: Nintendo Switch

Ei lintu eikä kala

Nintendo Switch ei ole kuten muut pelikonsolit, vaan ainutlaatuinen kokemus!

Ääni & Kuva kiteyttää

Kuten aina, on Nintendo ilahduttavan innovatiivinen ja ajattelee asioita eri tavalla. Switch on insinöörintyön taidonnäyte, jolla on paljon potentiaalia.
Switch ei kisaa graafisesti samalla linjalla Sonyn ja Microsoftin kanssa. Kannettavalla asetuksella akunkesto on heikonpuoleinen, ja olisimme kaivanneet mahdollisuutta liittää konsoliin langattomat kuulokkeet.
6,2-tuumainen multitouch-kosketusnäyttö (720p)

Switch-latausasema

Oikea ja vasen Joy-Con

HDMI, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, USB-C-portti latausta varten, 3,5 mm:n minijakki, wifi, Bluetooth 4.1, kiihdytysmittari/gyroskooppi/valosensori

32 GB muistia, 4 GB RAM, max. 2 TB MicroSD

Akunkesto: jopa 6 tuntia

Mitat/Paino: 102 x 239 x 14 mm/398 g

Verkkosivusto: nintendo.fi

Hinta: 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Nintendo hylkää jälleen pikselirallin keskittyäkseen innovaatioihin ja kosketusnäyttöohjaukseen 6,2-tuumaisella näytöllään. Laite näyttää tabletilta mutta on pelikonsoli, jota voi käyttää niin kotona kuin reissussakin. Näytön sivuihin saa kiinni Nintendon Joy-Conit. Niitä voi käyttää myös langattomasti, yksi kumpaakin käteen. Jos kourat ovat kovin isot, ne liukuvat helposti sormien välistä. Myös napit ovat kammottavan pienet ja etenkin vaaka-asennossa käytettäessä Joy-Con-ohjaimeen tulee helposti näppäilyvirheitä.

Kuva: Valmistaja

 

Ei 4K:ta

Näytön resoluutio on 720p. Kuva on tarkka ja värit ja kontrasti hyvät. Jos haluaa pelata suuremmalla näytöllä, saa konsolin kiinni televisioonkin. Silloin Switch nostaa kuvanlaadun 1080p-resoluutioon. Kolmas tapa käyttää laitetta on kiinnittää sen taakse pieni tukijalka, jolloin sen saa pöydälle, mutta jalka on niin ohut ja heiveröinen, että tämä vaihtiehto ei oikein toimi.

Kuva: Valmistaja

 

Vahvuutena pelikatalogi

Kun Switch lanseerattiin, oli sille vasta vähän pelejä, mutta sen Nintendo on korjannut hyvin. Uusimpana pelinä on Mario Odyssey, joka saa huippupisteet nerokkaasta designistaan ja pelimaailmastaan. Myös kolmannen osapuolen kehittäjät ovat löytäneet Switchin, ja kädessä pidettävällä minikonsolilla voi nyt pelata sellaisia pelejä kuin Doom ja Elder Scrolls. Nämä versiot eivät tietenkään ole samaa luokkaa kuin PS4:llä tai Xbox Onella pelatessa, mutta käsikäyttöiseksi laitteeksi ne toimivat yllättävän hyvin. 2018 näyttää Switchin suhteen valoisalta. Pelejä voi edelleen pelata pieniltä kaseteilta tai ladata sisäiseen muistiin – jota voi laajentaa MicroSD-kortilla.

Johtopäätökset

Nintendo ei oikein voi verrata Sonyyn tai Microsoftiin, sillä Nintendo pelaa omilla säännöillään ja vie voiton innovatiivisen designinsa sekä suuren ja tunnetun pelikataloginsa ansiosta. Konsoli on myös kohtuuhintainen ja siten houkuttelevampi vaihtoehto lapsille ja nuorille. Jos Mario ja muut söpöt hahmot ovat suosikkejasi, et voi välttyä japanilaiselta hybridikonsolilta.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös