: IKEA Trådfri Gateway

Edullista älyvaloa

Ikea ei ihan kilpaile Philips Huen kanssa, mutta hakkaa sen kyllä hinnassa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Ikean langaton hehkulamppu tekee mitä lupaa ja edulliseen hintaan. Laaja valikoima tuotteita.
Valaisimet eivät ole yhtä edistyksellisiä kuin Philips Hue.

Ikea Trådfri Gateway

Kaksi lamppua, kaukosäädin, wifi

Sovellus: iOS/Android

Verkkosivusto: ikea.fi

Valmistaja: Ikea

Hinta: 70 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ikea astuu älyvalaistusmarkkinoille Trådfri-sarjallaan. Järjestelmä toimii kuten kilpailevan Philipsin vastaava, eli lamput kommunikoivat modeemiin yhdistetyn keskuksen kanssa. Sarja koostuu lähinnä valkoisista lampuista, jotka voivat valaista valkoisena tai kellertävänä, muutamasta kehyksestä sisäänrakennettuine valoineen, erilaisista napeista, liiketunnistimesta ja jopa pienistä hyllyistä, joissa on LED-valot. Ikea levittää näin älyvalaistuksen ilosanomaa kaikkien ulottuville, ja Philipsiä edullisempi hinta on Ikean puolella.

Kuva: Ikea

 

Kustomointi ei onnistu

Jos luulee saavansa kaiken ilman, että siitä tarvitsee maksaa, on erehtynyt. Philips tarjoaa valaistuksen kaikissa sateenkaaren väreissä – Ikea ei. Myös valojen ohjaus on rajallisempaa, eikä esimerkiksi himmennys onnistu yhtä hämäräksi kuin kilpailijoilla.

Järjestelmän asennus on yksinkertaista, mutta valojen yhdistäminen tuotti hieman hankaluuksia. Tuntuu sitä paitsi tyhmältä pitää kaukosäätimiä lamppujen vieressä, kun niitä asennetaan.

Elokuussa 2017 Ikea ilmoitti, että Trådfri-lamppuihin tulee pian niin Apple Homekit kuin myös Alexa ja Google Home. Se olisi valtava parannus, mutta vielä se ei ole toteutunut.

Kuva: Ikea

 

Johtopäätökset

Monille Ikean Trådfri-lamput voivat olla pehmeä ensiesittely älyvalaistuksen maailmaan. Jos on päässyt jo kokeilemaan Philips Hue -järjestelmä, huomaa halvempien valaisinten rajoitukset ja on varmasti halukkaampi maksamaan hieman lisää. Trådfri ei loista kaikissa sateenkaaren väreissä, ei himmene yhtä tehokkaasti ja on hiukan hankalampi asentaa. Toisaalta hintakin on paljon edullisempi.

mainos
mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös