: MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsolin kuolemaksi

MSi Trident 3 ei vie pelikonsolia enemmän tilaa televisiotasolta, mutta se tarjoaa konsolia enemmän mahdollisuuksia ja muskeleita.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen näytönohjain, hyvä prosessori, loistava hinta. Mitä muuta enää tarvitsee?
Vastauksena edelliseen: ehkäpä näytön, hiiren ja näppäimistön, sillä ne eivät kuulu hintaan.
Prosessori: 3,6 GHz Intel Core i7-7700HQ (4 ydintä, 8 säiettä)

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1060m 3 GB RAM

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Mitat/paino: 7,2 x 34,6 x 23,2 cm/3,17 kg

Verkkosivusto: msi.com

Hinta: 1 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

MSi on tunnettu raskaan sarjan pelikoneistaan – jos haluaa nopean laitteen, on siitä oltava valmis maksamaan. MSi Trident 3 on suunnattu hieman erityyppiselle ja vähemmän ostovoimaiselle yleisölle. Kyseessä on ”konsolimallinen” PC, joka voidaan asettaa pöydälle makaamaan tai telineen avulla pystyyn. Tietokoneen etuosasta löytyy kuuloke-, mikrofoni- ja USB-liitäntöjen lisäksi HDMI-korttipaikka ja USB-C. Niinpä VR-lasien käyttö onnistuu helposti. Takaa löytyy vielä lisää USB-portteja, verkkoliitäntä (wifi sisäänrakennettuna) sekä liitäntäpaikka näyttöä varten. Vaikka kone on pieni, on näytön ulostulot (HDMI, DisplayPort ja DVI) erillisessä näytönohjaimessa, joka vie suuren osan koneen sisätiloista.

Kuten Asusin kilpailevassa koneessa, on MSi Trident 3:ssakin näytönohjain Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB:n grafiikkamuistilla. Pääprosessori puolestaan on Asusia astetta tujumpi: 3,5 GHz:n Intel Core i7. Loput speksit ovat identtiset, eli RAM-muistia löytyy 8 GB ja SSD-levy on kooltaan 250 GB.

MSi Trident 3:a voisi helposti erehtyä pitämään pelikonsolina PC:n sijaan. Kuva: MSi

 

Benchmarkit

Tehokkaamman ja kalliimman prosessorinsa ansiosta on Trident 3:lta lupa odottaa parempaa suorituskykyä puhtaasti tehoilla mitattuna. Ja näin todella onkin: GeekBench 4 -testin pisteet ovat 4 954 (singlecore) ja 16 877 (multicore). Sen paremmaksi tulos ei voi tällä hetkellä oikein mennäkään, mikä todistaa laitteen piilottelevan täysveristä PC:tä leikkisän kuorensa alla.

3D Mark Time Spy -grafiikkatestissä Trident 3:n tulos on 4 185 pistettä. Tulos on nopeampi kuin Asus Gr8:llä, jossa on sama näytönohjain. Nopeampiakin koneita toki on, mutta silloin näytönohjaimenkin tulisi olla tehokkaampi ja kalliimpi. Tämän hetken ennätystä pitää Asus ROG Zephyrus, joka saa GTX 1080-prosessorillaan tulokseksi 5 474. Ja se on kolme kertaa kalliimpi kuin Trident 3!

SSD-levyn siirtonopeus on 429 MB/s, mikä on melkein kaksi kertaa nopeampi kuin Asusilla. Mutta ei siltikään mikään ennätysnopeus.

On itsestäänselvää ja luonnollista, että MSi Trident 3:ssa on tehty kompromisseja tehojen suhteen – onhan sen hintakin murto-osa tavallisesti testaamistamme pelikoneista. Kompromissit on kuitenkin toteutettu huolella, ja tehot ovat täysin riittävät.

mainos

Johtopäätökset

MSi Trident 3 on hyvin tehty ja vakavasti otettava PC teknistä laatua vaaliville pelaajille. Tietenkin tarjolla on nopeampia pelikoneita, joiden kuvanopeus on raskaissa peleissä vieläkin vaikuttavampi, mutta ne ovat myös huomattavasti kalliimpia. Useimmat pelaajat eivät kuitenkaan tarvitse tämän enempää tehoja. RAM-muistin, kovalevyn ja näytönohjaimen vaihtaminen onnistuu, mikä tekee PC:stä houkuttelevan vaihtoehdon pelikannettavalle.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös