: Samsung U32D970Q

Värejä on, kontrastia ei

Ammattilaistason näytössä on erinomaiset tehdasasetukset, jossa keskinkertainen kontrasti on ainoa miinus.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design. Asento säädettävissä joka suunnassa. Erinomainen värintoisto tehdasasetuksilla ja ammattilaistason kuva-asetukset. Ei välky.
Mustan määrä ja kontrasti ovat testin heikoimmat. Vasteaika ei ole huippuluokkaa. USB-portit on sijoitettu hankalaan paikkaan.
Näyttö: 31,5 tuuman PLS 3840 x 2160 8 ms

Liitännät: DP x 2, HDMI, DVI-D, USB x 4

Kirkkaus/kontrasti: 350 cd/m², 1000:1

Mitat: 728 x 427 x 62 mm, 13,7 kg

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Suurempien näyttöjen kohdalla Samsung onnistuu luomaan parhaimman näköiset tuotteet. Tässä on kaareva metallinen takaosa, joka kestää katseita. Muotoilunsa ansiosta näyttö vaikuttaa ohuemmalta kuin se onkaan, ja kallistettu kapea kehys antaa sille elegantin ilmeen. Jalka on tukeva ja käytännöllinen; näyttöä voi käännellä nivelessä joka suuntaan. Tämä on ainoa 32-tuumainen näyttö, jonka voi kääntää pystyasentoonkin. Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät, joukosta löytyvät kaksois-Displayport ja peräti neljä USB 3.0 -porttia. Ikävä kyllä ne ovat kaikki takapuolella, ja kaksi USB-porttia osoittaa alaspäin muiden liitäntöjen tapaan.

Valikkonapit on sijoitettu pohjaan, ja ne löytyvät helposti. Valikot on järjestetty loogisesti eivätkä pursua ominaisuuksia, vaikka asetuksista löytyy myös edistyksellisiä vaihtoehtoja. Kuva-asetuksia on kahdeksan erilaisten alan standardien mukaan, ja lisäksi kolme itse ohjelmoitavaa. Kuva kuvassa –ominaisuus toimii ja yhtä aikaa voi käyttää neljää eri kuvalähdettä, jopa ei väriasetuksilla. Heijastamaton käsittely toimii eikä heikennä kuvalaatua merkittävästi.

Näyttö on kalibroitu tehtaalla Delta-E 1:n mukaan. Jos haluaa silti tehdä säädöt itse, tulee mukana ohjelmisto, joka tukee standardoituja mittaustyökaluja. Tarvitaan kuitenkin aikamoista osaamista, että saisi säädöt paremmin kohdalleen kuin mitä ne jo tehdasasetuksilla ovat. Näytön ongelma on kontrasi, joka pyörii tasolla 500:1, sekä musta, joka on testin himmein. Näytön vasteaika on kohtalaisen korkea, mutta ainakin näyttö on välkkymätön ja siten silmälle levollinen.

Kuva: Samsung

 

Johtopäätökset

Samsung on onnistunut tekemään ammattilaistason näytön, jossa moni asia on huomioitu täydellisesti. Ergonomia on kohdillaan, sillä näyttö on säädettävissä joka suuntaan. Ruutu ei heijasta eikä välky. USB-portit on sijoitettu vähän hankalaan paikkaan. Mukana tulee Samsungin oma ohjelmisto kalibrointia varten, mutta melko täydelliset tehdasasetukset tekevät sen oikeastaan tarpeettomaksi. Ikävä kyllä kontrasi on vain keskikertainen ja musta ei toistu kovin tummana. Muuten tämä olisi heittämällä testin paras näyttö.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös