TESTISSÄ : Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

Huviksi ja hyödyksi

Acer kokeilee kahden hatun taktiikkaa – ja itse onnistuu pitämään molemmat päässä yhtä aikaa.

 itemprop
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti peliläppäri ja hillitty design. Riittävän kevyt ja helppo töihin mukaan otettavaksi – ja riittävän nopea pelaamiseen.
Iso ja painava samanhintaiseen ultrabookiin verrattuna. Tehot eivät yllä täysverisen pelikannettavan tasolle.
  • Prosessori: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexacore (12 säiettä)
  • Näyttö: 15,6-tuumainen IPS, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz
  • Muisti: 16 GB DDR4
  • Kovalevy: 512 GB SSD
  • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti m. 6 GB GDDR6
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen
  • Mitat/paino: 36,3 x 2,3 x 26,0 cm / 2,5 kg
  • Liitännät: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, USB-C, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm:n ääni
  • Verkkosivusto: acer.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 1550 €

Pelikannettavat ovat kalliita jo yksinään, ja usein sellaisen hankkiminen tarkoittaa yllättävien piilokulujen syntymistä: monella on sen rinnalla tavallisiin töihin käytettävä kannettava, sillä peliläppärin kanniskelu ympäriinsä on liian raskasta.

Acer Nitro 7 pyrkii yhdistämään pelikannettavien ja tavallisten läppäreiden ominaisuudet yhteen pakettiin. Sen kuori on mustaa harjattua alumiinia, ja reilut 2 cm paksuna ja 2,5-kiloisena sitä sietää kantaa laukussa – etenkin, kun ottaa huomioon, että kyseessä on 15-tuumainen kone.

Punaista plyysiä

Hillitty vaikutelma rikkoutuu, kun avaa koneen kannen ja näkee punaisella reunustetut näppäimet ja kosketuslevyn. Valon saa toki pois päältä, mutta väriä ei voi vaihtaa. Automaailman vertausta hakeakseni sanoisin, että Acer Nitro 7 on kuin musta BMW punaisella plyysiverhoilulla!

Näppäimistö on mukava ja laadukas. Näppäinten välissä on ruhtinaallisesti tilaa, mutta numeronäppäimistön puolella on ruuhkaa ja numerot menevät päällekkäin nuolinäppäinten kanssa. Jokseenkin hassua, että Acer haluaa tunkea erillisen numeronäppiksen 15-tuumaiseen kannettavaan, kun monet erilliset pelinäppäimistöt edustavat nykyään ”tenkeyless”-mallia ilman erillisiä numeroita.

Kun kone on päällä, tuovat punaiset valot viihdyttävän fiiliksen Nitron käyttöön. Kuva: Acer

Fiksuja kompromisseja

Speksien perusteella voi päätellä, että koneessa on tehty järkeviä kompromisseja. Prosessori on 6-ytiminen Core i7, RAM-muistia on 16 GB RAM ja SSD-tallennustilaa 512 GB. Numerot vastaavat vuoden 2018 huippumallien varustelutietoja. Näytönohjaimena on Nvidia GeForce GTX 1660 Ti,joka on melko uusi edullinen näytönohjain, jonka väitetään haastavan edellisen sukupolven GeForce GTX 1070 -version. Palataan tähän hieman edempänä.

 

 ”Keskihintaisen ei tarvitse tarkoittaa keskinkertaista!”

mainos

 

mainos

Melkein aikuinen

Vaikka hinta on kohtuullinen, ei pelikokemuksesta tarvitse tinkiä Nitron 7:n kohdalla. Ainakaan, jos ei havittele pelaavansa Red Dead Redemption 2:a kovimmilla grafiikka-asetuksilla. Suurin osa tämän päivän 3D-peleistä pyörii tällä koneella aivan sujuvasti. Nopea 144 Hz:n näyttö tekee peleistä sulavaa katsottavaa. Ikään kuin näppäimistön RGB-valoshow’n puuttuminen olisi ainoa asia, jossa Acer on säästänyt.

Benchmarkit

Bencmark-testimme todistavat, että keskihintainen ei ole sama asia kuin keskinkertainen. Tuoreen sukupolven prosessorin ja näytönohjaimen ansiosta Acer Nitro 7:ssa riittää ytyä.

Prosessori on 2,6 GHz:n Intel Core i7-9750H kuudella ytimellä ja 12 säikeellä. Se pärjää Geekbench 5 -testissä kunnioitettavin 1 200 (singlecore) ja 5 182 pisteen (multicore) voimin. Vuosi sitten vastaavista tehoista olisi saanut maksaa kaksi kertaa enemmän business-luokan koneessa.

Graffatehoa halvalla

Acer Nitro 7:n näytönohjain on Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Nimestään huolimatta kyseessä on melko uusi, alkuvuodesta 2019 julkaistu versio. Siinä ei ole RTX-mallista tuttua ray tracing -ominaisuutta, mutta se selviää tavallisista ja uusistakin 3D-peleistä moitteetta.

mainos

3DMark Time Spy -testistä ropsahti 5 778 pistettä ja Fire Strikesta 13 025 pistettä. Melkein puolet Acerin oman Predator Helios 700:n tuloksesta, siis, mutta niinhän on hintakin! Ja tulos on silti oivallinen.

 

 

Nitro 7 näyttää mustine metallikuorineen siistiltä toimistokannettavalta. Kuva: Acer

Raskaan sarjan pelikoneista poiketen Acer Nitro 7:n akku jaksaa hyrrätä ihan arvostettavasti. PCMark 8 -akkutestin mukaan akunkesto on 3 tuntia 47 minuuttia, eli saman verran kuin ultrabookeilla. Koska akkutesti on koneelle todella intensiivinen rutistus, tahtoo tulos sanoa, että konetta voi huoleti käyttää normikäytössä koko päivän lataamatta.

Lue myös: 5 premium-pelikannettavaa

Acer Nitro 7 pärjää itse asiassa useimmille viime kevään premium-luokan pelikannettaville, jotka maksoivat 1,5-2 kertaa enemmän kuin tällä hetkellä.

Johtopäätökset

Acer Nitro 7 on loistovalinta kaikille aivan hc-pelaajia lukuun ottamatta. Sen tehot riittävät mainiosti, kunhan ei pelaa aivan uusimpia 3D-pelejä aivan kovimmilla grafiikoilla. Nitro 7 on myös tarpeeksi kevyt ja litteä toimiakseen arkisena työkoneena. Kuvan- ja videonkäsittelyyn se on ylivoimainen höyhenenkeveisiin ultrabookeihin verrattuna.

 

Lisää
Keskustelu

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös