: Netgear Orbi AC2200

Wifi riittämään

Jos langaton verkko ei tunnu riittävän kodin perukoille asti, on Orbi harkitsemisen arvoinen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Orbi tarjoaa täyden verkon nopeuden koko kotiin. Helppo asentaa.
Asetuksia on vähän ja hinta melko korkea.
Netgear Orbi AC2200

Tri-band (2,4 GHz, 5 GHz, 5 GHz)

IEEE 802.11ac 10, 100, 1000 Mbit/s

iOS, Android

Mitat/paino: 8,4 x 7,6 x 16,1 cm/304 g

Verkkosivusto: netgear.com

Valmistaja: Netgear

Hinta: 420 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Tuntuuko langaton verkko pätkivän talon perukoilla? Ratkaisu ongelmaan on Mesh-järjestelmä, joka käytännössä tarkoittaa useita reitittimiä, jotka levittävät wifin koko kotiin. Useampi valmistaja on havahtunut tämäntyyppisen tuotteen kysyntään. Googlekin hyppäsi jokin aika sitten mukaan kisaan. Tällä kertaa testaamamme malli on Netgearin valmistama Orbi. Järjestelmä koostuu melko suurista mutta hillityn näköisistä valkoisista laitteita. Yksi on reititin ja toinen satelliitti.

Kuva: Netgear

 

Helppo asennus

Reititinjärjestelmäksi Orbi on todella helppo asentaa. Ensin pääyksikkö kytketään verkkoon ja sitten satelliitti. Niihin syttyy valot, kun ne on yhdistetty. Niitä ei pidä sijoittaa liian kauas toisistaan, mutta kuitenkin niin, että koko haluttu alue saadaan peittoon. Asennus itsessään tapahtuu mobiililaitteelta. Se etenee intuitiivisesti, eikä tarvitse tehdä juuri muuta kuin vaihtaa salasana ja antaa verkolle nimi. Sovelluksesta voi myös sallia ja määrittää vierasverkkoja, testata internetin nopeuden sekä tarkistaa verkkoon kytketyt laitteet. Ikävä kyllä Mesh maksaa enemmän kuin perinteiset reitittimet. Kahden yksikön kokonaisuus kustantaa yli 400 euroa, mikä on yli tuplasti enemmän kuin tavallisesti.

Kuva: Netgear

 

Johtopäätökset

Netgear Orbi on hyvä mutta kallis ratkaisu monen kohtaamaan ongelmaan: wifin huonoon peittävyyteen kotona. Orbin asennettua voi striimailla ja surffailla ilman pätkimistä tai pitkiä latausaikoja. Järjestelmä on helppo asentaa ja käyttää, mutta hinta saa hikoilemaan. Loppujen lopuksi huono netti on kuitenkin ikävämpi vaihtoehto.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös