Sony Planar T* FE 50 mm F1.4 ZA

 itemprop
Sony Planar T* FE 50 mm F1.4 ZA

Terävää Carl Zeiss -laatua Sonyyn

Sonyn valovoimainen normaaliobjektiivi on lähes täydellinen. Se näkyy myös hinnassa.

Erinomainen terävyys, ei lainkaan kohinaa, täydellinen boke-sumennus.
Suuri ja painava. Kallis.

Carl Zeissin sininen merkki antaa odottaa erinomaista laatua Sonyn objektiivilta. Kokemuksemme Zeissin objektiiveista on nimittäin aina ollut hyvä, niin myös Sonyn tuotteissa.

Massiivisessa Planar T* FE 50mm -objektiivi on kiinnostava normaaliobjektiivi Sonyn peilittömiin täyskennoisiin kameroihin. Säänkestävyyden ja hyvän f1,4:n valovoimaisuutensa ansiosta se sopii yhtä hyvin kurjiin sääolosuhteisiin kuin sisätiloihin ja hämäräkuvaukseenkin. Ja studioon.

Itse asiassa objektiivi on niin hyvä, että sopii erinomaisesti haastavaan studiotyöskentelyyn: muotiin, muotokuviin, ruokaan tai tuotekuviin, hääkuvista puhumattakaan. Kuvan normaali kulma valovoimaisuuteen yhdistettynä tekee objektiivista täydellisen niin lähikuviin kuin kauempana olevien kohteiden kuvaamiseen.

Zeissin objektiivit ovat äärimmäisen vankkarakenteisia. Säänsuojauksen lisäksi siinä on 12 linssielementtiä ja 11 aukkolamellia, jotka tekevät ääriviivoista täydellä aukolla pehmeämmät. Lisäksi siinä on Sonyn hiljainen Super Sonic Wave -automaattitarkennus. Käytännöllisesti siinä on himmenninrengas kolmasosanousuilla f16:een saakka ja kytkin, jolla vaihdetaan automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen väliltä.

Optinen terävyys on aukolla f1,4 erinomainen ja vielä tasaisempi suurimmassa osassa kuva-alaa, kun aukko on f2,8, jolloin iso osa keskustaa on veitsenterävä. Siitä eteenpäin f11:een asti linssi on terävimpiä koskaan testaamiamme. Kromaattinen poikkeama pysyy hyvin kurissa, eikä linssi ole herkkä myöskään hajavalolle tai haamukuville. Jonkin verran diffraktiota esiintyy aukolla f16, mutta siinä kaikki.

Planar T* FE 50mm F1.4 ZA on erinomainen normaaliobjektiivi, joka suoriutuu monenlaisista tehtävistä, mutta etenkin vaativista kuvauksista, joissa terävyyden on oltava kohdillaan. Sellaisia ovat esimerkiksi muoti- ja hääkuvaukset, mutta myös hämärässä kuvaaminen ja muotokuvat. Näissä Sonyn objektiivi loistaa. Hinta vastaa toki laatua niin hyvässä kuin pahassakin, ja miinuksena on myös objektiivin suuri koko ja paino.

mainos

Faktat

Tyyppi: 50 mm normaaliobjektiivi

Valovoimaisuus: f1,4

Vähimmäistarkennusetäisyys: 45 cm

Suotimen halkaisija: 72 mm

Linssielementit: Yhteensä 12, 9 ryhmää

Mitat/paino: Ø 84 mm, 108 mm/778 g

Muuta: Suojattu pölyltä ja kosteudelta, vastavalosuojus

Yhteensopiva: Sony FE -täyskennokamerat

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 1 850 €

Paras hinta

  Lisää
  Keskustelu

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notify of

  Lue myös

  No Content Available
  Vieritä ylös