Testissä : Netgear Orbi RBK50 AC3000

Hyvin kattava Orbi

Netgearin ORBI-järjestelmä ulottuu joka nurkkaan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tarjoaa täyden nopeuden koko kotiin. Helppo asentaa ja käyttää.
Asetuksia on vähän mutta hinta melko korkea.

Verkko: IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Taajuuskaista: Tri-band, 1 x 2,4GHz, 2 x 5GHz

Langaton nopeus: 400 Mbps / 2,4 GHz, 866 Mbps / 5GHz, 1733 Mbps reitittimen ja satelliitin välillä

Yksiköt: 2 kpl, kummassakin 6 antennia

Prosessori: Qualcomm IPQ4019

Muisti: 512MB RAM

Portit: 3 gigabitin ethernetiä pääyksikössä ja 4 satelliitissa, USB 2.0

Palomuuri: On

Lapsilukko: On

MU-MIMO: On

Mitat: 170,3 x 78,9 x 225,8 mm

Verkkosivusto: netgear.com

Hinta: 440 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Orbi eroaa joukosta hieman yksiköidensä osalta. Järjestelmä koostuu nimittäin pääyksiköstä ja yhdestä satelliitista. Järjestelmä toimii kuitenkin kuten muutkin ja on laajennettavissa lisäämällä satelliitteja. Paperilla Orbi on nopein ja peittää suurimman alueen. Tämä on ylimääräisen 5 GHz:n taajuuskaistan ansiota – se kytkee pääyksikön ja satelliitin toisiinsa ja tarjoaa nopeampaa nopeutta kodin kaukaisimpiinkin nurkkiin.

Nopeudella on kuitenkin hintansa. Molemmat laitteet ovat melko suuria ja vievät tuplasti tilaa muihin nähden. Ne ansaitsevat kuitenkin kehuja tyylikkyydestään ja hillitystä designistaan; ne kehtaa sijoittaa kaapin päälle tai olohuoneen nurkkaan.

Helppo asennus

Reititinjärjestelmäksi Orbi on todella helppo asentaa. Pääyksikkö kytketään verkkoon ja sen jälkeen satelliitti. Sinisen valon syttyessä tietää niiden olevan yhteydessä toisiinsa. Niitä ei pidä sijoittaa liian kauaksi toisistaan, sillä signaali riittää muutenkin eikä kuolleita kulmia synny. Varsinainen asennus tehdään tabletilla tai kännykällä, sovelluksen kautta. Asennus toimii intuitiivisesti eikä juuri muuta tarvitse tehdä kuin vaihtaa salasana ja keksiä verkolleen nimi. Sovelluksesta voi lisäksi aktivoida ja konfiguroida vierasverkkoja, testata verkon nopeuden ja nähdä sillä hetkellä kytkettynä olevat laitteet. Nopeus on hyvä, vaikka testimme osoitti, että signaalilla on edelleen vaikeuksia läpäistä betoniseinää. Orbi-järjestelmän hinta on myös melko korkea. Jos kuitenkin tarvitsee isoon taloon kattavan verkon, on Orbi fiksu vaihtoehto.

Johtopäätökset

Netgear Orbi on hyvä mutta kalliihko ratkaisu ongelmaan, joka on monelle tuttu: netin surkea peitto kotona. Orbi on helppo asentaa ja se tarjoaa hyvän nopeuden koko taloon. Laitteet ovat isokokoisia, mutta niissä on paljon WAN-portteja ja USB. Tällä saralla kilpailijoilla olisi petrattavaa, joten Orbilla on pieni etumatka muihin nähden.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös