: Xbox One X

Maailman tehokkain pelikonsoli

Microsoft pullistelee lihaksiaan muiden edessä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Xbox One X on ennennäkemätön pelikone, jossa on paljon potentiaalia. Pelaaminen onnistuu aidolla 4K:lla ja jopa 60 fps:n nopeudella. Peliohjain istuu käteen todella kauniisti.
Pelejä, jotka todella hyödyntäisivät konsolin potentiaalin, ei ole. Kallis hinta ja liian pieni kovalevy.
AMD 8-Core, 2.3 GHz, 12 GB RAM, Dolby DTS 5.1, Wifi, HDMI, koaksiaali-digitaaliulostulo, 3 x USB 3.0, 1 TB:n kovalevy, UHD Blu-ray-soitin

Mitat/paino: 60 x 300 x 240 mm/3,8 kg

Verkkosivusto: microsoft.fi

Hinta: 520 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Microsoft esitteli maailman tehokkaimman pelikoneen Xbox One X:llään. Toisin sanoen luvassa on mahtavimmat grafiikat, joita missään konsolissa on tähän asti nähty – ainakin jos käytössä 4K HDR -televisio. Meillä ei ollut, joten lainasimme sellaista Philipsiltä. Ilman 4K-tv:täkin voi toki pelata, mutta silloin konsolin potentiaali ei pääse kunnolla esille.

Kuva: Valmistaja

 

Kolmannen sukupolven One

Xbox One X näyttää aivan samalta kuin edeltäjänsä One S, väriä lukuun ottamatta. Siitä löytyy samat liitännät ja UHD Blu-ray-soitin. Sama kömpelö valikkosysteemikin on paikallaan, tosin se toimii jouhevammin tässä. Suurin ero entiseen löytyy kuoren sisältä: RAM-muistia on enemmän ja prosessori on tehokkaampi. One S pystyi toistamaan pelejä vain 1080p-resoluutiolla, mutta One X kykenee myös 4K-laatuun, aivan kuten Sony on tehnyt jo vuoden ajan PS4 Pro -koneellaan. 4K-tuella toimivat pelit on varustettu merkinnällä ”Xbox One X Enhanced”.

Kehittäjän vastuu

Konsolin lisäpaukut aktivoidaan ohjelmistopäivityksellä. Niitä julkaistaan jatkuvasti, ja ne vievät paljon tilaa kovalevyltä, johon mahtuu vain 1 TB:n verran tavaraa. Yleensä päivitykset koskevat tarkempia tekstuureita, korkeampaa resoluutiota ja nopeampaa kuvanopeutta. Kaikki pelit eivät selviydy tästä kaikesta kerralla, joten joskus on tehtävä valinta sen mukaan, haluaako korkeampaa resoluutiota vai korkeamman fps-luvun tuoman sujuvamman kuvanlaadun. Valitsipa kumman vain, saa joka tapauksessa pehmeämmän ja saumattomamman kokemuksen kuin vanhoilla laitteilla. Ikävä kyllä Microsoftia vaivaa sama pulma kuin Sonya. Koska One X on jatkokehitelty malli vanhasta laitteesta, pitää kaikkia sille sopivia pelejä pystyä pelaamaan myös ensimmäisen ja toisen sukupolven koneilla. Se estää X:ää puhkeamaan täyteen loistoonsa, vaikka muuten se olisi voinut helposti lähteä omaan suuntaansa edeltäjiin nähden.

Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

One X on nopeasti tiivistetty: Jos haluat tämän hetken tehokkaimman pelikonsolin eikä kotoa vielä löydy Xbox One -mallia, on One X tietenkin selvä valinta. Eikä ole väliä, onko olohuoneessa 4K-tv vai ei. Konsoli puhaltaa elämää vanhoihin peleihin ja tarjoaa suuremman ja saumattomamman pelikokemuksen. Se, onko kallis hinta perusteltu, selviää vasta pitkässä käytössä. Tällä hetkellä epäilystä ei kuitenkaan ole. Xbox One on varma hitti, muutamin varauksin.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös