mainos

Testissä:
MSi GT76 Titan DT 9SG vs. Acer Predator Triton 900

Clash of the Titans

Titan ja Triton taistelevat kovimman luksuspeliläppärin tittelistä.

Hyvä yleisö, tervetuloa syksyn hurjimpaan kaksintaisteluun! Näiden taistelijoiden tehot ovat niin käsittämättömät, että pyydämme seuraamaan kamppailua turvallisen välimatkan päästä.

Vasemmassa kulmassa lämmittelee MSi:n Titan-jättiläisen. Fanithan tietävät, että Titan-perhe on hallinnut pelipantheonia ammoisista ajoista asti.

Vastapäätä voimiaan kerää haastaja, Acerin Triton – meren jumalien Poseidonin ja Amphitriten poika. Nuoresta iästään huolimatta Tritonilla on pari terävää ässää hihassaan.

Pian nämä kaksi laitetaan kehään ottamaan mittaa siitä, kuka hallitsee kannettavan pelaamisen kenttää. Kummallakin on jumalaiset voimat supertehokkaissa grafiikkaprosessoreissaan, ja prosessoreissa on enemmän ytimiä kuin Medusalla lonkeroita. Taistelun voittaminen vaatii kuitenkin muutakin kuin raakaa voimaa: ketteryys, äly ja kestävyys voivat ratkaista kisan.

Luksuslomalle vai pelaamaan?

Näiden ylevien sanojen myötä olemme luoneet näyttämön, joka toivottavasti vastaa MSi:n ja Acerin huippukannettavien laatua. Niissä ei ole tingitty mistään, mikä voisi heikentää suorituskykyä. Niinpä koneesta saakin pulittaa yhtä paljon kuin kahden hengen luksusristeilystä tai käytetystä autosta.

Vaikka kaksintaistelun osapuolet ovat tehokkaita, eivät ne riko ennätyksiä kannettavien erikoisvarusteluissa. Esimerkiksi MSi:ltä olemme nähneet täysikokoisella mekaanisella näppäimistöllä varustetun kannettavan ja Acerilta 21-tuumaisella kaarevalla näytöllä varustetun kannettavan. Nämä aikansa huippuihmeet eivät kuitenkaan yllä lähellekään tämän päivän koneiden suorituskykyä. PC-maailmassa kehitys on nopeaa, kovaa ja vääjäämätöntä!

Nyt myös UHD-resoluutiolla

Tämän luokan koneissa on tietysti markkinoiden nopein grafiikkaprosessori Nvidia RTX 2080, jossa on yksinään yhtä paljon RAM-muistia kuin tavallisessa tietokoneessa. Intel Core i9 on molemmissa vakiona, ja yllättäen sekä MSi että Acer ovat päättäneet korottaa näytön Full HD -laadusta ultrakorkeaan 4K-resoluutioon.

mainos

Korkean resoluution ansiosta pelit tuntuvat realistisilta, mutta nelinkertainen pikselimäärä Full HD -laatuun verrattuna syö tehoja. Se ei toki teetä vaikeuksia näille monstereille. Sen sijaan jotkut pelit kärsivät siitä, sillä kaikkea sisältöä ei ole suunniteltu näin tarkoille resoluutioille.

mainos

Jokseenkin kannettava

17-tuumaisen näytön ja reilun neljän kilon painolla näiden läppäreiden kohdalla ei voi puhua varsinaisesta kannettavuudesta. Jättitehojen vuoksi ilman laturia ei ole syytä lähteä mihinkään. Tunnin akunkesto on kestävyystestiemme ennätys – huonoudellaan!

Taivaallinen johdatus

Valmistajat eivät ole lähteneet vaatimattomalle linjalle äärimmäisten pelikannettaviensa kanssa. Sekä Acer että MSi ovat ammentaneet kreikkalaisesta mytologiasta nimiä miettiessään: Titaanit ovat kreikkalaisen mytologian vanhimpia jumalia, ja Triton taas nuorimman titaanin, Kronoksen pojanpoika, Poseidonin poika.

Testistä

Pelikannettavien testaamisessa on tietenkin pelattava raskaita 3D-pelejä, joten haastoimme koneet uusimmilla eri genrejen nimikkeillä. Niille on yhteistä se, että ne pyörivät heikommallakin raudalla mutta puhkeavat täyteen loistoonsa vasta huipputehojen myötä. Rääkkäsimme koneita myös tavallisilla testiohjelmilla: Browsermarkilla, GeekBenchilla, 3DMarkilla ja suomalaisen Futuremarkin PC Markilla. SSD-levyjen nopeutta testattiin HD tach -työkalulla. Kallis näytönohjain erottaa nämä koneet 99-prosenttisesti muista markkinoiden pelikannettavista, mutta arvioimme näitä koneita myös tavanomaisten kriteeriemme mukaan, eli tutkimme myös ergonomiaa, painoa, ääntä ja näyttöä.

mainos
Tämän testin tuotteet
MSi GT76 Titan DT 9SG
Tanssii kuin perhonen, iskee kuin ampiainen
MSi Titan lyö ennätykset raa’alla prosessoritehollaan, eivätkä grafiikatkaan jää jalkoihin.
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Graafikoille ja pelaajille
Acerin jättikannettava osaa temppuja, joihin muut pelikoneet eivät pysty.
  Lisää
  Keskustelu
  mainos

  Lue myös

  Parasta päihdettä?

  Investoimalla 1 500 euroa AP2000Ti-kuulokkeisiin saa kymppitonnin arvosta ääntä.

  Nappikuulokkeet ja johto on vieläkin hyvä yhdistelmä

  Näin hyvää ääntä ei langattomista kuulokkeista löydy!

  Hintaansa parempi

  Argonin edullinen minikaiutin leikkii Daavidia ja Goljatia testaajan stereoiden kanssa.

  Täydellinen vahvistin aloittelijalle

  Jos kaipaat vahvistinta työhuoneeseen tai nuorison käyttöön, ei tämän parempaa hinta-laatusuhdetta liene markkinoilta löydy!

  Paljon vastinetta rahoille!

  Jabra Elite 75t on markkinoiden paras täysin langaton kuulokemalli ilman aktiivista vastamelua.

  Loistoääntä huomaamattomassa paketissa

  Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.

  Luksustason kuuloke-elämys

  Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

  Väreissä piisaa

  Philips 65OLED804 yhdistää OLEDin kontrastin Ambilight-taustavalaistukseen, joten tunnelma on taattu.

  Huippua hipoen

  Panasonicin edullisin OLED tarjoaa supervahvan kuvan houkuttelevaan hintaan.

  Tuore haastaja TCL:ltä

  TCL 65EC785 on hyvin varustettu 4K HDR -televisio, joka tarjoaa Androidin äly-tv:n ja Onkyon soundbarin samaan hintaan. Riittääkö se hakkaamaan kilpailijat?