: Acer Predator 17X GX-792

Saalistaja hyökkää

Acerin hirmukone hotkaisee laatupelit aamiaiseksi.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas ja siistinnäköinen hurjimus, jossa on markkinoiden nopein näytönohjain.
Suuri, kallis ja painava. Mahtavasta virrankulutuksestaan huolimatta kone on vasta testin toiseksi nopein.
Prosessori: 2,9 GHz Intel Core i7-7820HQ -neliydinprosessori

Näyttö: 17,3-tuumainen HD, 1920 x 1080, 60 Hz

Muisti: 32 GB RAM

Kovalevy: 512 GB SSD, 1 TB HDD

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1080, jossa 8 GB RAM-muistia

Käyttöjärjestelmä: Windows 10

Mitat: 42,3 x 4,5 x 32,2 cm

Paino: 4,5 kg

Muuta: 720p-webkamera, wifi 802ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, USB-C (Thunderbolt), 4 x USB 3.0, 1 x USB 3.1, HDMI, audiosisään- ja ulostulo, kortinlukija

Hinta: 2 800 €

Verkkosivusto: acer.fi

Suorituskyky

Geekbench 3: 14 352 (multi-core), 3 496 (single-core)

Basemark 3.0: 1352,68

3DMark 15: 14 307

3DMark Time Spy: 6 599

Cinebench R15: 108,44 fps/764 cb

HD Tach: 605 MB/s

Futuremark Peacekeeper: 1 h 4 min

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Acerin Predator-sarja osallistuu pelikonekisaan laadukkailla laitteillaan, joiden silmän liikkeitä tunnistavat näytöt ovat herättäneet runsaasti huomiota, mutta sarjasta löytyy myös erinomaisia PC-koneita löytyy.

Predator 17X edustaa tämänhetkistä huippumallia, jos ei järkälemäistä Predator 21X, joka vaatii jättimäisen PC-kortin ja maksaa auton verran! Testilaitteemme on varustettu Intel Core i7 -prosessorilla, 32 GB:n RAM-muistilla ja mikä tärkeintä, GeForce 1080 GTX -näytönohjaimella. Paikat löytyvät niin SSD:lle kuin perinteiselle kovalevyllekin. Aiemmasta Predator-mallista tuttu modulaarinen DVD-lukija on kadonnut, joten yhdessäkään testilaitteessa ei ole optista levyasemaa.

Kuten pelikoneiden enemmistö, on myös Predator 17X puettu mustaan. Muuten sisäpuoli ja alusta ovat melkein kokonaan silkkisen tuntuista mattamustaa muovia, mutta jäähdytysaukkojen ritilät loistavat punaisina.

Kuten Asuksen raskaimmissa malleissa, on tässäkin näytön saranat työnnetty alustalla hieman eteenpäin, mikä saa koneen tuntumaan hiukan pienemmältä, joskaan ei varsinaisesti pieneltä. Painonsa ja tehonsa puolesta – ja hintansa –Predator 17X vastaa kolmea-neljää tavallista läppäriä. Se on erinomaisesti tehty laite, jossa laatu loistaa joka puolelta. Kansi aukeaa juuri sopivan jäykästi ja pehmeästi, ja näppäimistö toimii sulavasti. Ne voivat tuntua pikkuasioilta, mutta pienistä asioista syntyy kokonaisuus, joka ratkaisee.

Suorituskyky

GeForce GTX 1080 on Nvidian paras näytönohjain. Se hoitelee useimmat pelit leikiten, mistä todistavat myös grafiikkatestimme: raskaan 3DMark Type Spy -testin tulos oli 6 599 pistettä, ja 3DMark 15 antoi pistemääräksi 14 352.

Ei ole juuri ideaa ostaa huippukonetta pelkän grafiikan vuoksi. Yleistestit GeekBench, Basemark ja Cinebench antoivat myös loistotuloksia, mutta ei merkittävästi parempia kuin mihin i7 ilman supernäytönohjainta pystyy.

Acer Predator 17X -kannettavassa on sisäänrakennettu akku, mutta konetta kannattaa käyttää virtajohdon kanssa. Akunkesto on testin toiseksi lyhyin: tunnin ja 4 minuuttia. Vain suursyöppö MSi GT80 Titan imi akkua nopeammin, ja ero Acerin hyväksi on vain minuutti.

mainos

SSD-levy on erinomainen ja käynnistää koneen nopeasti, vaikkakaan ei ennätysvauhtia. MSi ja Omen toimivat tuplasti nopeammin.

mainos

Johtopäätökset

Acer pyrkii tosissaan pelimarkkinoille Predator-sarjallaan, ja Predator 17X onkin laadukas kannettava vaativimpienkin pelaajien makuun. Suorituskyky on huippuluokkaa, ja tarvittaisiin maalikamera selvittämään, kumpi vie tässä suhteessa voiton, Acer vai arkkivihollinen Asus.

Tämän tason suorituskyvyllä on toki hintansa, millä viittaamme nyt sekä euroihin että kannettavuuteen. Predator 17X tarvitsee tukevan läppärilaukun, ja sen akku toimii lähinnä koristeena.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös