: Eizo Flexscan EV3237

Harrastajan laatunäyttö

Käytännöllisessä näytössä on loistava kuvanlaatu, mutta ammattilaistason ominaisuuksia ei löydy.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen värintoisto ja erittäin hyvä kontrasti. Tasainen kirkkaus, ei välky. Kätevä käyttää, lisä-USB-porttejakin on.
Ei tukea Adobe RGB:lle. Ei yhtä paljon säätömahdollisuuksia kuin kilpailijoilla.
Näyttö: 31,5 tuuman IPS 3840 x 2160 5 ms

Liitännät: DP x 2, HDMI, DVI-D, USB x 3

Kirkkaus/kontrasti: 300 cd/m², 1000:1

Mitat: 731 x 439 x 245 mm, 10,6 kg

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Flexscan ei ole mikään designnäyttö, vaan aivan tavallinen musta muovikuorinen näyttö toimistoon. Takapuoli ei ole esittelykelpoinen, mutta jalka on mukavan pieni ja silti tukeva. Näytön korkeutta ja kulmaa voi säätää, mutta se ei käänny. Takapuolelta löytyy alaspäin suunnattuja liitäntöjä: DVI, HDMI ja kaksi Displayportia. Sivulta löytyy lisäksi kolme USB 3.0 -porttia, joista yksi sopii laitteiden lataamiseen. Näyttö on pikemminkin roteva kuin kaunis, mutta kehys näytön ympärillä on kuitenkin suhteellisen kapea, vain 1,5 cm.

Näytön asetuksia säädetään napeista, jotka on sijoitettu melko huomaamattomasti etupuolelle. Selkeästä valikosta löytyy helposti halutut säädöt, eikä vaihtoehtoja ole liikaa. Näytön asetusvaihtoehdot ovat sRGB, Paperi ja Movie sekä kaksi itse ohjelmoitavaa asetusta. Näyttöä voi säätää myös Windows-ohjelmistolla. Kuva-kuvassa-ominaisuus onnistuu, samoin useamman yhtäaikaisen kuvalähteen käyttö. Puolimataksi ja heijastamattomaksi käsitellyssä ruudussa ei ole moitittavaa.

Eizo ei ole tarkoittanut Flexscan-sarjaa vaativaan kuvankäsittelyyn, mikä näkyy esimerkiksi Adobe RGB -tuen puuttumisena. Jos kuvankäsittely ei kuulu päätyöhösi, ei asialla liene juurikaan väliä. Tehdasasetuksilla näytön värintoisto ja kontrasti ovat huippuluokkaa. Niitä oli suorastaan mahdoton saada paremmaksi omilla säädöillämme. Näyttö on tasaisen kirkas ja siinä lajissa testin parhaimpia. Näyttö ei myöskään välky.

Kuva: Eizo

 

Johtopäätökset

Vaikka kyseessä ei ole graafikoille suunnattu näyttö, on Einon kuvanlaatu silti huippua. Värintoisto on testin paras ja kontrasti parhaimmistoa. Jos Adobe RGB –tuen puuttuminen ei ole ongelma, näyttöä voi suositella kuvankäsittelyyn. Näyttöä on mukava katsella, sillä se ei välky eikä heijasta, ja kirkkautta voi säätää huoneen valaistuksen mukaan. Jos jotain valittamista etsitään, niin näyttöä ei pysty kääntämään, ja hintakaan ei ole halvimmasta päästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös