TESTISSÄ : Asus C434TA-E10008

Kultainen keskitie

Näyttää bisneskannettavalta mutta maksaa budjettikoneen verran. Kaikki tarvittava on tässä – miksi maksaa enempää?

Asus C434TA-E10008

Ääni & Kuva kiteyttää

Ohut ja tyylikäs alumiinikuori, 360 astetta kääntyvä näyttö. Nopea käyttää.
Hieman painavampi kuin vain vähän kalliimpi huippumalli. Ei yhtä joustava kuin PC.
 • Prosessori: 1,3 GHz Intel Core i5-8200Y (dual-core, 4 säiettä)
 • Näyttö: 14-tuumainen Full-HD (1920 x 1080), 60 Hz, 360 astetta kääntyvä 100 % RGB-kosketusnäyttö
 • Muisti: 8 GB
 • Näytönohjain: Intel UHD Graphics 615
 • Käyttöjärjestelmä: ChromeOS
 • Tallennustila: 128 GB eMMC
 • Mitat/paino: 32,1 x 1,6 x 20,2 cm/1,5 kg
 • Ominaisuudet: HD-webkamera, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C, 1 x USB 3, 3,5 mm:n ääni, microSD-kortinlukija
 • Akunkesto: Jopa 10 h
 • Verkkosivusto: asus.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 900 €

 • Octane 2.0: 27 866
 • Geekbench 5: 769/1 431
 • 3DMark Sling Shot Extreme (OpenGL): 2 590
 • 3DMark Sling Shot: 3 559
 • PCMark Work: 14 759

Asus C434TA ei vain näytä ylelliseltä ultrabookilta – se myös tuntuu siltä. Viistetty kuori ei ole vain alumiinin värinen, vaan ehtaa kamaa. Sen ansiosta kone tuntuu vankalta, ja kannettavan voi nostaa yhdestä nurkastaan ilmaan ilman, että se vääntyilee kuin Salvador Dalin kellot.

Näytön saranat ovat vankkaa metallia ja vaikuttavat kestäviltä. Ja niin kuuluukin, sillä kosketusnäyttö kääntyy 360 astetta. Kone toimii sen ansiosta vaikka perheen kakkosnäyttönä, josta yksi perheenjäsen voi katsoa sisältöjä silloin, kun varsinainen televisio on varattu.

Kosketusnäyttö kääntyy 360 astetta. Kuva: Asus

Asus C434 on kolmesta testikoneestamme painavin, mutta 1,5 kg 14-tuumaiselle ei ole paha.

Näyttö on Full HD -laatua ja miellyttävän kirkas ja kontrastinen. Kannettavassa on 8 GB RAM-muistia, ja ainoa ero tavallisiin kannettaviin on se, että tallennus tapahtuu Flash-RAM:lla ja sitä on vain 128 GB.

Kaikki tarvittavat liitännät löytyvät, mitä nyt perinteiseltäkin tämän luokan kannettavalta odottaisi: kaksi USB-C-porttia, vanhanmallinen USB-portti ja yksi kortinlukija. Vaikka ChromeOS:ssä ei ole samanlaista mittavaa ajurikirjastoa kuin Windowsissa, sujuu webkameran ja ulkoisen USB-äänikortin käyttöönotto vaivattomasti.

Tähän rahaan on vaikea löytää ”tavallista” kannettavaa, jossa olisi yhtä paljon suoritustehoa yhtä näteissä kuorissa. Kuva: Asus

Benchmarkit

C434TA-mallissa on ihka oikea Intel Core i5 -prosessori vanhentuneet Pentiumin sijaan. Myönnettäköön, että kyseessä on vain 8. sukupolven ja 1,3 GHz:n dualcore, mutta se on silti kaksi kertaa nopeampi kuin halvimman mallin Pentium Gold. Numeroissa ilmaistuna: Geekbench 5 -pisteet olivat 769 (singlecore) ja 1 431 (multicore). Selainpohjaisessa Octane 2.0 -testissä huipputulokseksi tuli 27 866. Lähes kolme kertaa parempi kuin halvimmassa mallissa – ja vain hiukan heikompi kuin kalleimmassa Chromebookissa.

PCMark Work -testissä (joka ajettiin mobiiliversiona) pisteitä tuli 14 759. Täysin riittävä työkäyttöön, siis. Chromebookin ollessa kyseessä on kuitenkin tyydyttävä toimisto-ohjelmien Android-versioihin, mikä täyttänee useimpien tarpeet (ja on ilmaista!).

mainos

Intel HD Graphics -näytönohjainta ei ole tehty 3D-grafiikoiden pyörittämiseen. Se käy ilmi myös Sling Shot Extreme -testissä, josta pisteitä ropisee 2 590. Tehot riittävät graafisen työn tai pelaamisen sijaan erinomaisesti PowerPoint-esitysten tekoon ja Netflix-leffojen katseluun.

mainos

Sama pätee kaikkiin testin kolmeen kannettavaan, sillä niissä kaikissa on sama näytönohjain.

Jos budjetti ei veny ultrabookiin, on Asus C434TA hyvä vaihtoehto. Kuva: Asus

Johtopäätökset

Asus C434TA-E10008 on lähes kaksi kertaa kalliimpi kuin testin halvin Chromebook, mutta erotuksella saa paljon enemmän. Sen nopeus ja näyttö ovat lähes yhtä hyvät kuin kalleimmassa mallissa. Perinteisiin samanhintaisiin kannettaviin verrattuna kuvanlaatu ja nopeus ovat paremmat. Ammattilaisohjelmat eivät sillä pyöri, sillä se vaatisi paljon tehokkaamman ja kalliimman koneen.

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös