: Asus ROG G701VIK BA044T

Raskaan sarjan pelikone

Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Uskomattoman hyvä suorituskyky kannettavaksi – tämä on aito vaihtoehto pöytäkoneelle.
Painava ja äänekäs. Sisäänrakennetut kaiuttimet eivät ole kovin hyvät. Kallis.
Prosessori: 2,7 GHz Intel Core i7-7820HK -neliydinprosessori

Näyttö: 17,3-tuumainen Full-HD, 1920 x 1080 120 Hz, G-Sync

Muisti: 16 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1080, jossa 8 GB RAM-muistia

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bit

Kovalevy: 2 x 256 GB SSD

Mitat: 42,9 x 3,85 x 30,9 cm

Paino: 3,6 kg

Muuta: HD-webkamera, wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, 3 x USB 3-0, USB-C Gen2/Thunderbolt, Mini DisplayPort, HDMI, LAN, kuulokeulostulo, mikrofonisisääntulo

Hinta: 3 400 €

Verkkosivusto: asus.fi

Suorituskyky

GeekBench 3: 16 047 (multi), 3 976 (single)

Basemark 3.0: 1320,21

3DMark 15: 16 262

3DMark TimeSpy: 6 644

CineBench R15: 117,02 fps / 883cb

HD Tach: 3 528,6 MB/s

Futuremark Peacekeeper: 1 h 45 min

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Asus ei ole tehnyt kompromisseja ROG 701 -kannettavansa suorituskyvyn suhteen, vaan tämä läppäri kilpailee tosissaan pöytäkoneen kanssa. Sisältä löytyy tehokas Core i7 -prosessori Inteliltä, kaksi salamannopeaa SSD-levyä, runsaasti RAM-muistia ja tärkeimpänä Nvidian Geforce GTX 1080 -näytönohjain. Lisäksi pakettiin kuuluu 17,3-tuumainen näyttö, jonka päivitystiheys on 120 Hz ja joka hyödyntää Nvidian G-Sync-tekniikkaa.

Näppäimistö ja kosketuslevy ovat saaneet myös erityistä huomiota suunnittelupöydällä. Näppäimet ovat isot, mukavan tuntuiset ja ilmavasti sijoiteltu. Koneen koon puolesta tilaa on myös erilliselle numeronäppäimistölle ja ohjelmoitaville pelinäppäimille. Kosketuslevyn ympäristö on päällystetty kumilla, joten kädet lepäävät mukavasti sen päällä.

Kuin imuri

Valitettavasti tehokas näytönohjain tarkoittaa myös kovempaa meteliä, kun takaosan tuuletus alkaa toimia täydellä teholla konetta jäähdyttääkseen. Tuulettimien melun voi peittää pelien äänillä, mutta koneen omat kaiuttimet ovat huonot. Suosittelemme panostamaan hyviin kuulokkeisiin. Tehoja syövä laitteisto imee virtaakin aikamoisella vauhdilla, joten kone on varustettu järeällä akulla. Osittain sen vuoksi koneella onkin itsekseen painoa 3,6 kg, ja virtalähteeseen yhdistettynä vielä 1,5 kg lisää. Kone ei siis ole varsinaisesti kannettava, ja sitä paitsi näytönohjain ei toimi täydellä teholla, jos virtajohto ei ole kiinni.

Suorituskyky

Kaikeksi onneksi olemme valmiit antamaan anteeksi Asuksen järkälemäiset mitat, äänekkäät tuulettimet, huonot kaiuttimet ja painon. Suorituskyvyltään se menee nimittäin helposti muiden ohi pitäen useimmissa peleissä tasaisen 60 fps:n kuvanopeuden. Itse asiassa aivan uusimmat pelit yltävät jopa 120 fps:n vauhtiin, esimerkiksi Rise of the Tomb Raider, joka näyttää häikäisevän upealta suurella näytöllä. Dishonored 2 pyöri hieman hitaammin mutta pysyi silti jatkuvasti yli 60 fps:n. Nopeudet riippuvat tietysti kunkin pelin asetuksista, mutta graafikoista voi huoletta vääntää tehoja irti, sillä sen tämä kone kyllä kestää.

Johtopäätökset

ROG G701 on pelikone tosipelaajille, joille hinta ei ole este ja jotka vaativat täydellistä suoritusta. Kooltaan se on valtava ja meteliäkin se pitää, mutta hulluudessa on pointtinsa: Asus pyörittää uusimpiakin pelejä suvereenisti ja saa ne näyttämään parhaat puolensa upealla 17,3 tuuman kokoisella näytöllään. Jos rahaa siis riittää ja tarvitset koneen, jonka voi periaatteessa ottaa mukaan paikasta toiseen, on ROG G701 ehdottomasti harkinnan arvoinen. Eniten vastinetta rahoilleen saa kuitenkin ehkä koneella, jossa on kaksi 1080-korttia. Sellainen on tulevaisuudenkin suhteen varmempi valinta ja edullisempi kuin Asus.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös