: Acer S277HK

Jäykkis, joka on tarkka väreistä

Acer tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun UHD-resoluutiolla, mutta käytön helppoudessa on parannettavaa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Testin siistein näyttö. Värintoisto ja kontrasti ovat hintaan nähden erinomaiset. Välkkymäton kuva.
Näyttöä ei voi korottaa tai kääntää. Skaalaus tavalliseen resoluutioon käy heikosti ja kirkkaus on paikoin epätasainen. Ei USB-portteja
Näyttö: 27 tuuman IPS 3840 x 2160 4 ms

Liitännät: DP, mDP, HDMI 2,0, DVI

Kirkkaus/kontrasti: 300 cd/m², 1000:1

Mitat: 614 x 406 x 113 mm, 5,4 kg

Hinta: 700 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Acerin näyttö on ehdottomasti testin hienoin ulkonäkönsä puolesta: minimalistisen kapeat metallikehykset, ohut ruutu, täysin valkoinen takaosa ja elegantti metallijalusta. Ikävä kyllä käyttöön ei ole kiinnitetty yhtä paljon huomiota, sillä näyttöä ei voi säätää korkeus- tai sivusuunnassa eikä kallistaa. Takapuolelta löytyy “vain” neljä liitäntävaihtoehtoa, mutta HDMI on versio 2.0, eli yhtä hyvä vaihtoehto kuin Displayport. USB-portit olisivat olleet hyvä lisä.

Valikkonapit löytyvät näytön pohjasta, ja niiden löytäminen näppituntumalla voi tuntua hieman hankalalta. Se tekee menun käytöstä tarpeettoman turhauttavaa. Asetuksia löytyy neljä: grafiikka, elokuva, standardi ja virtaa säästävä. sRGB:n saa erikseen päälle ja sille on ohjelmoitava asetus. Kuva kuvassa –asetus onnistuu, samoin kuin useiden kuvalähteiden yhtäaikainen käyttö, mutta liitännöiden vähäisyys rajoittaa tämän ominaisuuden hyödyllisyyttä. Heijastamaton näyttö tekee ruudusta mattapintaisen mutta ei puurouta kuvaa merkittävästi.

Hinnan huomioiden värintoisto ja kontrasti ovat erinomaiset tehdasasetuksillakin. Jos niitä vähän vielä viitsii säätää, saa todella vaikuttavaa laatua. IPS-näytöksi Acer toimii nopeasti eikä välky. Jos jotain valituksen aihetta haluaa löytää, niin tavallinen Full HD –laatuinen kuva pehmenee ja samenee. Nipoimmat voivat huomata myös pieniä eroja kirkkaudessa eri puolilla näyttöä.

Kuva: Acer

 

Johtopäätökset

Ensisilmäyksellä Acer vaikuttaa todella tyylikkäältä näytöltä, jonka haluaa heti työpöydälleen. Harmillisesti korkeutta tai kaltevuutta ei voi säätää, eikä mallista löydy USB-portteja. Edulliseksi kuluttajanäytöksi on värintoisto huippuluokkaa jo laatikosta otettuna, ja paranee yhä pienillä säädöillä. Tavallista HD-materiaalia ei kannata tältä näytöltä katsoa, sillä se sumenee ikävästi.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös