: IKEA Trådfri Gateway

Edullista älyvaloa

Ikea ei ihan kilpaile Philips Huen kanssa, mutta hakkaa sen kyllä hinnassa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Ikean langaton hehkulamppu tekee mitä lupaa ja edulliseen hintaan. Laaja valikoima tuotteita.
Valaisimet eivät ole yhtä edistyksellisiä kuin Philips Hue.

Ikea Trådfri Gateway

Kaksi lamppua, kaukosäädin, wifi

Sovellus: iOS/Android

Verkkosivusto: ikea.fi

Valmistaja: Ikea

Hinta: 70 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ikea astuu älyvalaistusmarkkinoille Trådfri-sarjallaan. Järjestelmä toimii kuten kilpailevan Philipsin vastaava, eli lamput kommunikoivat modeemiin yhdistetyn keskuksen kanssa. Sarja koostuu lähinnä valkoisista lampuista, jotka voivat valaista valkoisena tai kellertävänä, muutamasta kehyksestä sisäänrakennettuine valoineen, erilaisista napeista, liiketunnistimesta ja jopa pienistä hyllyistä, joissa on LED-valot. Ikea levittää näin älyvalaistuksen ilosanomaa kaikkien ulottuville, ja Philipsiä edullisempi hinta on Ikean puolella.

Kuva: Ikea

 

Kustomointi ei onnistu

Jos luulee saavansa kaiken ilman, että siitä tarvitsee maksaa, on erehtynyt. Philips tarjoaa valaistuksen kaikissa sateenkaaren väreissä – Ikea ei. Myös valojen ohjaus on rajallisempaa, eikä esimerkiksi himmennys onnistu yhtä hämäräksi kuin kilpailijoilla.

Järjestelmän asennus on yksinkertaista, mutta valojen yhdistäminen tuotti hieman hankaluuksia. Tuntuu sitä paitsi tyhmältä pitää kaukosäätimiä lamppujen vieressä, kun niitä asennetaan.

Elokuussa 2017 Ikea ilmoitti, että Trådfri-lamppuihin tulee pian niin Apple Homekit kuin myös Alexa ja Google Home. Se olisi valtava parannus, mutta vielä se ei ole toteutunut.

Kuva: Ikea

 

Johtopäätökset

Monille Ikean Trådfri-lamput voivat olla pehmeä ensiesittely älyvalaistuksen maailmaan. Jos on päässyt jo kokeilemaan Philips Hue -järjestelmä, huomaa halvempien valaisinten rajoitukset ja on varmasti halukkaampi maksamaan hieman lisää. Trådfri ei loista kaikissa sateenkaaren väreissä, ei himmene yhtä tehokkaasti ja on hiukan hankalampi asentaa. Toisaalta hintakin on paljon edullisempi.

mainos
mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös