: Sony Planar T* FE 50 mm F1.4 ZA

Terävää Carl Zeiss -laatua Sonyyn

Sonyn valovoimainen normaaliobjektiivi on lähes täydellinen. Se näkyy myös hinnassa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen terävyys, ei lainkaan kohinaa, täydellinen boke-sumennus.
Suuri ja painava. Kallis.
Tyyppi: 50 mm normaaliobjektiivi

Valovoimaisuus: f1,4

Vähimmäistarkennusetäisyys: 45 cm

Suotimen halkaisija: 72 mm

Linssielementit: Yhteensä 12, 9 ryhmää

Mitat/paino: Ø 84 mm, 108 mm/778 g

Muuta: Suojattu pölyltä ja kosteudelta, vastavalosuojus

Yhteensopiva: Sony FE -täyskennokamerat

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 1 850 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Carl Zeissin sininen merkki antaa odottaa erinomaista laatua Sonyn objektiivilta. Kokemuksemme Zeissin objektiiveista on nimittäin aina ollut hyvä, niin myös Sonyn tuotteissa.

Massiivisessa Planar T* FE 50mm -objektiivi on kiinnostava normaaliobjektiivi Sonyn peilittömiin täyskennoisiin kameroihin. Säänkestävyyden ja hyvän f1,4:n valovoimaisuutensa ansiosta se sopii yhtä hyvin kurjiin sääolosuhteisiin kuin sisätiloihin ja hämäräkuvaukseenkin. Ja studioon.

Itse asiassa objektiivi on niin hyvä, että sopii erinomaisesti haastavaan studiotyöskentelyyn: muotiin, muotokuviin, ruokaan tai tuotekuviin, hääkuvista puhumattakaan. Kuvan normaali kulma valovoimaisuuteen yhdistettynä tekee objektiivista täydellisen niin lähikuviin kuin kauempana olevien kohteiden kuvaamiseen.

Zeissin objektiivit ovat äärimmäisen vankkarakenteisia. Säänsuojauksen lisäksi siinä on 12 linssielementtiä ja 11 aukkolamellia, jotka tekevät ääriviivoista täydellä aukolla pehmeämmät. Lisäksi siinä on Sonyn hiljainen Super Sonic Wave -automaattitarkennus. Käytännöllisesti siinä on himmenninrengas kolmasosanousuilla f16:een saakka ja kytkin, jolla vaihdetaan automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen väliltä.

Optinen terävyys on aukolla f1,4 erinomainen ja vielä tasaisempi suurimmassa osassa kuva-alaa, kun aukko on f2,8, jolloin iso osa keskustaa on veitsenterävä. Siitä eteenpäin f11:een asti linssi on terävimpiä koskaan testaamiamme. Kromaattinen poikkeama pysyy hyvin kurissa, eikä linssi ole herkkä myöskään hajavalolle tai haamukuville. Jonkin verran diffraktiota esiintyy aukolla f16, mutta siinä kaikki.

Planar T* FE 50mm F1.4 ZA on erinomainen normaaliobjektiivi, joka suoriutuu monenlaisista tehtävistä, mutta etenkin vaativista kuvauksista, joissa terävyyden on oltava kohdillaan. Sellaisia ovat esimerkiksi muoti- ja hääkuvaukset, mutta myös hämärässä kuvaaminen ja muotokuvat. Näissä Sonyn objektiivi loistaa. Hinta vastaa toki laatua niin hyvässä kuin pahassakin, ja miinuksena on myös objektiivin suuri koko ja paino.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös