: Sony PlayStation 4 Pro

Outo väliversio

PS4 Pro ei oikein tiedä, mikä sen kuuluisi olla.

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahvempi sisus tarjoaa parempaa kuvanlaatua, kunhan omistaa sopivan tv:n. 4K ja HDR näyttävät häikäisevän hyviltä, jos pelit on optimoitu niille.
Olisimme kaivanneet UHD-Blu-ray-soitinta. 1 TB:n kovalevy on liian pieni. On epäselvää, mitkä pelit tukevat konsolia ja mitä niistä saa irti.
Prosessori: x86-64 AMD ”Jaguar”, 8 ydintä

Näytönohjain: 4,20 TFLOPS, AMD Radeon -pohjainen

Muisti: 8 GB (GDDR5)

Tallennustila: 1 TB

Liitännät: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 (LE), 3 x Super-Speed USB (USB 3.1 , aux-port, HDMI-ulostulo (tukee 4K/HDR-laatua), optinen digitaaliulostulo, Blu-Ray-asema

Mitat/paino: 29,5 x 5,5 x 32,7 cm/3,3 kg

Verkkosivusto: playstation.com

Hinta: 400 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

PS4 Pro tärkein myyntivaltti on sen HDR-tuki ja mahdollisuus pelata pelejä 4K-laadulla. Kaikkia pelejä ei kuitenkaan voi toistaa aidolla 4K-laadulla, joka vaatii edelleen ennenkuulumattoman paljon tehoja. Uudemmat pelit renderöidään matalammalle resoluutiolle ja skaalataan sitten 4K-laatuun.

Entistä isompi

Konsoli muistuttaa edeltääjänsä mutta on sitä hieman suurempi ja painavampi. Taakse on lisätty yksi USB-portti, jotta PSVR-kypärä on kätevämpi liittää laitteeseen. Saadakseen PS4 Prosta parhaan mahdollisen irti, on käytössä oltava 4K-telelvisio, aivan kuten Microsoftillakin. Ei kuitenkaan ole selvää, mitä siinä voittaa, sillä Sony ei ole kertonut tarkalleen mitään vaatimuksia kehittäjille prosessorin lisätehon hyödyntämiseksi. Uudet pelit tulisi merkitä nimikkeellä ”PS4 Pro Enhanced”. Sen merkitys riippuu tulkitsijasta.

Kuva: Valmistaja

 

Korkeampi fps-luku, voimakkaampi valo ja kauniimmat varjot

Vain PS4:lle saatavilla olevat, ”Uncharted 4” -pelin tyyppiset huvitukset toimivat yhä vain 30 fps:n nopeudella, vaikka resoluutio on kasvanut. Se on vähän sääli. Toiset pelit toimivat paremmin, mutta eroa Pro-mallin ja tavallisen PS4:n välillä on vaikea havaita. Valoefektit ja auringonlaskut näyttävät hienommilta kuin koskaan. Erot piilevät tämänkaltaisissa yksityiskohdissa, joten jos omistaa jo PS4:n, voi olla vaikea perustella vaihtamistarvetta. Pro on sitä kaiken lisäksi kalliimpi, suurempi, painavampi ja yhtä äänekäs kuin Slim-malli. Pelit näyttävät todella hyvältä 4K:na, mutta niin ne tekivät 1080p-laadullakin. Jos omistat siis PS4-konsolin ja Full HD -television, ei ole syytä vaihtaa. Jos taas kotoa löytyy PS4 ja 4K-televisio, on päätös hieman vaikeampi.

Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

PlayStation 4 Pro on tyylikäs kone, joka antaa lisää eloa ja prosessoritehoa Sonyn jo ennestään suositulle pelikonsolille. Valitettavasti se ei ole riittävän tehokas toimiakseen todellisesti 4K-laadulla ja nopeudella 60 ruutua sekunnissa, mikä tarkoittaa pientä fuskaamista ja joidenkin pelien kohdalla skaalaamista isommaksi korkeimman resoluution saamiseksi. Lopputuloksena on konsoli, joka toimii paperilla edeltäjäänsä paremmin mutta käytännössä ero on pieni. Sonylla on vuoden etumatka Microsoftiin errattuna, mutta ei onnistu vielä vakuuttamaan meitä siitä, että PS4 olisi täysin välttämätön.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös