Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: 5 MESH-reititintä

Netti koko kotiin

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin netin pätkiminen. Onneksi kotioloissa asiaan on sujuva ratkaisu: MESH!

Jos langatonta verkkoa on vaikea saada riittämään koko taloon ja tuntuu, että signaali ei pääse paksujen seinien ja kerrosten läpi, saattaa olla aika pistää reititin vaihtoon. Nykytaloista löytyvien älykoti- ja IoT-laitteiden myötä luotettavasti toimiva netti on entistäkin tärkeämpi. Tavallisella reitittimellä voi olla vaikeuksia ulottua talon jokaiseen nurkkaan ja mutkaan, ja vaikka peittoa saisikin lisättyä laajennusosalla, muuttuu kokonaisuus turhan monimutkaiseksi ylimääräisten wifi-verkkojen myötä. Parempi ratkaisu on MESH-reititin, joka jakaa yhden ja saman verkon koko kotiin. Se on hieman tavallista kalliimpi, mutta kattava ja toimiva netti on joka sentin väärti.

MESH-järjestelmä koostuu useista pienistä yksiköistä, jotka sijoitetaan eri puolille taloa. Ne kommunikoivat langattomasti keskenään ja jakavat langattoman netin laajemmalle alueelle kuin mihin tavalliset reitittimet kykenevät. Jokainen erillinen yksikkö on pieni langaton reititin, jossa on sisäänrakennettu antenni. Näin radiosignaalit ulottuvat joka nurkkaan eikä teoriassa kuolleita kulmia pitäisi syntyä – näppärää.

Yhä useampi valmistaja on myös havainnut MESH-reitittimien kätevyyden, joten järjestelmistä on nykyään paljon tarjontaa. Kokosimme tähän testiin viisi reititintä ja tutkimme, ovatko ne hintansa arvoisia, korvaavatko ne hyvin yhden tavallisen reitittimen ja jaksavatko ne luoda vahvan verkon, joka riittää myös pelaamiseen ja 4K-leffojen striimaukseen.

Pari huomioitavaa seikkaa…

Riittävätkö portit?

Jos on tottunut perinteiseen reitittimeen, jossa on paljon WAN-portteja verkkojohdoille, voi vaihto MESH-järjestelmään tuntua suurelta. Ulostulojen määrä vaihtelee mallista riippuen ja siksi voi olla tarpeen vaihdella laitteiden paikkoja, jotta kaikki löytävät liitäntänsä. Jos kotoa löytyy paljon älykotilaitteita – kuten minulla – on johtojen käyttö pakollista, sillä niitä ei saa langattomasti verkkoon. Yksi ratkaisu vähäisten liitäntöjen määrään voi olla hankkia verkkokytkin, joka toimii jatkojohtona ja tarjoaa useampia portteja.

Nopeus – puhdas markkinointikikka

Lähes kaikkien langattomien reitittimien nimessä seisoo AC ja jokin numero. Teoriassa numero kertoo reitittimen nopeuden, mutta todellisuudessa se on enemmän markkinointia kuin totuus mitatusta nopeudesta. Luku saadaan taajuuskaistojen nopeuden yhteenlasketusta summasta eikä siten kerro, mikä todellisuudessa on yksittäisen verkkoon liitetyn laitteen maksiminopeus. Nykyään useimmissa reitittimissä on useita taajuuskaistoja. Tämän testin MESH-reitittimissä niitä on kaksi ti kolme. Lisäkaistojen hyöty on siinä, että ne tarjoavat nopeampaa yhteyttä ja parempaa peittoa yhtäaikaisesti. 2,4 GHz:n kaista ulottuu kauas mutta ei kovin nopeasti. 5 GHz:n kaista on paljon nopeampi mutta ei ulotu yhtä kauas. Laittamalla molemmat samaan reitittimeen saadaan teoriassa molemmat; nopeutta ja laajaa peittoa. Ja koska MESH-reititin käyttää yhtä verkko-ID:tä, ei tarvitse huolehtia siitä, mikä kaista kulloinkin on käytössä. Järjestelmä valitsee automaattisesti sopivimman.

Koska MESH-järjestelmät ovat keskenään niin samanlaisia, ovat erotkin hyvin pieniä. Melkein kaikki käyttävät samaa prosessoria, ovat varustettuja mahdollisimman suurella RAM-muistilla ja tarjoavat paperilla samaa nopeutta. Myös asennus on samankaltainen ja hinnatkin samalla viivalla. Vain yksityiskohdista löytyy eroja.

Testissä: Asus Lyra Trio

Jotain erilaista

Asus Lyra on yksinkertainen järjestelmä, jonka design poikkeaa muista.

Erottuva ulkonäkö, helppo asennus ja tyydyttävä nopeus.
Sovellus vaatisi hienosäätöä ja lisää ominaisuuksia.

On pakko kommentoida Asuksen kolmiomaisten yksiköiden ulkonäköä: kyllähän ne tuovat ensimmäisenä mieleen silitysraudan. Valmistajan mukaan kulmat levittävät signaalia paremmin, minkä pitäisi olla hyödyksi etenkin monikerroksissa taloissa. Oli miten oli, yksiköt erottuvat joukosta, mikä on hyvä, sillä Mesh-järjestelmät muistuttavat aivan liikaa toisiaan niin ominaisuuksien kuin hinnankin puolesta. Erot piilevät vain yksityiskohdissa, kuten designissa.

Sujuvaa

Odotetusti asennus sujuu helposti. Yhdistetään yksi laite reitittimeen tai modeemiin ja asennetaan Asus Lyra -sovellus puhelimeen. Sujuvan asennuksen päätteeksi ensimmäinen laite on äkkiä verkossa. Kun kaikki kolme yksikköä on yhdistetty toisiinsa, kattaa verkko koko talon. Ei olisi pahitteeksi, jos Asus kehittelisi sovellustaan vielä ja lisäisi vaihtoehtoja ja esimerkiksi mahdollisuuden tarkistaa kaistan statistiikkaa, kuten TP-Linkillä. Toinen kiva juttu olisi mahdollisuus katsoa, käyttävätkö yksittäiset laitteet 2,4 GHz:n vai 5 GhHz:n kaistaa.

Positiivista on se, ettei Asukselle tarvitse luoda tiliä toisin kuin monilla kilpailijoilla. Verkon nopeudessa ei ole valittamista, vaikka puhelimilla kestikin hetken vaihtaa eri yksiköiden verkkojen välillä.

Johtopäätökset

Asus Lyra Trio tarjoaa nopean ja vakaan langattoman verkon, joka on helppo asentaa ja käyttää – teknisiä taitoja ei vaadita! Ikävä kyllä sovellus ei tarjoa yhtä paljon mahdollisuuksia kuin monilla kilpailijoilla. Mutta Asuksenkin kohdalla verkon nopeus ja kattavuus tuovat tärkeimmät pisteet.

Faktat

Verkko: IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Taajuuskaista: Dual-band, 1 x 2,4GHz, 1 x 5GHz

Langaton nopeus: 450 Mbps/2,4 GHz, 1299 Mbps/5 GHz

Yksiköt: 3 , joissa 4 antennia kussakin

Prosessori: Qualcomm 9563

Muisti: 128 MB RAM

Portit: 2 x gigabitin ethernet per yksikkö

Palomuuri: On

Lapsilukko: On

MU-MIMO: Ei ole

Mitat: 135,1 x 123,2 x 77,9 mm

Verkkosivusto: asus.com

Hinta: 400 €

Bästa pris på Asus Lyra Trio

Testissä: Linksys Velop

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Kolme tornia

Linksys tarjoaa – pienistä turhautumisen hetkistä huolimatta – nopean langattoman verkon.

Tyylikkäät yksiköt ja hyvät speksit. Linksys tunnetaan laadustaan.
Asennus vie aikaa, sovellus on hankala ja firmwaressa tuntuu olevan virhe, joka ilmoittaa vaihtelevia signaalinvahvuuksia.

Linksys on tunnettu merkki reititinpuolella, ja odotukset ovat korkeilla saadessamme testiin nämä kovasti ylistetyt tornit. Ikävä kyllä tunnelmat testin aikana vaihtelivat. Asennus ei sujunut hyvin. Kaikki kolme yksikköä piti ensin resetoida, ihan kuin niitä olisi käytetty aiemmin. Tämä tapahtuu painamalla pitkään laitteiden pohjasta löytyvää nappia. Onneksi sentään napin painamiseen ei tarvita neulaa. Tämän jälkeen asennus sujui helpommin, vaikka laitteilla kestikin melko kauan löytää toisensa. Tornit ovat kuitenkin tyylikkäät huipulla olevine diodeineen. Linksys saisi kehitellä vähemmän tilaa vievän virtalähteen – nyt se vie kaksi paikkaa jatkojohdosta.

Vaihtelevia tuloksia

Asennuksen aiheuttama turhautuneisuus sai jatkoa sovelluksessa, joka on hieman sekava ja tylsä. Sovellusta käyttäessäni törmäsin useisiin virheisiin esimerkiksi wifi-kanavaa vaihtaessani. Yhtäkkiä useimmat verkkolaitteeni käyttivätkin 2,4 GHz-taajuutta nopeamman 5 GHz:n sijaan. Siinä ei vaikuttanut olevan mitään järkeä, sillä Mesh-järjestelmän hienouden pitäisi piillä juuri siinä, että laitteet voivat vaihdella nopeimman ja parhaimman taajuuskaistan välillä. Ei sillä sinänsä väliä ole, mutta se vaikeutti nopeustestejäni, sillä tuloksissa oli tietenkin valtava ero sen mukaan, käyttikö puhelimeni 2,4 GHz:n vai 5 GHz:n kaistaa. Useammankin kerran sattui niin, että laitteeni putosivat verkosta kokonaan. Pikainen googletus kertoi, että monet ovat kokeneet vastaavaa ja että vika voi olla laiteohjelmistossa.

Johtopäätökset

Linksys Velop on kallis mutta kiintoisa tuttavuus. Valitettavasti Linksys ei ole käyttänyt yhtä paljon aikaa käyttäjäystävällisyyteen kuin useimmat kilpailijat, joten Velop voi olla aika hämmentävä kokemus. Nopeus on hyvä, mutta monessa kohtaa huomaa, että laiteohjelmistossa on vikoja. Linksysin on syytä korjata virheet pikaisesti.

Faktat

Verkko: IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Taajuuskaista: Tri-band, 1 x 2,4GHz, 2 x 5GHz

Langaton nopeus: 400 Mbps/2,4 GHz, 866 Mbps /5 GHz

Yksiköt: 3 , joissa 6 antennia kussakin

Prosessori: 716 MHz quadcore

Muisti: 512 MB RAM

Portit: 2 x gigabitin ethernet per yksikkö

Palomuuri: On

Lapsilukko: On

MU-MIMO: On

Mitat: 79 x 79 x 185 mm

Verkkosivusto: linksys.com

Hinta: 330 €

Bästa pris på Linksys Velop

Testissä: TP-Link Deco M5

TP-Link Deco M5
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Hillitty ja edullinen

TP-Linkin kiekot eivät pistä silmään ja tarjoavat kattavan netin.

Helppo asentaa, hyvä peitto. Käyttäjäystävällinen.
Jäimme kaipaamaan ylimääräistä taajuuskaistaa parantamaan satelliittien ja USB-porttiin liitettyjen ulkoisten laitteiden välistä yhteyttä.

TP-Linkin Deco M5 koostuu kolmesta lautasmaisesta yksikököstä. Jokaisen pohjassa on kaksi LAN-porttia. Minkä vain niistä voi valita pääyksiköksi. Mukana tuleva verkkoadapteri kytketään liitäntöjen vieressä olevaan USB-C-porttiin. Pohjasta löytyy myös resetointinappi.

Ulkonäöstä voi olla montaa mieltä, mutta pienikokoiset yksiköt eivät varmastikaan herätä huomiota. Jos talo on oikein iso ja tarvitsee lisää yksiköitä, voi sellaisen ostaa noin kolmasosalla pakettihinnasta. Laajennettavuus tuo mukavaa joustoa järjestelmään.

Järjestelmän asennus sujuu näppärästi ja tapahtuu kännykän avulla. Puhelin yhdistyy yksiköihin Bluetoothilla, eli ei tarvitse huolehtia uudesta langattomasta verkosta, mikä aiemmin on ollut tapana. Kun yksiköiden päällä olevat siniset valot alkavat vilkkua, ovat laitteet valmiit yhdistettäväksi. Koko järjestelmä on pystyssä alle kymmenessä minuutissa. Pidän erityisesti sovelluksen hyvästä yleisnäkymästä, joka tarjoaa katsauksen verkkoon kytketyistä laitteista. Sovelluksessa voi myös muuttaa prioriteetteja ja tehdä estoja. Kun uusi laite yhdistyy verkkoon, tulee kännykkään siitä ilmoitus. Fiksua!

Erinomainen kattavuus

Nopeustestimme mukaan Deco M5 on melko vakaa kaikkialla, ja järjestelmä loi verkon asunnon joka huoneeseen, vaikka sen käytössä onkin vain kaksi taajuuskaistaa. Jälleen yksi hienous sovelluksessa on se, että se näyttää TP-Linkin olevan kotikaistallaan. Asetusvaihtoehdot ovat hyvät ja valmiina oleva antivirusohjelma on kätevä järjestelmän vähemmän teknisille käyttäjille.

Johtopäätökset

Deco M5 on testin edullisin, ja siitä syystä luulisi, että TP-Linkon tinkinyt jostain. Päinvastoin: järjestelmä on varsin iloinen yllätys: helppo asentaa, kattava verkko ja erinomainen sovellus. Jos pitää aloittaa jostain, on tämä oiva valinta.

Faktat

Verkko: IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Taajuuskaista: Dual-band, 1 x 2,4GHz, 1 x 5GHz

Langaton nopeus: 400 Mbps/2,4 GHz, 867 Mbps/5 GHz

Yksiköt: 3, joissa 4 antennia per yksikkö

Prosessori: 716 MHz quadcore

Muisti: 512 MB RAM

Portit: 2 x gigabitin ethernet per yksikkö, 1 x USB-C, Bluetooth 4.2

Palomuuri: On

Lapsilukko: On

MU-MIMO: On

Mitat: 120 x 38 mm

Verkkosivusto: tp-link.com

Hinta: 300 €

Bästa pris på TP-Link Deco M5

Testissä: Google WiFi

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Pyhä yksinkertaisuus

Google WiFi tekee nettiin pääsystä helppoa.

Yksiköt itsessään ovat kivannäköisiä ja kokonaisuus on äärimmäisen helppo asentaa.
Täysi hallinta omaan verkkoon vaatii Googlen pilvipalvelun käyttöönottoa. Nopeus putoaa mitä kauempana ketjussa on.

Google tunnetaan parhaiten hakukoneestaan ja datakokoelmastaan, mutta valmistaja tekee myös erinomaisia laiteita, kuten Pixel-kännyköitä ja Chromecast-laitteita. Reitittimetkin ovat tuttuja, aloittihan Google OnHubien tekemisen jo 2015. Nyt testissä on heidän ensimmäinen Mesh-järjestelmänsä, joka koostuu kolmesta hyvin samankaltaisesta laitteesta. Tunnussana on yksinkertaisuus.

Muiden Mesh-järjestelmien tapaan asennus sujuu helposti. Ensin ladataan Google WiFi -sovellus, kirjaudutaan Gmail-tilille, skannataan QR-koodi ensimmäisen laitteen pohjasta ja pian kokonaisuus onkin jo kasassa. Jos on varovainen eikä pidä Googlen urkkimisesta, on vastassa pieni pulma.

Yksityisyys vai pilvi?

Niinkin yksinkertainen asia kuin sen tarkistaminen, mitkä laitteet ovat kiinni verkossa vaatii Googlen pilvipalveluiden käyttöä. Onhan se näppärää mutta en suoraan sanoen ymmärrä, miksi Googlella pitäisi olla pääsy verkkooni. On myönnettävä, että todennäköisesti mitään hätää ei ole, ja verkko toimii yhtä hyvin, olipa ominaisuus kytketty päälle tai pois. Sovellus on yksinkertainen, mutta ei tarjoa yhtä paljon kustomointimahdollisuuksia kuin monet muut. Käyttäjän kokemuksesta riippuen se voi olla hyvä tai huono asia. Pelkkää sujuvaa langatonta verkkoa hakevalle ratkaisu on mainio.

Testimme mukaan Google WiFin nopeus hidastui, mitä kauemmas reitittimestä verkkoa käyttävä laite oli. Kotikonttorin nopeus ei ollut yhtä korkea kuin muissa paikoissa.

Johtopäätökset

Google WiFi on kallis mutta käyttäjäystävällinen ratkaisu, joka sopii erityisesti sellaisille, jotka eivät ennen ole puuhastelleet kotiverkon parissa. Sen asennus sujuu uskomattoman helposti, nettiin pääsee nopeasti ja sovellus antaa riittävän katsauksen verkkoon. Nopeus ei ikävä kyllä ole verkon laitamilla yhtä kuin kilpailijoilla, kuten mittauksemme osoittivat.

Faktat

Verkko: IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Taajuuskaista: Dual-band, 1 x 2,4 GHz, 1 x 5 GHz

Langaton nopeus: 400 Mbps / 2,4 GHz, 867 Mbps / 5 GHz

Yksiköt: 3, joissa 4 antennia kussakin

Prosessori: 710 MHz quadcore ARM

Muisti: 512 MB RAM

Portit: 2 x gigabitin ethernet per yksikkö, Bluetooth 4.2

Palomuuri: On

Lapsilukko: Ei ole

MU-MIMO: On

Mitat: 106 x 68,7 mm

Verkkosivusto: store.google.com

Hinta: 360 €

Bästa pris på Google WiFi

Testissä: Netgear Orbi RBK50 AC3000

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Hyvin kattava Orbi

Netgearin ORBI-järjestelmä ulottuu joka nurkkaan.

Tarjoaa täyden nopeuden koko kotiin. Helppo asentaa ja käyttää.
Asetuksia on vähän mutta hinta melko korkea.

Orbi eroaa joukosta hieman yksiköidensä osalta. Järjestelmä koostuu nimittäin pääyksiköstä ja yhdestä satelliitista. Järjestelmä toimii kuitenkin kuten muutkin ja on laajennettavissa lisäämällä satelliitteja. Paperilla Orbi on nopein ja peittää suurimman alueen. Tämä on ylimääräisen 5 GHz:n taajuuskaistan ansiota – se kytkee pääyksikön ja satelliitin toisiinsa ja tarjoaa nopeampaa nopeutta kodin kaukaisimpiinkin nurkkiin.

Nopeudella on kuitenkin hintansa. Molemmat laitteet ovat melko suuria ja vievät tuplasti tilaa muihin nähden. Ne ansaitsevat kuitenkin kehuja tyylikkyydestään ja hillitystä designistaan; ne kehtaa sijoittaa kaapin päälle tai olohuoneen nurkkaan.

Helppo asennus

Reititinjärjestelmäksi Orbi on todella helppo asentaa. Pääyksikkö kytketään verkkoon ja sen jälkeen satelliitti. Sinisen valon syttyessä tietää niiden olevan yhteydessä toisiinsa. Niitä ei pidä sijoittaa liian kauaksi toisistaan, sillä signaali riittää muutenkin eikä kuolleita kulmia synny. Varsinainen asennus tehdään tabletilla tai kännykällä, sovelluksen kautta. Asennus toimii intuitiivisesti eikä juuri muuta tarvitse tehdä kuin vaihtaa salasana ja keksiä verkolleen nimi. Sovelluksesta voi lisäksi aktivoida ja konfiguroida vierasverkkoja, testata verkon nopeuden ja nähdä sillä hetkellä kytkettynä olevat laitteet. Nopeus on hyvä, vaikka testimme osoitti, että signaalilla on edelleen vaikeuksia läpäistä betoniseinää. Orbi-järjestelmän hinta on myös melko korkea. Jos kuitenkin tarvitsee isoon taloon kattavan verkon, on Orbi fiksu vaihtoehto.

Johtopäätökset

Netgear Orbi on hyvä mutta kalliihko ratkaisu ongelmaan, joka on monelle tuttu: netin surkea peitto kotona. Orbi on helppo asentaa ja se tarjoaa hyvän nopeuden koko taloon. Laitteet ovat isokokoisia, mutta niissä on paljon WAN-portteja ja USB. Tällä saralla kilpailijoilla olisi petrattavaa, joten Orbilla on pieni etumatka muihin nähden.

Faktat

Verkko: IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Taajuuskaista: Tri-band, 1 x 2,4GHz, 2 x 5GHz

Langaton nopeus: 400 Mbps / 2,4 GHz, 866 Mbps / 5GHz, 1733 Mbps reitittimen ja satelliitin välillä

Yksiköt: 2 kpl, kummassakin 6 antennia

Prosessori: Qualcomm IPQ4019

Muisti: 512MB RAM

Portit: 3 gigabitin ethernetiä pääyksikössä ja 4 satelliitissa, USB 2.0

Palomuuri: On

Lapsilukko: On

MU-MIMO: On

Mitat: 170,3 x 78,9 x 225,8 mm

Verkkosivusto: netgear.com

Hinta: 440 €

Bästa pris på Netgear Orbi RBK50 AC3000
Bästa pris på 5 MESH-reititintä

Lisää

Keskustelu
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

Mainos
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Mainos
Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.