: Copenhagen Blinds

Hitaat kaihtimet

Moottoroidut sälekaihtimet tekevät arjesta sekä helpompaa että hankalampaa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

On aika siistiä ohjata kaihtimia napinpainalluksella. Sälekaihdinten design on erittäin kaunis.
Moottoroidut sälekaihtimet ovat vastaus ongelmaan, jota ei ole.

Copenhagen Blinds

Sovellus: iOS ja Android

Akunkesto: 3–6 kk

Verkkosivusto: byartandersencph.com

Valmistaja: Art Andersen

Hinta: Alkaen 550 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ei näytä olevan juuri mitään rajoja sille, millaisista tuotteista voi tehdä älykkäitä. Uusi ja melko kummallinen esimerkki tästä on tanskalaisen Art Andersen CPH:n moottoroidut sälekaihtimet nimeltään Copenhagen Blinds. Kaihtimia saa mustana, valkoisena ja hopeanharmaana. Ne ovat yllättävän leveät, ja niissä on akku ja johto yläreunassa. Kaihtimia ohjataan kännykkäsovelluksella tai erityisellä Wall Controller -kaukosäätimellä. Enää ei tarvitse vetää narusta tai kääntää nupista nähdäkseen ulos.

Kuulostaa fiksulta, mutta toimintoon on vaikea tottua. Muutaman sekunnin vievä operaatio venyykin melkein minuuttiin. Aivan liian hidasta siis, mikä saa miettimään, miksi ihmeessä tanskalaiset ovat tehneet jostakin näin yksinkertaisesta näin hankalaa. Kuinka paljon kauniit kaihtimet lohduttavat, jos niiden käyttäminen on vain ärsyttävää?

Kuva: Valmistaja

 

Homekit-tuki puuttuu

Sitä paitsi niinkin yksinkertainen asia kuin integrointi Apple Homekitiin puuttuu. Kuulemma parannus asiaan on luvassa, samoin kuin valomittari.

Kaihdinsovelluskin vaatisi pientä säätöä. Ja viimeiseksi on mainittava hinta. Yksi kaihdin maksaa lähes kuusisataa euroa, ja päälle Wall Controller, joka helpotta kaihdinten ohjausta hieman ja maksaa satasen. Toisin sanoen kyseessä on varsin kallis ratkaisu itsekseen toimiville kaihtimille.

Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

Copenhagen Blinds on hyvännäköinen ja ihan fiksu keksintö. Valitettavasti se on myös erinomainen esimerkki ratkaisusta ongelmaan, jota ei ole olemassa. Ainakaan yksityiskodeista puhuttaessa, sillä hidas ja hankala ohjaus muuttuu äkkiä arjen ärsyttäväksi askareeksi.

mainos
mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös