Testissä : Dell XPS 13 9360

Täydellinen matkakumppani

Tyylikäs 3K-kosketusnäyttö tekee Dell XPS 13 -kannettavasta tiukan vastustajan Apple MacBookille.

Dell XPS 13 9360

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja kevyt läppäri, joka kulkee mukavasti matkassa ja tuntuu kokoaan suuremmalta. Tyylikäs näyttö! Hinta on positiivinen yllätys.
Olemme nähneet ultrakannettavia kauniimmillakin viimeistelyillä.

Prosessori: 2,7 GHz Intel Core i7-7500U (dualcore, 4 säiettä)

Kosketusnäyttö: 13,3-tuumainen QHD+ (3200 x 1800), 400 nitiä

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 jaetulla RAM-muistilla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Muuta: HD-webkamera, wifi 802.11ac, Bluetooth 4.1, 3 x USB-C3, (joista kahdessa Thunderbolt), 3,5 mm kuulokeliitäntä

Akunkesto: Jopa 22 h

Mitat/paino: 30,4 x 1,5 x 20,0 cm/1,3 kg

Verkkosivusto: dell.com

Hinta: 1 450 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench 3: 7623 multi, 3484 single Basemark 3.0: 309,59 3DMark Fire Strike: 989 3DMark TimeSpy: 400 CineBench R15: 48,16 fps/467 cb HD Tach: 467 MB/s Futuremark Peacekeeper: 5 h 3 m

Dellin XPS-sarja näki päivänvalon jo reilu vuosikymmen sitten, ja vaikka poikkeuksiakin on nähty, on kolmen kirjaimen jono merkinnyt yleensä poikkeuksellisen tyylikkäitä PC-koneita ultrabook-luokassa. Vuoden 2015 version nimesimme jopa vuoden tietokoneeksi.

Prosessori on Intel Core i7, mutta kone ei ole mikään tehohirmu. Kyseessä on 2,9 GHz:n dualcore-prosessori, joka on suunniteltu erityisesti kevyille kannettaville. Niinpä sen pitäisi myös jaksaa pidempään käytössä. Muukaan rauta ei kalpene vertailussa: 8 GB RAM-muistia, Intel HD Graphics 620 -näytönohjain ja 250 GB:n SSD-levy. Riittänee useimmille, kunhan ei tee suuria määriä kuvan- ja videonkäsittelyä.

Pääosin kannettava on asiallisen ja hillityn näköinen, mutta näyttö hätkähdyttää upeudellaan: superlitteä 3K-kosketusnäyttö (3200 x 1800) ulottuu aivan reunasta reunaan.

Dell XPS 13 on saatavilla ruusukultaisena ja hopeisena. Inspiraationlähde on ilmiselvä.

Benchmarkit

Prosessori on sama kuin Asus Zenbook 3 DeluxeSSA, ja myös näytönohjain on samantyyppinen, joten ei ihme, että Geekbenchin tulokset ovat samansuuntaisia: 7623 (multicore) ja 3484 (singlecore).

Grafiikkatestit, kuten 3D Mark, eivät tuo esiin XPS-kannettavan parhaita puolia, mutta eipä konetta ole grafiikkatyöskentelyyn tehtykään (joissain vanhemmissa malleissa oli itse asiassa valinnaisena Nvidian näytönohjain). Testit osoittivat koneen pysyvän hyvin viileänä, eikä tuulettimen ääni noussut koskaan häiritseväksi.

SSD-kovalevy on melko hidas (476 MB/s), mutta koska koneen ei tarvitse ladata raskaita kuvankäsittelyohjelmia tai pelejä, ei sillä ole väliä. Kone käynnistyy kuitenkin alle 20 sekunnissa.

Akunkesto on ultrabookissa elintärkeää. Superkevyessä kannettavassa ei ole paljoa ideaa, jos akku ei kestä koko päivän käyttöä. XPS 13 suoriutuu siitä vaikeuksitta. Akkutestissä nettiselailu näytön täydellä kirkkaudella kesti viisi tuntia. Tämän suorituksen ylittäneitä on harvassa, etenkään XPS 13:n kaltaisen koneen tehoilla ja resoluutiolla.

mainos
Dell XPS 13 ei vie laukusta tilaa ja kestää koko päivän yhdellä latauksella. .

Johtopäätökset

Dell XPS 13:n uusin versio on vaikuttava menestysmalli, joka tarjoaa tiukan vastuksen useimmille ultrabookeille mukaan luettuna MacBook. Kestävän akkunsa ja upean 3K-kosketusnäyttönsä ansiosta se on uskollinen kumppani opiskelijoille ja paljon reissaaville toimistotyöläisille. Laatu maksaa, ja samaan rahaan saa toki kannettavat kaikille perheenjäsenille – mutta ei tämäntasoisia. Verratessa hintaa muihin samantasoisiin koneisiin tuntuu pieni XPS 13 melkein edulliselta.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös