: Xbox One X

Maailman tehokkain pelikonsoli

Microsoft pullistelee lihaksiaan muiden edessä.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Xbox One X on ennennäkemätön pelikone, jossa on paljon potentiaalia. Pelaaminen onnistuu aidolla 4K:lla ja jopa 60 fps:n nopeudella. Peliohjain istuu käteen todella kauniisti.
Pelejä, jotka todella hyödyntäisivät konsolin potentiaalin, ei ole. Kallis hinta ja liian pieni kovalevy.
AMD 8-Core, 2.3 GHz, 12 GB RAM, Dolby DTS 5.1, Wifi, HDMI, koaksiaali-digitaaliulostulo, 3 x USB 3.0, 1 TB:n kovalevy, UHD Blu-ray-soitin

Mitat/paino: 60 x 300 x 240 mm/3,8 kg

Verkkosivusto: microsoft.fi

Hinta: 520 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Microsoft esitteli maailman tehokkaimman pelikoneen Xbox One X:llään. Toisin sanoen luvassa on mahtavimmat grafiikat, joita missään konsolissa on tähän asti nähty – ainakin jos käytössä 4K HDR -televisio. Meillä ei ollut, joten lainasimme sellaista Philipsiltä. Ilman 4K-tv:täkin voi toki pelata, mutta silloin konsolin potentiaali ei pääse kunnolla esille.

Kuva: Valmistaja

 

Kolmannen sukupolven One

Xbox One X näyttää aivan samalta kuin edeltäjänsä One S, väriä lukuun ottamatta. Siitä löytyy samat liitännät ja UHD Blu-ray-soitin. Sama kömpelö valikkosysteemikin on paikallaan, tosin se toimii jouhevammin tässä. Suurin ero entiseen löytyy kuoren sisältä: RAM-muistia on enemmän ja prosessori on tehokkaampi. One S pystyi toistamaan pelejä vain 1080p-resoluutiolla, mutta One X kykenee myös 4K-laatuun, aivan kuten Sony on tehnyt jo vuoden ajan PS4 Pro -koneellaan. 4K-tuella toimivat pelit on varustettu merkinnällä ”Xbox One X Enhanced”.

Kehittäjän vastuu

Konsolin lisäpaukut aktivoidaan ohjelmistopäivityksellä. Niitä julkaistaan jatkuvasti, ja ne vievät paljon tilaa kovalevyltä, johon mahtuu vain 1 TB:n verran tavaraa. Yleensä päivitykset koskevat tarkempia tekstuureita, korkeampaa resoluutiota ja nopeampaa kuvanopeutta. Kaikki pelit eivät selviydy tästä kaikesta kerralla, joten joskus on tehtävä valinta sen mukaan, haluaako korkeampaa resoluutiota vai korkeamman fps-luvun tuoman sujuvamman kuvanlaadun. Valitsipa kumman vain, saa joka tapauksessa pehmeämmän ja saumattomamman kokemuksen kuin vanhoilla laitteilla. Ikävä kyllä Microsoftia vaivaa sama pulma kuin Sonya. Koska One X on jatkokehitelty malli vanhasta laitteesta, pitää kaikkia sille sopivia pelejä pystyä pelaamaan myös ensimmäisen ja toisen sukupolven koneilla. Se estää X:ää puhkeamaan täyteen loistoonsa, vaikka muuten se olisi voinut helposti lähteä omaan suuntaansa edeltäjiin nähden.

Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

One X on nopeasti tiivistetty: Jos haluat tämän hetken tehokkaimman pelikonsolin eikä kotoa vielä löydy Xbox One -mallia, on One X tietenkin selvä valinta. Eikä ole väliä, onko olohuoneessa 4K-tv vai ei. Konsoli puhaltaa elämää vanhoihin peleihin ja tarjoaa suuremman ja saumattomamman pelikokemuksen. Se, onko kallis hinta perusteltu, selviää vasta pitkässä käytössä. Tällä hetkellä epäilystä ei kuitenkaan ole. Xbox One on varma hitti, muutamin varauksin.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös