: Eizo Flexscan EV3237

Harrastajan laatunäyttö

Käytännöllisessä näytössä on loistava kuvanlaatu, mutta ammattilaistason ominaisuuksia ei löydy.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen värintoisto ja erittäin hyvä kontrasti. Tasainen kirkkaus, ei välky. Kätevä käyttää, lisä-USB-porttejakin on.
Ei tukea Adobe RGB:lle. Ei yhtä paljon säätömahdollisuuksia kuin kilpailijoilla.
Näyttö: 31,5 tuuman IPS 3840 x 2160 5 ms

Liitännät: DP x 2, HDMI, DVI-D, USB x 3

Kirkkaus/kontrasti: 300 cd/m², 1000:1

Mitat: 731 x 439 x 245 mm, 10,6 kg

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Flexscan ei ole mikään designnäyttö, vaan aivan tavallinen musta muovikuorinen näyttö toimistoon. Takapuoli ei ole esittelykelpoinen, mutta jalka on mukavan pieni ja silti tukeva. Näytön korkeutta ja kulmaa voi säätää, mutta se ei käänny. Takapuolelta löytyy alaspäin suunnattuja liitäntöjä: DVI, HDMI ja kaksi Displayportia. Sivulta löytyy lisäksi kolme USB 3.0 -porttia, joista yksi sopii laitteiden lataamiseen. Näyttö on pikemminkin roteva kuin kaunis, mutta kehys näytön ympärillä on kuitenkin suhteellisen kapea, vain 1,5 cm.

Näytön asetuksia säädetään napeista, jotka on sijoitettu melko huomaamattomasti etupuolelle. Selkeästä valikosta löytyy helposti halutut säädöt, eikä vaihtoehtoja ole liikaa. Näytön asetusvaihtoehdot ovat sRGB, Paperi ja Movie sekä kaksi itse ohjelmoitavaa asetusta. Näyttöä voi säätää myös Windows-ohjelmistolla. Kuva-kuvassa-ominaisuus onnistuu, samoin useamman yhtäaikaisen kuvalähteen käyttö. Puolimataksi ja heijastamattomaksi käsitellyssä ruudussa ei ole moitittavaa.

Eizo ei ole tarkoittanut Flexscan-sarjaa vaativaan kuvankäsittelyyn, mikä näkyy esimerkiksi Adobe RGB -tuen puuttumisena. Jos kuvankäsittely ei kuulu päätyöhösi, ei asialla liene juurikaan väliä. Tehdasasetuksilla näytön värintoisto ja kontrasti ovat huippuluokkaa. Niitä oli suorastaan mahdoton saada paremmaksi omilla säädöillämme. Näyttö on tasaisen kirkas ja siinä lajissa testin parhaimpia. Näyttö ei myöskään välky.

Kuva: Eizo

 

Johtopäätökset

Vaikka kyseessä ei ole graafikoille suunnattu näyttö, on Einon kuvanlaatu silti huippua. Värintoisto on testin paras ja kontrasti parhaimmistoa. Jos Adobe RGB –tuen puuttuminen ei ole ongelma, näyttöä voi suositella kuvankäsittelyyn. Näyttöä on mukava katsella, sillä se ei välky eikä heijasta, ja kirkkautta voi säätää huoneen valaistuksen mukaan. Jos jotain valittamista etsitään, niin näyttöä ei pysty kääntämään, ja hintakaan ei ole halvimmasta päästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös