: 6 pelikannettavaa

Lanittajan valinta

Lauantai-illan pelisessioon tarvitaan kunnollinen kone, joka kestää tosipelaajan toimet. Testasimme tämän hetken kuusi kovinta kannettavaa.

 itemprop

Tosiharrastajat pelaavat PC:llä, se tiedetään. Valitettavasti usein PC-pelaaminen on tarkoittanut sitoutumista suureen pöytäkoneeseen, joka vaatii valtavasti tilaa muun muassa tehokkaiden tuulettimiensa vuoksi. Mutta mitä tehdä, jos haluaa yhden kannettavan koneen, jolla voi sekä pelata että työskennellä? Vastaus on peliläppäri. Yhä useampi valmistaja on alkanut tehdä kannettavia tietokoneita, joiden tehot riittävät pelaamiseenkin, joten valikoimaa on nyt enemmän kuin koskaan. Ikävä kyllä pelikannettavan kanssa on tehtävä kompromisseja muilla alueilla.

Kannettava on kallis. Kokonsa vuoksi läppäri maksaa enemmän kuin samantehoinen mutta suurempi pöytäkone.

Pienempi kuori tarkoittaa myös sitä, että prosessori ja etenkin näytönohjain joutuvat tekemään töitä välttääkseen ylikuumenemisen. Niinpä tarvitaan tuulettimia – pieniä, nopeita ja kovaäänisiä tuulettimia.

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä mainittakoon, että kannettavat ovat pakettiratkaisuja, jossa kaikki ominaisuudet on integroitu emolevyyn. Tämän johdosta omien päivitysten tai parannusten teko komponentteja – etenkin näytönohjainta – vaihtamalla on vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Jos nämä rajoitteet eivät ole este, valinnanvaraa on. Testasimme kuusi kannettavaa, jotka sopivat sekä työskentelyyn että pelaamiseen. Kaikissa on Intelin uusi Core i7-prosessori, runsaasti RAM-muistia ja Nvidia viimeisimmän Geforce GTX 10 -sarjan näytönohjain. Ja hinnat ovat sen mukaiset.

Mutta palataanpa ihan alkuun. Miksi pelaamisen pitäisi ylipäätään käyttää PC:tä, onhan pelikonsolitkin keksitty? Perusteluita on useita:

Kuvanopeus

Erittäin tärkeä asia tietokonepelaamisessa on kuvanopeus, joka ilmaistaan fps-luvulla (frames per second). Grafiikoiden tökkiminen ei ole vain ikävän näköistä, vaan tietää 3D-peleissä varmaa kuolemaa. Monissa nykykoneissa on runsaasti prosessoritehoja ja RAM:a. Pullonkaulaksi muodostuukin sisäänrakennettu näytönohjain, jota kutsutaan myös nimellä GPU (Graphics Processing Unit). Tehokas näytönohjain vie pelaajan jo pitkälle, ja monesti pelkkä RAM-muistin lisääminen ei tuo paljoakaan hyötyä.

mainos

Resoluutio

Siinä missä pelikonsoleita ei vielä useinkaan ole varustettu Full HD:llä – laitteiden tehot eivät vain riitä, jos ei tyydy 30 fps:n kuvanopeuteen – ovat PC-käyttäjät nauttineet Full HD:stä ja 60 fps:n nopeudesta jo jonkin aikaa. Itse asiassa PC:iden kohdalla on tapahtumassa jo siirtymistä vieläkin tarkempaan resoluutioon ja 4K:hon. 4K-resoluutioon on kuitenkin vielä hieman matkaa, ja se vaatii enemmän kuin GeForce GTX 1080 -kortin (Nvidian tämänhetkinen huippumalli) pyörittääkseen uusimpia pelejä UHD-resoluutiolla. Samasta syystä olemme hämmästyneet siitä, että monella tämän testin laitteella näytöt tukevat 1080p-resoluutiota korkeampaa resoluutiota, mutta koneiden omat näytönohjaimet eivät kuitenkaan kykene käsittelemään tällaisia tarkkuuksia tyydyttävällä kuvanopeudella. Jos haluaa 4K-tason kuvaa, suosittelemme vähintään GeForce GTX 1080ti -korttia tai jopa kahta GTX 1080 -korttia – mikä sulkeekin tämänhetkisten markkinoiden kannettavat tietokoneet kisasta saman tien, lukuun ottamatta ehkä joitakin huipputyyriitä erikoismalleja.

mainos

Uusi peli

Läppärin nopeutta voi onneksi säätää muillakin tavoin, nimittäin grafiikka-asetuksia muuttamalla. Paljon on tapahtunut tällä saralla viimeisen 10 vuoden aikana. Aikoinaan heikoimman ja parhaan grafiikan laadussa oli huimakin ero, mutta nykyään erot ovat hienovaraisempia ja tulevat näkyviin lähinnä yksityiskohdissa. Pääosin tämä on tehokkaamman laitteiston ansiota. Kun grafiikat säätää asetuksille ”Very High” ja ”Ultra”, saa muun muassa tarkempaa resoluutiota tekstuureihin, pehmeämmät ja kauniimmat varjot sekä pyöristetyt kulmat (anti-aliasing). Tavallisesti säädämme kaiken maksimiasentoon, kun testaamme pelitietokoneita, mutta tällä kertaa oli tehtävä hieman kompromisseja. Onneksi kuvanlaatu ei tästä juurikaan kärsi, ja erolla on merkitystä vain kaikkein vaativimmille pelaajille.

Kannettava vai raahattava?

Kutsumme niitä kannettaviksi, mutta muutama testin koneista on nykyajan läppäreihin verrattuna varsin painavia ja suuria. Lisäksi monet testin laitteista ei toimi optimaalisesti ilman jatkuvaa virtalähdettä, joten näitä kannettavia on syytä käyttää johdon kanssa. Syy on taas näytönohjaimessa, joka ei joko saa tarpeeksi tehoja irti akusta, tai sitten se syö akun tyhjäksi hirmuisella vauhdilla. Tämä on jälleen yksi kompromissi, joka on tehtävä, jos päätyy raskaan sarjan pelikannettavaan.

Entä jos en pelaa?

Jos et ole kiinnostunut pelaamisesta mutta jaksoit lukea näin pitkälle, ilahdut varmasti siitä, että näitä koneita voi erinomaisesti käyttää muuhunkin. Ensinnäkin nämä modernit huippukannettavat suoriutuvat raskaimmistakin töistä emolevyä liiemmin rasittamatta nopeiden prosessoreidensa ja runsaan RAM-muistinsa ansiosta. Tavalliset Windows-grafiikat eivät kyllä vaadi huippuluokan näytönohjainta, joten pelikannettavan käyttö pelkkään työskentelyyn on vähän kuin ostaisi Ferrarin ja ajelisi sillä sitten vain naapurin Alepaan. Totta kai hyvästä näytönohjaimesta on iloa kuvankäsittely- ja video-ohjelmissa, kuten Adobe Creative Suite -ohjelmissa. Jos tämä on se (teko)syy, miksi tarvitset peliläppärin, kannattaa valita sellainen, jossa on myös QHD- tai 4K-näyttö.

mainos
 data-srcset

Raskaan sarjan pelikone

Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Uskomattoman hyvä suorituskyky kannettavaksi – tämä on aito vaihtoehto pöytäkoneelle.
Painava ja äänekäs. Sisäänrakennetut kaiuttimet eivät ole kovin hyvät. Kallis.
Prosessori: 2,7 GHz Intel Core i7-7820HK -neliydinprosessori

Näyttö: 17,3-tuumainen Full-HD, 1920 x 1080 120 Hz, G-Sync

Muisti: 16 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1080, jossa 8 GB RAM-muistia

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bit

Kovalevy: 2 x 256 GB SSD

Mitat: 42,9 x 3,85 x 30,9 cm

Paino: 3,6 kg

Muuta: HD-webkamera, wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, 3 x USB 3-0, USB-C Gen2/Thunderbolt, Mini DisplayPort, HDMI, LAN, kuulokeulostulo, mikrofonisisääntulo

Hinta: 3 400 €

Verkkosivusto: asus.fi

Suorituskyky

GeekBench 3: 16 047 (multi), 3 976 (single)

Basemark 3.0: 1320,21

3DMark 15: 16 262

3DMark TimeSpy: 6 644

CineBench R15: 117,02 fps / 883cb

HD Tach: 3 528,6 MB/s

Futuremark Peacekeeper: 1 h 45 min

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Asus ei ole tehnyt kompromisseja ROG 701 -kannettavansa suorituskyvyn suhteen, vaan tämä läppäri kilpailee tosissaan pöytäkoneen kanssa. Sisältä löytyy tehokas Core i7 -prosessori Inteliltä, kaksi salamannopeaa SSD-levyä, runsaasti RAM-muistia ja tärkeimpänä Nvidian Geforce GTX 1080 -näytönohjain. Lisäksi pakettiin kuuluu 17,3-tuumainen näyttö, jonka päivitystiheys on 120 Hz ja joka hyödyntää Nvidian G-Sync-tekniikkaa.

Näppäimistö ja kosketuslevy ovat saaneet myös erityistä huomiota suunnittelupöydällä. Näppäimet ovat isot, mukavan tuntuiset ja ilmavasti sijoiteltu. Koneen koon puolesta tilaa on myös erilliselle numeronäppäimistölle ja ohjelmoitaville pelinäppäimille. Kosketuslevyn ympäristö on päällystetty kumilla, joten kädet lepäävät mukavasti sen päällä.

Kuin imuri

Valitettavasti tehokas näytönohjain tarkoittaa myös kovempaa meteliä, kun takaosan tuuletus alkaa toimia täydellä teholla konetta jäähdyttääkseen. Tuulettimien melun voi peittää pelien äänillä, mutta koneen omat kaiuttimet ovat huonot. Suosittelemme panostamaan hyviin kuulokkeisiin. Tehoja syövä laitteisto imee virtaakin aikamoisella vauhdilla, joten kone on varustettu järeällä akulla. Osittain sen vuoksi koneella onkin itsekseen painoa 3,6 kg, ja virtalähteeseen yhdistettynä vielä 1,5 kg lisää. Kone ei siis ole varsinaisesti kannettava, ja sitä paitsi näytönohjain ei toimi täydellä teholla, jos virtajohto ei ole kiinni.

Suorituskyky

Kaikeksi onneksi olemme valmiit antamaan anteeksi Asuksen järkälemäiset mitat, äänekkäät tuulettimet, huonot kaiuttimet ja painon. Suorituskyvyltään se menee nimittäin helposti muiden ohi pitäen useimmissa peleissä tasaisen 60 fps:n kuvanopeuden. Itse asiassa aivan uusimmat pelit yltävät jopa 120 fps:n vauhtiin, esimerkiksi Rise of the Tomb Raider, joka näyttää häikäisevän upealta suurella näytöllä. Dishonored 2 pyöri hieman hitaammin mutta pysyi silti jatkuvasti yli 60 fps:n. Nopeudet riippuvat tietysti kunkin pelin asetuksista, mutta graafikoista voi huoletta vääntää tehoja irti, sillä sen tämä kone kyllä kestää.

Johtopäätökset

ROG G701 on pelikone tosipelaajille, joille hinta ei ole este ja jotka vaativat täydellistä suoritusta. Kooltaan se on valtava ja meteliäkin se pitää, mutta hulluudessa on pointtinsa: Asus pyörittää uusimpiakin pelejä suvereenisti ja saa ne näyttämään parhaat puolensa upealla 17,3 tuuman kokoisella näytöllään. Jos rahaa siis riittää ja tarvitset koneen, jonka voi periaatteessa ottaa mukaan paikasta toiseen, on ROG G701 ehdottomasti harkinnan arvoinen. Eniten vastinetta rahoilleen saa kuitenkin ehkä koneella, jossa on kaksi 1080-korttia. Sellainen on tulevaisuudenkin suhteen varmempi valinta ja edullisempi kuin Asus.

 data-srcset

Saalistaja hyökkää

Acerin hirmukone hotkaisee laatupelit aamiaiseksi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas ja siistinnäköinen hurjimus, jossa on markkinoiden nopein näytönohjain.
Suuri, kallis ja painava. Mahtavasta virrankulutuksestaan huolimatta kone on vasta testin toiseksi nopein.
Prosessori: 2,9 GHz Intel Core i7-7820HQ -neliydinprosessori

Näyttö: 17,3-tuumainen HD, 1920 x 1080, 60 Hz

Muisti: 32 GB RAM

Kovalevy: 512 GB SSD, 1 TB HDD

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1080, jossa 8 GB RAM-muistia

Käyttöjärjestelmä: Windows 10

Mitat: 42,3 x 4,5 x 32,2 cm

Paino: 4,5 kg

Muuta: 720p-webkamera, wifi 802ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, USB-C (Thunderbolt), 4 x USB 3.0, 1 x USB 3.1, HDMI, audiosisään- ja ulostulo, kortinlukija

Hinta: 2 800 €

Verkkosivusto: acer.fi

Suorituskyky

Geekbench 3: 14 352 (multi-core), 3 496 (single-core)

Basemark 3.0: 1352,68

3DMark 15: 14 307

3DMark Time Spy: 6 599

Cinebench R15: 108,44 fps/764 cb

HD Tach: 605 MB/s

Futuremark Peacekeeper: 1 h 4 min

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Acerin Predator-sarja osallistuu pelikonekisaan laadukkailla laitteillaan, joiden silmän liikkeitä tunnistavat näytöt ovat herättäneet runsaasti huomiota, mutta sarjasta löytyy myös erinomaisia PC-koneita löytyy.

Predator 17X edustaa tämänhetkistä huippumallia, jos ei järkälemäistä Predator 21X, joka vaatii jättimäisen PC-kortin ja maksaa auton verran! Testilaitteemme on varustettu Intel Core i7 -prosessorilla, 32 GB:n RAM-muistilla ja mikä tärkeintä, GeForce 1080 GTX -näytönohjaimella. Paikat löytyvät niin SSD:lle kuin perinteiselle kovalevyllekin. Aiemmasta Predator-mallista tuttu modulaarinen DVD-lukija on kadonnut, joten yhdessäkään testilaitteessa ei ole optista levyasemaa.

Kuten pelikoneiden enemmistö, on myös Predator 17X puettu mustaan. Muuten sisäpuoli ja alusta ovat melkein kokonaan silkkisen tuntuista mattamustaa muovia, mutta jäähdytysaukkojen ritilät loistavat punaisina.

Kuten Asuksen raskaimmissa malleissa, on tässäkin näytön saranat työnnetty alustalla hieman eteenpäin, mikä saa koneen tuntumaan hiukan pienemmältä, joskaan ei varsinaisesti pieneltä. Painonsa ja tehonsa puolesta – ja hintansa –Predator 17X vastaa kolmea-neljää tavallista läppäriä. Se on erinomaisesti tehty laite, jossa laatu loistaa joka puolelta. Kansi aukeaa juuri sopivan jäykästi ja pehmeästi, ja näppäimistö toimii sulavasti. Ne voivat tuntua pikkuasioilta, mutta pienistä asioista syntyy kokonaisuus, joka ratkaisee.

Suorituskyky

GeForce GTX 1080 on Nvidian paras näytönohjain. Se hoitelee useimmat pelit leikiten, mistä todistavat myös grafiikkatestimme: raskaan 3DMark Type Spy -testin tulos oli 6 599 pistettä, ja 3DMark 15 antoi pistemääräksi 14 352.

Ei ole juuri ideaa ostaa huippukonetta pelkän grafiikan vuoksi. Yleistestit GeekBench, Basemark ja Cinebench antoivat myös loistotuloksia, mutta ei merkittävästi parempia kuin mihin i7 ilman supernäytönohjainta pystyy.

Acer Predator 17X -kannettavassa on sisäänrakennettu akku, mutta konetta kannattaa käyttää virtajohdon kanssa. Akunkesto on testin toiseksi lyhyin: tunnin ja 4 minuuttia. Vain suursyöppö MSi GT80 Titan imi akkua nopeammin, ja ero Acerin hyväksi on vain minuutti.

mainos

SSD-levy on erinomainen ja käynnistää koneen nopeasti, vaikkakaan ei ennätysvauhtia. MSi ja Omen toimivat tuplasti nopeammin.

mainos

Johtopäätökset

Acer pyrkii tosissaan pelimarkkinoille Predator-sarjallaan, ja Predator 17X onkin laadukas kannettava vaativimpienkin pelaajien makuun. Suorituskyky on huippuluokkaa, ja tarvittaisiin maalikamera selvittämään, kumpi vie tässä suhteessa voiton, Acer vai arkkivihollinen Asus.

Tämän tason suorituskyvyllä on toki hintansa, millä viittaamme nyt sekä euroihin että kannettavuuteen. Predator 17X tarvitsee tukevan läppärilaukun, ja sen akku toimii lähinnä koristeena.

 data-srcset

Luksusläppäri pelaamiseen

Upea näyttö ja litteä muotoilu tekevät MSi:stä herkullisen mutta tyyriin nautinnon.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehokas laitteisto erittäin litteässä paketissa. Prosessori, kovalevy ja näppäimistö ovat huippuluokkaa.
GeForce GTX 1060 -kortti. Samalla rahalla saa taatusti nopeammankin koneen, mutta ne ovat myös painavampia ja suurempia.
Prosessori: 2,8 GHz Intel Core i7-7700HQ -neliydinprosessori

Näyttö: 17,3 tuuman UltraHD, 3840 x 2160 pikseliä (60 Hz)

Sisäinen muisti: 16 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1060, 6 GB RAM

Käyttöjärjestelmä: Windows 10

Kovalevy: 512 GB SSD, 2 TB HDD

Mitat: 41,2 x 2,0 x 28,5 cm

Paino: 2,3 kg

Muuta: HD-webkamera, wifi 802ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet, USB-C (Thunderbolt), 3 USB 3.0,1 x Mini DisplayPort, HDMI, digitaalinen audioulostulo, mikrofoni, audio sisään/ulos, muistikortinlukija

Hinta: 2 400 €

Verkkosivusto: msi.com

Suorituskyky

GeekBench 3: 13514 (multi), 3203 (single)

Basemark 3.0: 562,88

3DMark 15: 9714

3DMark TimeSpy: 3761

CineBench R15: 94,55 fps/726 cb

HD Tach: 1393 MB/s

Futuremark Peacekeeper: 1 h 25 min

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Ulkoasultaan GS73VR vastaa lisänimeään Stealth. Musta, ohut alumiinikuorinen kannettava voisi viekkaasti soluttautua asialliseen palaveriinkin – kunnes huomaa sen punaisen lohikäärmelogon ja RGB-valaistun näppäimistön.

GS73VR on varustettu Nvidia GeForce 1060 GTX -kortilla, jossa on 6 GB:n video-RAM. Näytössä on 4K UltraHD-resoluutio (3840 x 2160 pikseliä). Prosessori edustaa Intelin uusinta, 2,8 GHz:n Core i7 -versiota. RAM-muistia on 16 GB, kovalevyn koko on 2 TB ja SSD-levyä löytyy 512 GB. Laitteistoon kuuluvat myös Steelseriesin näppäimistö ja äänikortti ESS Sabre-DAC -piirillä.

Terävä näyttö

4K-näyttö on ehdoton etu grafiikoiden ja videoiden kannalta. Uudemmat 3D-pelit voivat periaatteessa saada hiukan lisää realistisuuden tuntua. 4K vaatii kuitenkin neljä kertaa enemmän tehoja liikkuakseen kuin HD-kuva.

Näppäimistö on nopea ja herkkä, ja RGB-valot voi ohjelmoida himmeästä hehkusta vilkkuvaan diskomeininkiin. Vaikka näytönohjain onkin luokan edullisemmasta päästä, riittävät sen tehot useimpien pelien kohdalla erittäin terävän laadun toistamiseen. Kannattaa korottaa kannettavan takaosaa hieman pöydän pinnasta, jolloin alaosan ilmanotto toimii tehokkaammin – tämä kone nimittäin todella kuumenee 3D-pelejä pyörittäessä!

Suorituskyky

GS73VR:ssä oleva Nvidian GeForce GTX 1060 -näytönohjain edustaa viimeisimmän sukupolven mallia, mutta ei ole alan huippua. 3DMark Time Spy -tulos 3 761 todistaa MSi-kannettavan lutviutuvan moderneista peleistä, mutta se jää jälkeen testin Asus- ja Acer-koneista.

Yleisempi testiohjelma Base Mark 3.0 (562,88 pistettä) ja Cinebench R15 (94,55 fps/726 cb) osoittavat MSi:n suoriutuvan surffaamisesta ja grafiikoista. Tulos ei kuitenkaan ole juuri kummempi kuin mitä halvemmalla Core i7 -prosessorilla varustetulla läppärillä ja suurella määrällä RAM-muistia voisi saavuttaa. Sama pätee Geekbench-testiin, joka antoi lukemat 3 203 pistettä singlecorella ja 13 514 multicorella. SSD-levy on todella nopea.

Viimeiseksi mittasimme akunkestoa Futuremark Peacekeeper -testillä, joka kertoi, että nopean prosessorin ja suuren kirkkaan näytön yhdistelmä ei ole pitkän iän salaisuus akulle. Virtaa riitti tunniksi ja 25 minuutiksi, mikä on kannettavien heikommasta päästä vaikka vertaisikin pelikoneisiin.

mainos

Johtopäätökset

Pelaamiseen ja siviilikäyttöön sopivan kannettavan tietokoneen tekeminen on haaste, joka vaati tasapainottelua. MSi GS73VR selviää haasteesta, vaikka ammattitason pelaajat voivatkin nyrpistellä näytönohjaimelle, joka on vasta markkinoiden kolmanneksi nopein. Samalla rahalla voisi saada grafiikoihin enemmänkin ytyä, mutta se tarkoittaa samalla painavampaa konetta.

mainos

Käytännössä suorituskyky on linjassa viime vuonna julkaistujen, kaikkein grafiikkasyöpöimpien pelien kanssa. Tahtoo sanoa, että kaikki paitsi aivan uusimmat pelit rullaavat sujuvasti eteenpäin. Jos kuulut pienen eliitin tosiharrastajajoukkoon, kannattanee valita kone, jossa näytönohjaimeen on satsattu isoimmat paukut.

 data-srcset
HP Omen 17 w203no
Omen-koneen fiksusti harkitut kompromissit tarjoavat kunnolla vastinetta rahalle.
 data-srcset
Alienware 13 R3
Alienwareen on helppo ihastua, vaikka sen design voikin tuntua hieman kummalta.
 data-srcset
The New Razer Blade 2016
Jos olet tykännyt MacBook-kannettavista, pidät varmasti myös Razer Bladesta.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös