: Sony Planar T* FE 50 mm F1.4 ZA

Terävää Carl Zeiss -laatua Sonyyn

Sonyn valovoimainen normaaliobjektiivi on lähes täydellinen. Se näkyy myös hinnassa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen terävyys, ei lainkaan kohinaa, täydellinen boke-sumennus.
Suuri ja painava. Kallis.
Tyyppi: 50 mm normaaliobjektiivi

Valovoimaisuus: f1,4

Vähimmäistarkennusetäisyys: 45 cm

Suotimen halkaisija: 72 mm

Linssielementit: Yhteensä 12, 9 ryhmää

Mitat/paino: Ø 84 mm, 108 mm/778 g

Muuta: Suojattu pölyltä ja kosteudelta, vastavalosuojus

Yhteensopiva: Sony FE -täyskennokamerat

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 1 850 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Carl Zeissin sininen merkki antaa odottaa erinomaista laatua Sonyn objektiivilta. Kokemuksemme Zeissin objektiiveista on nimittäin aina ollut hyvä, niin myös Sonyn tuotteissa.

Massiivisessa Planar T* FE 50mm -objektiivi on kiinnostava normaaliobjektiivi Sonyn peilittömiin täyskennoisiin kameroihin. Säänkestävyyden ja hyvän f1,4:n valovoimaisuutensa ansiosta se sopii yhtä hyvin kurjiin sääolosuhteisiin kuin sisätiloihin ja hämäräkuvaukseenkin. Ja studioon.

Itse asiassa objektiivi on niin hyvä, että sopii erinomaisesti haastavaan studiotyöskentelyyn: muotiin, muotokuviin, ruokaan tai tuotekuviin, hääkuvista puhumattakaan. Kuvan normaali kulma valovoimaisuuteen yhdistettynä tekee objektiivista täydellisen niin lähikuviin kuin kauempana olevien kohteiden kuvaamiseen.

Zeissin objektiivit ovat äärimmäisen vankkarakenteisia. Säänsuojauksen lisäksi siinä on 12 linssielementtiä ja 11 aukkolamellia, jotka tekevät ääriviivoista täydellä aukolla pehmeämmät. Lisäksi siinä on Sonyn hiljainen Super Sonic Wave -automaattitarkennus. Käytännöllisesti siinä on himmenninrengas kolmasosanousuilla f16:een saakka ja kytkin, jolla vaihdetaan automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen väliltä.

Optinen terävyys on aukolla f1,4 erinomainen ja vielä tasaisempi suurimmassa osassa kuva-alaa, kun aukko on f2,8, jolloin iso osa keskustaa on veitsenterävä. Siitä eteenpäin f11:een asti linssi on terävimpiä koskaan testaamiamme. Kromaattinen poikkeama pysyy hyvin kurissa, eikä linssi ole herkkä myöskään hajavalolle tai haamukuville. Jonkin verran diffraktiota esiintyy aukolla f16, mutta siinä kaikki.

Planar T* FE 50mm F1.4 ZA on erinomainen normaaliobjektiivi, joka suoriutuu monenlaisista tehtävistä, mutta etenkin vaativista kuvauksista, joissa terävyyden on oltava kohdillaan. Sellaisia ovat esimerkiksi muoti- ja hääkuvaukset, mutta myös hämärässä kuvaaminen ja muotokuvat. Näissä Sonyn objektiivi loistaa. Hinta vastaa toki laatua niin hyvässä kuin pahassakin, ja miinuksena on myös objektiivin suuri koko ja paino.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös