: Sony Smartband Talk SWR30

Päiväkirjan pitoa Sonylla

Sony yrittää olla muutakin kuin askelien, unen ja aktiivisuuden mittari – paino sanalla yrittää.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Ranneketta voi ohjata puheella.
Itsepäinen Lifelog-ohjelma onnistuu pitämään kirjaa melkein kaikesta muusta paitsi liikunnasta, kuinka ironista. Lyhyt akunkesto.
Tuki: Android 4.4+ (ei iOS)

Ranneke: 25 cm (L) ja 21,4 cm (S)

Akunkesto: 3 päivää

Vedenkestävyys: IP68

Hinta: 170 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sony on onnistunut toteuttamaan rannekkeessaan ideoita, joita muilla ei ole: Smart Band Talk on puhelimen jatke, josta voi lukea viestit ja myös vastata, soittaa ja puhua puheluita sen kautta. En tutustunut kovin syvällisesti näihin ominaisuuksiin, sillä testin tarkoitus on tutkia aktiivisuuden mittaamista.

Ja Sony toimii hyvin mittaajana. Poikkeuksellisten alkuvaikeuksien jälkeen (minun piti googlata ongelma ja sen jälkeen asentaa ranneke uudestaan) laite yhdistyy kännykkään helposti. Lifelog-sovelluksen synkkaus on vaivatonta. Huomaamaton ranneke on mukava, näyttö perustuu E-ink-sähköpaperitekniikkaan, joka ei häiritse silmää esimerkiksi valaistumalla yöllä.

Lifelog-applikaatio on aivan oma kokemuksensa, jonka tarkoitus on pitää kirjaa kaikesta, mitä käyttäjä puhelimellaan tekee. Askelien, unen, hölkkäämisen ja kuljetun matkan mittaamisen lisäksi se tallentaa puhelu-, peli-, elokuva-, valokuva-, selailu-, musiikki- ja e-kirjatiedot. Melko kunnianhimoista. Jotta kaikki tämä toimisi saumattomasti, arvelen, että kuvioon tulee lopulta liittää jokin Sonyn maksupalvelu.

Näin ainakin luulen. Vaikka pelaan epäterveellisen kauan Far Cry 4 -peliä Playstation 4 -konsolillani, jonka olen kirjannut sisään PSN-tililleni, ei Lifelog rekisteröi sitä lainkaan. On vaikea arvioida, kuinka hyödyllinen sovellus on, sillä mistään ei tule apuja. ”Olet pelannut 0 tuntia”. Jahas, mutta kuinka saisin Lifelogin rekisteröimään pelaamiseni? Vinkkejä ei löydy.

Lifelogiakin tärkeämpää on nyt kuitenkin katsoa Sonyn ranneketta, joka toimii vähän niin ja näin. Se seuraa unta, vaikkakin epäonnistuu yöunieni mittaamisessa. Kun otan rannekkeen pois kahdelta iltapäivällä ja laitan sen penkille odottelemaan, päättää se rekisteröidä toiminnan nukkumiseksi.

Johtopäätökset

Hauska konsepti, ja erityisesti rannekkeen kautta puheluiden puhuminen vaikuttaa kätevältä. Liikunnan seuranta pelkkien askelien mittaamisen sijaan kannattaa unohtaa. Korjauksia tai lisäyksiä ei voi tehdä manuaalisesti. Laitteen toimintaperiaate on melko käsittämätön, ja aktiviteettirannekkeen sijaan Sony käy tavallisesta askelmittarista.

mainos
mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös