatii kuitenkin muutakin kuin raakaa voimaa: ketteryys, äly ja kestävyys voivat ratkaista kisan.

Luksuslomalle vai pelaamaan?

Näiden ylevien sanojen myötä olemme luoneet näyttämön, joka toivottavasti vastaa MSi:n ja Acerin huippukannettavien laatua. Niissä ei ole tingitty mistään, mikä voisi heikentää suorituskykyä. Niinpä koneesta saakin pulittaa yhtä paljon kuin kahden hengen luksusristeilystä tai käytetystä autosta.

Vaikka kaksintaistelun osapuolet ovat tehokkaita, eivät ne riko ennätyksiä kannettavien erikoisvarusteluissa. Esimerkiksi MSi:ltä olemme nähneet täysikokoisella mekaanisella näppäimistöllä varustetun kannettavan ja Acerilta 21-tuumaisella kaarevalla näytöllä varustetun kannettavan. Nämä aikansa huippuihmeet eivät kuitenkaan yllä lähellekään tämän päivän koneiden suorituskykyä. PC-maailmassa kehitys on nopeaa, kovaa ja vääjäämätöntä!

Nyt myös UHD-resoluutiolla

Tämän luokan koneissa on tietysti markkinoiden nopein grafiikkaprosessori Nvidia RTX 2080, jossa on yksinään yhtä paljon RAM-muistia kuin tavallisessa tietokoneessa. Intel Core i9 on molemmissa vakiona, ja yllättäen sekä MSi että Acer ovat päättäneet korottaa näytön Full HD -laadusta ultrakorkeaan 4K-resoluutioon.

mainos

Korkean resoluution ansiosta pelit tuntuvat realistisilta, mutta nelinkertainen pikselimäärä Full HD -laatuun verrattuna syö tehoja. Se ei toki teetä vaikeuksia näille monstereille. Sen sijaan jotkut pelit kärsivät siitä, sillä kaikkea sisältöä ei ole suunniteltu näin tarkoille resoluutioille.

mainos

Jokseenkin kannettava

17-tuumaisen näytön ja reilun neljän kilon painolla näiden läppäreiden kohdalla ei voi puhua varsinaisesta kannettavuudesta. Jättitehojen vuoksi ilman laturia ei ole syytä lähteä mihinkään. Tunnin akunkesto on kestävyystestiemme ennätys – huonoudellaan!

Taivaallinen johdatus

Valmistajat eivät ole lähteneet vaatimattomalle linjalle äärimmäisten pelikannettaviensa kanssa. Sekä Acer että MSi ovat ammentaneet kreikkalaisesta mytologiasta nimiä miettiessään: Titaanit ovat kreikkalaisen mytologian vanhimpia jumalia, ja Triton taas nuorimman titaanin, Kronoksen pojanpoika, Poseidonin poika.

Testistä

Pelikannettavien testaamisessa on tietenkin pelattava raskaita 3D-pelejä, joten haastoimme koneet uusimmilla eri genrejen nimikkeillä. Niille on yhteistä se, että ne pyörivät heikommallakin raudalla mutta puhkeavat täyteen loistoonsa vasta huipputehojen myötä. Rääkkäsimme koneita myös tavallisilla testiohjelmilla: Browsermarkilla, GeekBenchilla, 3DMarkilla ja suomalaisen Futuremarkin PC Markilla. SSD-levyjen nopeutta testattiin HD tach -työkalulla. Kallis näytönohjain erottaa nämä koneet 99-prosenttisesti muista markkinoiden pelikannettavista, mutta arvioimme näitä koneita myös tavanomaisten kriteeriemme mukaan, eli tutkimme myös ergonomiaa, painoa, ääntä ja näyttöä.

mainos
Tämän testin tuotteet
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Graafikoille ja pelaajille
Acerin jättikannettava osaa temppuja, joihin muut pelikoneet eivät pysty.
MSi GT76 Titan DT 9SG
Tanssii kuin perhonen, iskee kuin ampiainen
MSi Titan lyö ennätykset raa’alla prosessoritehollaan, eivätkä grafiikatkaan jää jalkoihin.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  mainos

  Lue myös

  Jaybird Tarah Pro

  Jaybird Tarah Pro

  Tarah Pro -treenikuulokkeet kestävät vertailua selkeisiin musiikkikuulokkeisiin.
  Huawei Freelace

  Huawei Freelace

  Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.
  8 langatonta nappikuuloketta

  8 langatonta nappikuuloketta

  Tämän hetken parhaat langattomat nappikuulokkeet budjetti- ja luksusluokan välistä, olkaa hyvät!
  Sony KD-65XG8096

  Sony KD-65XG8096

  Sony XG8096 on hyvä yleis-tv, joka tarjoaa suosittuja ominaisuuksia miellyttävään hintaan.
  Philips ”The One” 65PUS7354/12

  Philips ”The One” 65PUS7354/12

  Philips on pakannut tähän malliin kaiken tarvittavan, ja antanut sille osuvasti nimen The One – se kun on ainoa televisio, jonka tarvitset!
  TCL 65EP685

  TCL 65EP685

  TCL tarjoaa täyden LCD-kokemuksen erittäin hyvään hintaan.
  Samsung UE65RU7475

  Samsung UE65RU7475

  Samsungin 7475 on kauniisti muotoiltu, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea kuvanlaadultaan testin paras televisio.
  Edulliset 65-tuumaiset

  Edulliset 65-tuumaiset

  Isosta televisiosta ei tarvitse maksaa maltaita: testimme todistaa, että jo tonnilla saa kelpo tv:n!