: Nintendo Switch

Ei lintu eikä kala

Nintendo Switch ei ole kuten muut pelikonsolit, vaan ainutlaatuinen kokemus!

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kuten aina, on Nintendo ilahduttavan innovatiivinen ja ajattelee asioita eri tavalla. Switch on insinöörintyön taidonnäyte, jolla on paljon potentiaalia.
Switch ei kisaa graafisesti samalla linjalla Sonyn ja Microsoftin kanssa. Kannettavalla asetuksella akunkesto on heikonpuoleinen, ja olisimme kaivanneet mahdollisuutta liittää konsoliin langattomat kuulokkeet.
6,2-tuumainen multitouch-kosketusnäyttö (720p)

Switch-latausasema

Oikea ja vasen Joy-Con

HDMI, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, USB-C-portti latausta varten, 3,5 mm:n minijakki, wifi, Bluetooth 4.1, kiihdytysmittari/gyroskooppi/valosensori

32 GB muistia, 4 GB RAM, max. 2 TB MicroSD

Akunkesto: jopa 6 tuntia

Mitat/Paino: 102 x 239 x 14 mm/398 g

Verkkosivusto: nintendo.fi

Hinta: 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Nintendo hylkää jälleen pikselirallin keskittyäkseen innovaatioihin ja kosketusnäyttöohjaukseen 6,2-tuumaisella näytöllään. Laite näyttää tabletilta mutta on pelikonsoli, jota voi käyttää niin kotona kuin reissussakin. Näytön sivuihin saa kiinni Nintendon Joy-Conit. Niitä voi käyttää myös langattomasti, yksi kumpaakin käteen. Jos kourat ovat kovin isot, ne liukuvat helposti sormien välistä. Myös napit ovat kammottavan pienet ja etenkin vaaka-asennossa käytettäessä Joy-Con-ohjaimeen tulee helposti näppäilyvirheitä.

Kuva: Valmistaja

 

Ei 4K:ta

Näytön resoluutio on 720p. Kuva on tarkka ja värit ja kontrasti hyvät. Jos haluaa pelata suuremmalla näytöllä, saa konsolin kiinni televisioonkin. Silloin Switch nostaa kuvanlaadun 1080p-resoluutioon. Kolmas tapa käyttää laitetta on kiinnittää sen taakse pieni tukijalka, jolloin sen saa pöydälle, mutta jalka on niin ohut ja heiveröinen, että tämä vaihtiehto ei oikein toimi.

Kuva: Valmistaja

 

Vahvuutena pelikatalogi

Kun Switch lanseerattiin, oli sille vasta vähän pelejä, mutta sen Nintendo on korjannut hyvin. Uusimpana pelinä on Mario Odyssey, joka saa huippupisteet nerokkaasta designistaan ja pelimaailmastaan. Myös kolmannen osapuolen kehittäjät ovat löytäneet Switchin, ja kädessä pidettävällä minikonsolilla voi nyt pelata sellaisia pelejä kuin Doom ja Elder Scrolls. Nämä versiot eivät tietenkään ole samaa luokkaa kuin PS4:llä tai Xbox Onella pelatessa, mutta käsikäyttöiseksi laitteeksi ne toimivat yllättävän hyvin. 2018 näyttää Switchin suhteen valoisalta. Pelejä voi edelleen pelata pieniltä kaseteilta tai ladata sisäiseen muistiin – jota voi laajentaa MicroSD-kortilla.

Johtopäätökset

Nintendo ei oikein voi verrata Sonyyn tai Microsoftiin, sillä Nintendo pelaa omilla säännöillään ja vie voiton innovatiivisen designinsa sekä suuren ja tunnetun pelikataloginsa ansiosta. Konsoli on myös kohtuuhintainen ja siten houkuttelevampi vaihtoehto lapsille ja nuorille. Jos Mario ja muut söpöt hahmot ovat suosikkejasi, et voi välttyä japanilaiselta hybridikonsolilta.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös