TESTISSÄ

Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

 itemprop
TESTISSÄAcer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

Huviksi ja hyödyksi

Acer kokeilee kahden hatun taktiikkaa – ja itse onnistuu pitämään molemmat päässä yhtä aikaa.

Kompakti peliläppäri ja hillitty design. Riittävän kevyt ja helppo töihin mukaan otettavaksi – ja riittävän nopea pelaamiseen.
Iso ja painava samanhintaiseen ultrabookiin verrattuna. Tehot eivät yllä täysverisen pelikannettavan tasolle.

Pelikannettavat ovat kalliita jo yksinään, ja usein sellaisen hankkiminen tarkoittaa yllättävien piilokulujen syntymistä: monella on sen rinnalla tavallisiin töihin käytettävä kannettava, sillä peliläppärin kanniskelu ympäriinsä on liian raskasta.

Acer Nitro 7 pyrkii yhdistämään pelikannettavien ja tavallisten läppäreiden ominaisuudet yhteen pakettiin. Sen kuori on mustaa harjattua alumiinia, ja reilut 2 cm paksuna ja 2,5-kiloisena sitä sietää kantaa laukussa – etenkin, kun ottaa huomioon, että kyseessä on 15-tuumainen kone.

Punaista plyysiä

Hillitty vaikutelma rikkoutuu, kun avaa koneen kannen ja näkee punaisella reunustetut näppäimet ja kosketuslevyn. Valon saa toki pois päältä, mutta väriä ei voi vaihtaa. Automaailman vertausta hakeakseni sanoisin, että Acer Nitro 7 on kuin musta BMW punaisella plyysiverhoilulla!

Näppäimistö on mukava ja laadukas. Näppäinten välissä on ruhtinaallisesti tilaa, mutta numeronäppäimistön puolella on ruuhkaa ja numerot menevät päällekkäin nuolinäppäinten kanssa. Jokseenkin hassua, että Acer haluaa tunkea erillisen numeronäppiksen 15-tuumaiseen kannettavaan, kun monet erilliset pelinäppäimistöt edustavat nykyään ”tenkeyless”-mallia ilman erillisiä numeroita.

Kun kone on päällä, tuovat punaiset valot viihdyttävän fiiliksen Nitron käyttöön. Kuva: Acer

Fiksuja kompromisseja

Speksien perusteella voi päätellä, että koneessa on tehty järkeviä kompromisseja. Prosessori on 6-ytiminen Core i7, RAM-muistia on 16 GB RAM ja SSD-tallennustilaa 512 GB. Numerot vastaavat vuoden 2018 huippumallien varustelutietoja. Näytönohjaimena on Nvidia GeForce GTX 1660 Ti,joka on melko uusi edullinen näytönohjain, jonka väitetään haastavan edellisen sukupolven GeForce GTX 1070 -version. Palataan tähän hieman edempänä.

 

 ”Keskihintaisen ei tarvitse tarkoittaa keskinkertaista!”

mainos

 

mainos

Melkein aikuinen

Vaikka hinta on kohtuullinen, ei pelikokemuksesta tarvitse tinkiä Nitron 7:n kohdalla. Ainakaan, jos ei havittele pelaavansa Red Dead Redemption 2:a kovimmilla grafiikka-asetuksilla. Suurin osa tämän päivän 3D-peleistä pyörii tällä koneella aivan sujuvasti. Nopea 144 Hz:n näyttö tekee peleistä sulavaa katsottavaa. Ikään kuin näppäimistön RGB-valoshow’n puuttuminen olisi ainoa asia, jossa Acer on säästänyt.

Benchmarkit

Bencmark-testimme todistavat, että keskihintainen ei ole sama asia kuin keskinkertainen. Tuoreen sukupolven prosessorin ja näytönohjaimen ansiosta Acer Nitro 7:ssa riittää ytyä.

Prosessori on 2,6 GHz:n Intel Core i7-9750H kuudella ytimellä ja 12 säikeellä. Se pärjää Geekbench 5 -testissä kunnioitettavin 1 200 (singlecore) ja 5 182 pisteen (multicore) voimin. Vuosi sitten vastaavista tehoista olisi saanut maksaa kaksi kertaa enemmän business-luokan koneessa.

Graffatehoa halvalla

Acer Nitro 7:n näytönohjain on Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Nimestään huolimatta kyseessä on melko uusi, alkuvuodesta 2019 julkaistu versio. Siinä ei ole RTX-mallista tuttua ray tracing -ominaisuutta, mutta se selviää tavallisista ja uusistakin 3D-peleistä moitteetta.

mainos

3DMark Time Spy -testistä ropsahti 5 778 pistettä ja Fire Strikesta 13 025 pistettä. Melkein puolet Acerin oman Predator Helios 700:n tuloksesta, siis, mutta niinhän on hintakin! Ja tulos on silti oivallinen.

 

 

Nitro 7 näyttää mustine metallikuorineen siistiltä toimistokannettavalta. Kuva: Acer

Raskaan sarjan pelikoneista poiketen Acer Nitro 7:n akku jaksaa hyrrätä ihan arvostettavasti. PCMark 8 -akkutestin mukaan akunkesto on 3 tuntia 47 minuuttia, eli saman verran kuin ultrabookeilla. Koska akkutesti on koneelle todella intensiivinen rutistus, tahtoo tulos sanoa, että konetta voi huoleti käyttää normikäytössä koko päivän lataamatta.

Lue myös: 5 premium-pelikannettavaa

Acer Nitro 7 pärjää itse asiassa useimmille viime kevään premium-luokan pelikannettaville, jotka maksoivat 1,5-2 kertaa enemmän kuin tällä hetkellä.

Johtopäätökset

Acer Nitro 7 on loistovalinta kaikille aivan hc-pelaajia lukuun ottamatta. Sen tehot riittävät mainiosti, kunhan ei pelaa aivan uusimpia 3D-pelejä aivan kovimmilla grafiikoilla. Nitro 7 on myös tarpeeksi kevyt ja litteä toimiakseen arkisena työkoneena. Kuvan- ja videonkäsittelyyn se on ylivoimainen höyhenenkeveisiin ultrabookeihin verrattuna.

 

Faktat

 • Prosessori: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexacore (12 säiettä)
 • Näyttö: 15,6-tuumainen IPS, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz
 • Muisti: 16 GB DDR4
 • Kovalevy: 512 GB SSD
 • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti m. 6 GB GDDR6
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen
 • Mitat/paino: 36,3 x 2,3 x 26,0 cm / 2,5 kg
 • Liitännät: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, USB-C, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm:n ääni
 • Verkkosivusto: acer.com

Hinta

1550 €

Paras hinta

  Lisää
  Keskustelu

  Lue myös

   data-src

  Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin netin pätkiminen. Onneksi kotioloissa asiaan on sujuva ratkaisu: MESH!

  Superkannettavat

  Minkä pelikannettavan valitsisit, jos voittaisit lotossa? Testasimme viisi superkonetta, joista eivät tehot lopu kesken.

   data-src

  Tehokkaalla pelikoneella ei tee mitään ilman samantasoista näyttöä. Katsastimme tämän hetken kuumimmat näytöt, jotka saavat peli-PC:n loistamaan.

   data-src

  Tutustuimme jättikokoisiin korkearesoluutionäyttöihin ja listasimme niiden hyvät ja huonot puolet.

   data-src

  Logitech tuo markkinoille ensimmäisen 4K-webkameran, mutta tarvitsemmeko sellaista?

   data-src

  Puhelimeen liitetty aktiivisuusranneke mittaa liikkumista, unta ja paljon muutakin!

  Vieritä ylös