: Logitech Circle

Logitech luo mielenrauhaa

Pääsivätkö lapset kotiin? Eihän lemmikki tee tuhojaan? Jäikö ikkuna auki? Valvontakamera luo turvaa ja varmuutta.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Logitech Circle on fiksu kamera, joka kuvaa vain silloin, kun on tarve. Nauhoitteet tallentuvat pilvipalvelimelle, ja niitä voi katsoa kännykästä.
Ilmaispaketti on harmillisen rajallinen. Miksi pitäisi maksaa ekstraa 24 tunnin tallennuksesta?
Teräväpiirtokuva 360p, 720p ja 1080p HD

Wifi: 2,4 ja 5 GHz

135 asteen laajakuvaobjektiivi

Automaattinen pimeäkuvaus 4,5 metrin päähän

Edistynyt liikkeentunnistin

8x digitaalinen zoom

Sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni

Ladattava litiumakku (1600 mAh)

Max akunkesto 12 tuntia

Välitön tietojen salaus suojatun SSL-tiedonsiirron avulla

Manuaalinen 360 asteen panorointi, 110 asteen kallistus

Useiden kameroiden tuki

Mobiilisovellus (Apple iOS tai Android) ja selainkäyttö

Mitat: 7,5 x 6,5 x 6,7cm

Paino: 270 g

Hinta: 219 €

Maahantuoja: www.logitech.com/fi-fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Haluaisitko pitää kotia silmällä, kun olet itse poissa? Tai vain tarkistaa, milloin lapset tulevat ja menevät, tai miten kissa tai koira pärjäilee? Silloin valvontakamera voi olla hyvä hankinta.

Valvontakamerat voivat olla kalliita ja hankalia asentaa ja koota. Logitech on onneksi onnistunut tekemään valvontakamerasta todella yksinkertaisen. Ei kannata hämääntyä Circle-kameran pienestä koosta ja huomaamattomasta muotoilusta – se on todella kyvykäs kamera, jonka ohjelmisto ja pilvitallennus voivat osoittautua kullan kalliiksi omaa kotia suojatessa. Kameran täydellinen hyödyntäminen voi kuitenkin vaatia rahallista lisäpanostusta.

Ohjaus kännykällä

Circlen asennus ja ohjaus hoituvat kokonaan mobiililaitteella. Sekä iOS että Android-tuki löytyy. Aloitus on helppoa, ja kamera liitetään kännykään kuten muutkin älykotilaitteet. Ensin haetaan sovellus ja sitten luodaan yhteys kameraan sen kautta. Kamera ja kännykkä vaihtavat muutaman sekunnin ajan tietojaan väliaikaisella yhteydellä, ja sitten kamera yhdistääkin jo kotiverkkoon.. Tämän jälkeen pitää luoda oma Logitech-profiili, ja sitten kamera on valmiina nauhoittamaan. Kaikkia kameran asetuksia hallitaan applikaatiosta.

Kuva: Valmistaja

 

Tehokas magneetti

Circle voidaan irrottaa jalustastaan, jolloin kamera toimii langattomasti. Sen sisäänraknnettu akku kestää 3 tuntia yhtäjaksoista nauhoittamista tai 12 tuntia standby-tilassa. Jalusta toimii sekä laturina että kiinnikkeenä kameralle, ja kameran pohjassa on erittäin tehokas magneetti. Hyvä keksintö, jonka ansiosta kameran asentaminen onnistuu helposti minne vain ilman työkaluja ja ruuveja. Kameran paikkaa voi siis väliaikaisesti vaihtaa ja siirtää sen sitten takaisin jalustaansa. Circleä voi pyörittää haluamaansa asentoon, ja myös jalusta on pyörivä. Olisipa hauska lisäominaisuus, jos jalustassa olisi sisäänrakennettu moottori ja kameraa voisi liikuttaa kännykkäohjauksella! Mutta kaikkea ei tietenkään voi saada.

mainos

Data siirtyy pilveen

mainos

Toisin kuin monet kamerat, Logitech Circle ei kuvaa jatkuvasti. Se on tavallaan lepotilassa, kunnes se havaitsee liikettä ja alkaa kuvata. Tämä on oikein toimiva ominaisuus, sillä sen asniosta ei tarvitse kahlata läpi tuntikausien materiaalia. Sovelluksesta voi katsella rekisteröityjä nauhoituksia sekä tehdä pikakatsauksen päivän tapahtumiin. Milloin vain voi tietysti myös kirjautua sisään ja katsoa kameran live-kuvaa.

Kuva: Valmistaja

 

Halutessaan kamera myös ilmoittaa, kun se on havainnut liikettä. Pilvipalvelimen tallennustila on Logitech Circlen suurin puute. Kameran hankintahinta on varsin kohtuullinen, kun vertaa muihin markkinoilla oleviin laitteisiin. Koska nauhoituksia ei kuitenkaan voi tallentaa paikallisesti (esimerkiksi NAS-levylle), on käyttäjä sidottu Logitechin palvelimen käyttöön. Ja sehän tietysti maksaa erikseen!

Kallista lystiä

mainos

Ensimmäiset 24 tuntia ovat ilmaista. Sen jälkeen tallennus maksaa. Jos siis haluaa palata vanhoihin tallenteisiin, on lisäpalvelu ostettava erikseen. Logitech kutsuu palveluaan nimellä Circle Safe, josta on tarjolla kaksi versiota: Basic (4 €/kk) ja Premium (10 €/kk tai 100 €/vuosi). Ensimmäinen säilöö nauhoitukset 14 päivän ajan ja jälkimmäinen 31 päivän ajan. Premium-versiossa tulee mukana myös lisäominaisuuksia, kuten kasvojen tunnistus. Se osaa siis kertoa kuvaamansa materiaalin perusteella, kuka tuli kotiin, ja etenkin varoittaa, jos se havaitsee vieraita kasvoja. Näppärä ominaisuus, mutta täytyy ihmetellä, miksi se ei kuulu perushintaan. Circle Safe hinnoitellaan vielä per kamera, eli jos hankkii useamman, saa pulittaa pidemmän päälle aika suuriakin summia valvonnasta.

Pimeäkuvaus ja sisäänrakennetut kaiuttimet

Circle osaa kuvata myös pimeässä, mikä on kätevää, jos kameran funktio on esimerkiksi pitää silmällä nukkuvaa vauvaa. Videonlaadun saa itse määritellä, sekä sen, nauhoittaako kamera ilman ääntä vai äänen kanssa. Kameran sisäänrakennettu kaiutin mahdollistaa jopa huoneeseen puhumisen kännykän välityksellä! Kamerassa olevat ledvalot saa päälle tai pois oman valinnan mukaan.

Kuva: Valmistaja

 

Ei Homekit-tukea

Yhä useamman valmistajan laitteessa on nykyään tuki Alexa-, Google Home- tai Apple Homekit -älykotisovelluksille, mutta Logitech Circle on kokonaan näiden ulkopuolella ja toimii vain omalla sovelluksellaan. Logitech ei toki ole yksinään ongelman kanssa, sillä harvat kameravalmistajat hyödyntävät vielä esimerkiksi Homekitiä. Monet kuitenkin kehittelevät kameroita, joita voisi ohjata avoimien sovellusten kautta, ja olisi ollut toivottavaa, että Logitech olisi ennättänyt kelkkaan.

Johtopäätökset

Logitech Circle on hauska ja monella tapaa ainutlaatuinen tuote. Sen kyky kuvata vain liikettä tunnistettuaan on sekä etu että haitta. Toisille nimittäin sopii yksinkertaisuus, kun taas toiset haluavat itse katsoa nauhoitteet läpi sen sijaan, että luottaisivat ohjelman ”silmiin”. Videoiden laatu on hyvä, ja niiden tallentaminen pilveen on käytännöllistä. Näin niitä voi kelata taaksepäin ja tarkistaa, onko jotakin huomionarvoista tapahtunut. On kuitenkin sääli, että täydet ominaisuudet saadakseen pitää sitoutua kuukausittaisiin maksuihin. Ja vieläpä jokaisesta kamerasta erikseen. Olisi ollut mukavaa, että Circle olisi katsonut sen verran tulevaisuuteen, että se olisi tarjonnut mahdollisuuden käyttää kameraa Alexa-, Google Home- tai Apple Homekit -sovelluksen avulla. Enää ei pitäisi olettaa, että käyttäjät jaksavat ladata joka asialle oman sovelluksensa – on paljon näppärämpää hallita kaikkea yhdellä älykkäällä applikaatiolla. Toivomme, että tämä otetaan huomioon jatkokehittelyssä.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös