: Samsung U32D970Q

Värejä on, kontrastia ei

Ammattilaistason näytössä on erinomaiset tehdasasetukset, jossa keskinkertainen kontrasti on ainoa miinus.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design. Asento säädettävissä joka suunnassa. Erinomainen värintoisto tehdasasetuksilla ja ammattilaistason kuva-asetukset. Ei välky.
Mustan määrä ja kontrasti ovat testin heikoimmat. Vasteaika ei ole huippuluokkaa. USB-portit on sijoitettu hankalaan paikkaan.
Näyttö: 31,5 tuuman PLS 3840 x 2160 8 ms

Liitännät: DP x 2, HDMI, DVI-D, USB x 4

Kirkkaus/kontrasti: 350 cd/m², 1000:1

Mitat: 728 x 427 x 62 mm, 13,7 kg

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Suurempien näyttöjen kohdalla Samsung onnistuu luomaan parhaimman näköiset tuotteet. Tässä on kaareva metallinen takaosa, joka kestää katseita. Muotoilunsa ansiosta näyttö vaikuttaa ohuemmalta kuin se onkaan, ja kallistettu kapea kehys antaa sille elegantin ilmeen. Jalka on tukeva ja käytännöllinen; näyttöä voi käännellä nivelessä joka suuntaan. Tämä on ainoa 32-tuumainen näyttö, jonka voi kääntää pystyasentoonkin. Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät, joukosta löytyvät kaksois-Displayport ja peräti neljä USB 3.0 -porttia. Ikävä kyllä ne ovat kaikki takapuolella, ja kaksi USB-porttia osoittaa alaspäin muiden liitäntöjen tapaan.

Valikkonapit on sijoitettu pohjaan, ja ne löytyvät helposti. Valikot on järjestetty loogisesti eivätkä pursua ominaisuuksia, vaikka asetuksista löytyy myös edistyksellisiä vaihtoehtoja. Kuva-asetuksia on kahdeksan erilaisten alan standardien mukaan, ja lisäksi kolme itse ohjelmoitavaa. Kuva kuvassa –ominaisuus toimii ja yhtä aikaa voi käyttää neljää eri kuvalähdettä, jopa ei väriasetuksilla. Heijastamaton käsittely toimii eikä heikennä kuvalaatua merkittävästi.

Näyttö on kalibroitu tehtaalla Delta-E 1:n mukaan. Jos haluaa silti tehdä säädöt itse, tulee mukana ohjelmisto, joka tukee standardoituja mittaustyökaluja. Tarvitaan kuitenkin aikamoista osaamista, että saisi säädöt paremmin kohdalleen kuin mitä ne jo tehdasasetuksilla ovat. Näytön ongelma on kontrasi, joka pyörii tasolla 500:1, sekä musta, joka on testin himmein. Näytön vasteaika on kohtalaisen korkea, mutta ainakin näyttö on välkkymätön ja siten silmälle levollinen.

Kuva: Samsung

 

Johtopäätökset

Samsung on onnistunut tekemään ammattilaistason näytön, jossa moni asia on huomioitu täydellisesti. Ergonomia on kohdillaan, sillä näyttö on säädettävissä joka suuntaan. Ruutu ei heijasta eikä välky. USB-portit on sijoitettu vähän hankalaan paikkaan. Mukana tulee Samsungin oma ohjelmisto kalibrointia varten, mutta melko täydelliset tehdasasetukset tekevät sen oikeastaan tarpeettomaksi. Ikävä kyllä kontrasi on vain keskikertainen ja musta ei toistu kovin tummana. Muuten tämä olisi heittämällä testin paras näyttö.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös