: Asus PB279Q

Joustava ja nopea

Kohtuuhintainen näyttö, jonka monet hyvät puolet voittavat sen muutamat heikkoudet.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon liitäntöjä, tukee useita samanaikaisia kuvalähteitä. Erinomainen värintoisto tehdasasetuksilla. Yllättävän nopea, ei välky.
Pari USB-porttia ei olisi ollut pahitteeksi. Vaatii hieman säätöä ennen kuin kontrasti on kohdillaan.
Näyttö: 27 tuuman AHVA 3840 x 2160 5 ms

Liitännät: DP, mDP, HDMI x 4, MHL

Kirkkaus/kontrasti: 300 cd/m², 1000:1

Mitat: 625 x 368 x 59 mm, 7,7 kg

Hinta: 850 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Asus-näyttö ei riemastuta ulkonäöllään, joka ei poikkea juurikaan tavallisista toimistolaitteista. Takaosaa ei kehtaa esitellä, mutta sieltä löytyvät kaikki sisääntulot, mukaan lukien tavallisen kokoinen ja mini-Displayport sekä peräti neljä HDMI-porttia. USB-portteja ei ole eikä johtoja saa ikävä kyllä piiloon. Jalka on tukeva, ja näyttöä voi kallistaa ja kääntää. Melko kapea näyttö on myös testin ohuimpia. Kehys on asiallinen, noin 1,5 cm:n levyinen.

Valikkonapit on sijoitettu myös taakse, ja etuosan pisteet kertovat, mistä kohtaa ne löytyvät. Valmisasetuksia on kahdeksan, ja Standard-, sRGB:n ja Game-asetuksia lukuun ottamatta muut tuntuvat turhilta. Näyttö suoriutuu kuva kuvassa –toiminnosta ja pystyy toistamaan neljää samanaikaista kuvalähdettä – kaikki neljä HDMI-porttia pääsevät siis hyötykäyttöön! Näyttö on käsitelty puolimataksi ja heijastamattomaksi, joka toimii hyvin.

Tehdasasetuksilla Asus loistaa värintoistollaan, mutta kontrasti vaatii vahvistusta. Kalibroinnin jälkeen sekin näyttää erinomaisella, ja saimme puristettua värierotkin hämmästyttävälle tasolle. Tekniikan puolesta näyttö toimii nopeasti eli sitä voi käyttää myös pelaamiseen. Näyttö ei välky, ja kirkkaus on melko tasainen eri puolilla näyttöä.

Kuva: Asus

 

Johtopäätökset

Asus ei ehkä hurmaa ulkonäöllään, mutta käytännöllisyydellään kyllä. Sitä voi säätää joka suunnassa, joten ergonomisesti käyttö on mukavaa. Näyttö ei heijasta eikä välky. Liitäntävaihtoehtoja löytyy hyvin kuvalähteille mutta ikävä kyllä ei USB-portteja. Värintoisto ei vaadi mitään säätöjä, kontrastia tarvitsee hiukan terävöittää ennen kuin se on kohdillaan. Näyttö on testin nopeimpia ja sopii pelaamiseen. Kokonaisuuteen Asus on erittäin hyvä ja kohtuuhintainen valinta.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös