Testissä : MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

MSi PS42 8RB-015NE

Ääni & Kuva kiteyttää

Kevyt ja tyylikäs ultrabook, jonka akunkesto erinomainen. Keskivertoa enemmän suorituskykyä luokassaan. Hyvä hinta.
Ei yhtä laadukkaan tyylikäs kuin kilpailijoiden (kalliimmat) ultrabookit. Näyttö on vain Full-HD-laatua eikä tottele kosketusta.

Prosessori: 1,8 GHz Intel Core i7-8550U (4-ydin, 8 säiettä)

Näyttö: 14-tuumainen IPS Full HD (1920 x 1080)

Muisti: 8 GB DDR4

Näytönohjain: Nvidia GeForce MX150 2 GB:n muistilla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Mitat/paino: 32,2 x 1,6 x 22,2 cm/1,2 kg

Ominaisuudet: HD-webkamera, wifi 802.11ac, Bluetooth 4.2, HDMI, 2 USB-C, 2 USB 3, minijakki 3,5 mm, kortinlukija, sormenjälkilukija

Verkkosivusto: msi.com

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench: 10 654 multi, 4 202 single PC Mark 10: 3 715 3DMark TimeSpy: 1 189 3DMark Fire Strike: 3 276 CineBench R15: 95,5 fps/558 cb HD Tach: 1 692 MB/s Batteritest: 3 h 32 min

Olemme testanneet monia MSi:n kannettavia . Valmistaja on yksi suurimmista pelimaailmassa ja voittanut monia kunniamainintoja testeissämme. Maailmaa on kuitenkin lanien ulkopuolellakin, ja taiwanilaisvalmistaja vaikuttaa nyt haistaneensa sen.

MSi PS42 8RB, lempinimeltään Modern, on ultrabookin näköinen ultrabook: alumiininvärinen ja linjakas. Kannettava on hitusen alle 16 mm paksu ja painaa 1,2 kg, eli se sopii vallan mainiosti repussa tai salkussa kannettavaksi.

Näyttö on 14 tuumaa ja reasoluutioltaan Full HD -tasoa. Se on terävä ja tyylikäs mutta ei häikäise kirkkaudellaan tai värintoistollaan. Kyseessä ei ole kosketusnäyttö.

MSi PS42 8RB näyttää samalta kuin muutkin ultrabookit: ohut, kevyt ja alumiininen.

Riisuttu GeForce

MSi PS42 on saatavana useampana versiona. Eroja löytyy prosessorin ja näytönohjaimen mallissa. Testikappaleessamme oli 1,8 GHz:n Intel Core i7 -prosessori ja Nvidia GeForce MX150 -näytönohjain. Kyseessä on mobiiilinäytönohjain, jota ei voi verrata saman valmistajan supertehokkaisiin 3D-prossuihin mutta on silti parempi kuin useimmista ultrabookeista löytyvä Intel HD Graphics. Kannettavaa saa myös varustettuna tehokkaammalla GeForce GTX 1050 -näytönohjaimella.

Näppäimistö on iso, mukava ja taustavalaistu. Tuntuma ei ole ihan niin tarkka kuin mihin olemme tottuneet MSi:n pelikoneissa, mutta toisaalta miellyttävä kirjoittaa. Kamera on sijoitettu näytön alaosaan, mikä antaa videopuheluissa aika epämairittelevan kuvan.

Näppäimistö on iso, mukava ja taustavalaistu. (Kuva: MSi)

Ulostuloja löytyy hyvä määrä ja mukava kyllä, sekä kaksi USB 3- että kaksi USB-C-porttia. USB-C on ehdottomasti tulevaisuutta, mutta on käytännöllistä, että portteja voi käyttää myös nykyajassa.

MSi:lle ominaiseen tapaan prosessorin, grafiikan, jäähdytyksen ja muiden toimintojen asetuksia voi säätää. Vaihtoehtoja on kuitenkin vähemmän eikä esimerkiksi RGB-valoja ole. Se voisikin olla häiritsevää neuvottelupöydässä tai luentosalissa.

mainos

Kaiuttimet on piilotettu koko näytön halki kulkevan ritilän taakse. Näyttää hyvältä, mutta soundi on ohuemmanpuoleinen verrattuna Dynaudion säätämiin pelikoneisiin. Skype-kokouksiin ja satunnaisiin YouTUbe-videoihin se riittää kuitenkin mainiosti.

mainos

Benchmarkit

Kuten edellä mainitsimme, on prosessori 1,8 GHz:n Intel Core i7-8550U, jossa on neljä ydintä ja kahdeksan säiettä. Prosessori takaa järjellisen suorituskyvyn, joten sillä saralla MSi PS42 on samalla tasolla parhaiden ultrabookien ja MSi:n pelilaitteiden kanssa. Geekbench-testin tulos oli 4 202 (singlecore) ja 10 654 (multicore). Toimisto-ohjelmasimulaattori PC Mark 10 antoi myös hyvät pisteet 3 715. Kone on siis kevyt vaan ei hidas. Vain useammalla ytimellä varustetut koneet ovat tätä merkittävästi nopeampia, ja silloin tuplaantuu hintakin.

3DMark mittaa koneen suorituskykyä 3D-peleissä, ja tässä tulos olikin maltillisempi. 1 189 pistettä 3D Spyllä ja 3 276 Fire Strikella on noin neljännes kalliimman GT75VR-mallin tasosta. Ja sen hinta ja paino ovat kolme kertaa PS42-mallia suuremmat eikä se mahdu kenenkään koululaukkuun. Suorituskykykin on monta kertaa kovempi kuin tavallisella ultrabookilla.

MSi:n opiskelijaläppäri on uskollinen alkuperälleen ja varustettu erityisen hyvällä grafiikkasuoritusteholla. (Kuva: MSi)

MSi väittää PS42:n kestävän 10 tuntia täydellä latauksella, eli reilusti työpäivän verran. Kovaotteinen mutta standardisoitu akkutesti antoi kestoksi kolme ja puoli tuntia näytön ollessa täydellä teholla. Tulos on ihan linjassa muiden Core i 7-ultrabookien kanssa.

Ultrabookit ovat uusi aluevaltaus MSi:lle, ja moni kilpailijakin haluaa siivun kategoriasta. Jos koko ja paino ovat pääasia, ovat Acer Swift 5 ja Asus ZenBook 13 varteenotettavia vaihtoehtoja. Jos taas graafinen suorituskyky painaa vaakakupissa eniten, on Lenovo Legion Y530 kiinnostava vaihtoehto. MSi PS42 asettuu jonnekin ääripäiden väliin.

mainos

Johtopäätökset

MSi PS42 8RB-015NE on erinomainen ultrabook, jonka saa erittäin saavutettavaan hintaan. Se on täydellinen valinta työ- tai opiskelukannettavaksi. Akku kestää koko päivän ja konetta on kevyt kantaa mukana. Liitäntävalikoima on hyvä. Graafinen suorituskyky ei pane pahakseen pientä Civilization- League of Legends -matsia kesken työpäivän, mutta raskaita 3D-pelejä se ei jaksa pyörittää.

PS42 8RB-015NE:n akku kestää työpäivän verran.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
MiniLED on tämän vuoden televisiohitti: tuhansien pienien ledvalojen avulla on tarkoitus puhaltaa uutta eloa LCD-teknologiaan. Kiinalainen TCL ehtii ensimmäisten joukossa markkinoille MiniLED-mallillaan.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös