Testissä : HP Envy x360 15-bq181no

Jättitabletti

HP:n uutuus on sekä kannettava että tabletti, jossa on hyvä suorituskyky ja näyttö mutta hieman liikaa painoa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Näyttö on suuri ja tottelee kosketusta. Näytön suorituskyky on tehokas. Kannettavaa voi käyttää myös tablettina. Hyvä akunkesto.
Suurikokoinen ja kevyimpiä kilpailijoita kaksi kertaa painavampi, mikä tekee sen kantamisesta hankalaa. Surkea ohjauslevy.

Prosessori: 2,0 GHz AMD Ryzen 5 2500U (neliydin, 8-säikeinen)

Näyttö: 15,6-tums Full HD (1920 x 1080), multitouch

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: AMD Radeon Vega 8 jaetulla RAM:lla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Akunkesto: 10,25 h

Mitat/paino: 36,0 x 2,0 x 24,9 cm/2,0 kg

Muuta: HD-webkamera, wifi 802.11ac/Bluetooth 4.2, 2 x USB-3.0, 1 x USB-C, HDMI, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä

Verkkosivusto: hp.fi

Hinta: 650 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench: 10 240 multi, 3 768 single Basemark 3.0: 435,63 PC Mark 10: 2 989 3DMark Fire Strike: 2 214 3DMark TimeSpy: 777 CineBench R15: 49,36 fps / 631 cb HD Tach: 555,6 MB/s Batteritest: 3 h 59 min

HP tarjoaa tabletin ja kannettavan yhdistelmäänsä parhaiten opiskelijalle sopivana laitteenaan. HP Envy X360 on suuri ja hieno viisitoistatuumainen. Kosketusnäyttö (Full HD) on kirkas ja värikäs, kuori harmaata alumiinia ja tilaa on jopa erilliselle numeronäppikselle. Liitäntöjen valikoima on erinomainen (USB, USB-C, HDMI ja kortinlukija) ja äänestä vastaa Bang & Olufsen. What’s not to like?

No, paino ei kuulu suosikkeihimme. Kaksikiloinen HP Envy X360 painaa enemmän kuin testin kaksi kevyintä laitetta yhteensä. Kun kyseessä on kone, jota on tarkoitus kuljettaa joka päivä bussissa ja pyörän kyydissä, on grammoilla todella välillä. Ohjauslevy ei myöskään ihastuta, sillä muista poiketen sitä voi käyttää vain yhdellä sormella kerrallaan.

Kosketusnäytön ja 360 astetta kääntyvän näytön ansiosta HP Envy X360:aa voi käyttää myös tablettina.

Suorituskyky

Kun katsoo testiin saamiamme tietokoneita, voisi luulla, että Intel on maailman ainoa prosessorivalmistaja. Näin ei toki ole, mutta Intelin pahimman kilpailijan AMD:n prosessoreita tapaa yleensä edullisemmissa koneissa. HP Envy X360:ssa on kuitenkin AMD Ryzen 5 2500U, joka on 2 GHz:n neliytiminen ja kahdeksansäikeinen prosessori – eli aika samanlainen kuin muissakin koneissa. Suorituskyvyn vastaavuus testin muihin laitteisiin näkyy Geekbench-testissä (10 240 pistettä/multicore ja 3867 pistettä/singlecore) sekä PC Mark 10 -testissä (2989 pistettä), jotka ovat niin linjassa muiden kisaajien kanssa, että tarvittaisiin maalikameraa erojen selvittelyyn.

Samaa sarjaa edustavat myös muistin määrä 8 GB RAM ja 256 GB SSD. Näytönohjain rikkoo normin, sillä Envy x360:ssa on loogisesti AMD:n Radeon-näytönohjain. Radeon Vega 8 on hiukan Intel HD 620:a nopeampi, ja Fire Strike- ja Time Spy -3D-testeissä tulokset olivat tuplasti Asuksen ja Acerin pisteitä korkeammat. Varsinaisista pelikoneista jäädään toki silti jälkeen.

Näin suuressa koneessa pitäisi olla tilaa kunnon akulle, ja odotuksiin vastataan. HP Envy X360 sietää yhtäjaksoista kidutusta neljä tuntia putkeen. Se on mainio suoritus, ja luvattu 10 tuntia on täysin realistinen normaalilla käytöllä.

HP Envy X360 on iso kone, joka vaatii ison laukun.

Johtopäätökset

HP Envy X360 tarjoaa vastinetta rahoille, mutta ei ehkä ole paras valinta, kun etsitään kevyttä kannettavaa opiskelijan reppuun. 15,6-tuumainen ja 2-kiloinen kone ei näppärin valinta luennoille. Plussaa x360 saa miellyttävästä ja kirkkaasta kosketusnäytöstään sekä erinomaisesta akunkestostaan. Kohtuullisesta hinnastaan huolimatta HP on saanut mahdutettua mukaan kilpailijoitaan paremman näytönohjaimen.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös