TESTISSÄ : Logitech StreamCam

Kotitoimistoon ja tubettajille

StreamCam on loistoratkaisu esimerkiksi tubettajille tai ihan vain videopalavereihin.

 itemprop

Ääni & Kuva ajatella

Helposti asennettava kamera, jonka kuvan- ja äänenlaatu ovat huikeasti paremmat kuin kannettavien integroiduissa webkameroissa.
Ei 4K-resoluutiota, vain Full HD. Ominaisuuksia ei ole yhtä paljon kuin hienommissa webkameroissa, mutta hintakin on toki edullisempi.
 • Enimmäisresoluutio: 1080/60p
 • Resoluutio: 320×240 – 1920×1080
 • Kuvataajuus (MJPEG): 5–60 fps
 • Kuvataajuus (YUY2, NV12): 5–30 fps
 • Objektiivi: Full HD f/2,0 polttoaukko 3,7mm
 • Kuvakulma: 78° (vaaka)
 • Fokus: AF (10 cm ja siitä pidemmälle). Kasvojenseuranta Logitech Capturella
 • Mikrofoni: Kaksoismikrofoni, kohinanvaimennus, stereo/mono
 • Mitat/paino: 58x48x85 mm/ 222 g
 • Johto: 1,5 m, USB-C
 • Verkkosivusto: logitech.com
lisää
vähemmän

Tavoitehinta: 170 €

Useimmat ovat päässeet kokeilemaan kotona työskentelyä, joka ei enää olekaan hämärä tulevaisuuden visio vaan tavallista arkea. Tapaamiset kollegoiden vaativat kahvin ja pullan lisäksi tekniikkaa.

Logitech StreamCam on hillityn näköinen kamera, jonka saa kiinni mihin tahansa litteään näyttöön. Kuva: Logitech

Logitech StreamCam on vaihtoehto kannettavan tietokoneen omalle webkameralle. Nimensä mukaisesti Logitech tavoittelee tuotteellaan muiden muassa striimaajia ja tubettajia. Kamera on kuitenkin yhtä hyvä myös tavallisen etätyöläisen videopalaverikäyttöön.

StreamCam huomaamattoman kokoinen muovinen kuutio, joka on saatavilla valkoisena tai harmaana. Kamerasta näkyy oikeastaan vain linssi, ja kun kamera on päällä, syttyy siihen valkoinen valo.

Kameran asentaminen on melko helppoa. Se liitetään USB-C-porttiin, jolloin tietokone tunnistaa sen automaattisesti. Kaikki asetukset ja täyden kuvanlaadun saa käyttöön vain käynnistämällä tietokoneen uudelleen. Fyysisesti kamera napsautetaan paikoilleen litteän näytön yläreunaan, mutta sen mukana tulee myös kiinnike, joka sopii kamerajalustoihin.

”Muista siivota likapyykit huoneen nurkasta ja kuolleet viherkasvit ikkunalaudalla – kamera paljastaa kaiken armottomasti!”

Logitech StreamCam kuvaa 78 asteen diagonaalisesta kuvakulmasta, mikä vastaa 28 mm:n laajakuvaa 35-millisillä analogisilla filmikameroilla. Katselukulma on erinomainen kotitoimistoon, eikä se vääristä kuvaa yhtä pahasti kuin vaikkapa 90 asteen kuvakulma. Silti ei tarvitse tyytyä vain puhuvaan päähän. Samalla on hyvä muistaa siivota likapyykit huoneen nurkasta ja kuolleet viherkasvit ikkunalaudalla, sillä kamera paljastaa kaiken armottomasti!

StreamCam tallentaa 1080p 16:9 -laajakuvaformaatilla. Myös pystykuva onnistuu 1920p-formaatilla. Sitä varten kameraa tarvitsee vain kääntää 90 astetta, ja joillekin pystykuvauksen mahdollisuus on varmaan myyntivaltti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos pystykuva olisi paras videokerronnan muoto, olisi elokuvatkin tehty alun alkaenkin pystyyn.

mainos
Edistyneet käyttäjät voivat yhdistää useita kameroita käyttäen Logitech Capture -ohjelmaa. Kuva: Logitech

Kamera toimii jouhevasti Skypen, Zoomin ja muiden videopalvelujen kanssa, mutta ilmainen Logitech Capture tarjoaa monia lisäominaisuuksia, kuten panoraama/zoom-ominaisuuden, joka seuraa kuvattavan kasvoja. Se näyttää hienolta mutta videopalavereissa toiset osallistujat eivät ehkä arvosta liikkuvaa kuvaa.

mainos

Full HD -resoluutiolla (1920 x 1080 pikseliä) Logitech StreamCam on huomattavasti hienorakeisempi kuin tavalliset 720p tai matalampiresoluutioiset kannettavien webkamerat. Valoherkkyydellä on vielä enemmän merkitystä. StreamCamin aukko on f/2,0 eli riittää hyvin antamaan kuvattavalle terveen ja luonnollisen värin ilman spottivaloja. Kamera on myös vähemmän herkkä puhkomaan kuvaa ikkunoista tulevan valon vuoksi.

Tähän hintaan ei tietenkään saa kaikkea. Logitechin kalliimmissa malleissa on 4K, HDR tai vaihtuva kuvakulma. Jos osallistuu yksinään videotapaamisiin, ei näillä ominaisuuksilla ole mitään väliä. 4K-video 30 Hz:n kuvataajuudella olisi aika raskas paukku nettiliittymällekin – niin omalle kuin kollegojen.

Musiikkiharrastuksen voi viedä uudelle tasolle striimausvideoiden avulla. Kuva: Logitech

Johtopäätökset

Logitech StreamCam on kohtuuhintainen webkamera, joka tekee huomattavan parannuksen kannettavan omaan kameraan verrattuna – epämääräisen hahmon sijaan kuvattava onkin aito ja eläväinen ihminen! Kuvanlaatu on loistava, joskaan ammattitason ominaisuuksista on tähän hintaan turha haaveilla. Jos haluaa muuttaa kotitoimistonsa striimausstudioksi, on 60 Hz:n kuvataajuus siinä iso apu. Logitech Capture -ohjelmalla muutut oman elämäsi videotuottajaksi.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

LG NANO 90 (65NANO906)

Väkevää kontrastia LCD-tv:stä

Uusi kuvapaneeli ja parempi kirkkaudenhallinta nostavat LG NANO 90 -television parhaiden LCD-ruutujen joukkoon.

11 täysin langatonta kuuloketta

Täydellisen langatonta vapautta

Ostoslistalla uudet kuulokkeet? Testasimme 11 täysin langatonta nappikuuloketta, joista kelpaa valita!

JBL Live 300TWS

Hifinapit korviin

JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

Sony Xperia 1 II

Loistava päivitys

Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

Vieritä ylös