: Sony FE 85mm f1.8

Erinomainen muotokuvaobjektiivi

Sonyn paras muotokuvaobjektiivi ilahduttaa myös hinnallaan.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä ja tasainen terävyys, ei häiriötä, hyvännäköinen bokeh.
Lievää rakeisuutta, pienimmällä aukolla terävyys kärsii.

Sony FE 85mm f1.8

Tyyppi: 85 mm:n muotokuvaobjektiivi

Valovoima: f1.8

Minimietäisyys: 80 cm

Suodattimen halkaisija: 67 mm

Linssielementit: 9 kpl, 8 ryhmää

Mitat/paino: Ø 78 mm, 82 mm, 370 g

Muuta: Aurinkosuoja

Yhteensopiva: Sony FE -järjestelmäkamerat

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 650 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sonyn 85 mm 1.4:n valovoimalla on parhaita muotokuvaobjektiiveja, joita olemme koskaan testanneet. Ja kalleimpia, hintaa on nimittäin reilut 2 000 euroa.

Niinpä on ilo esitellä FE 85mm f1.8. Tämä maksaa huomattavasti vähemmän, mutta hintaero ei merkittävästi näy kuvissa. Jos vedenkestävyys ja valovoima f1.4 eivät ole ehdottomia vaatimuksia, on tämä paljon parempi ostos.

Sonyn uusi 85-millinen on paljon pienempi ja kevyempi, mutta kalliimman objektiivin säänsuojaus puuttuu. Sisäänrakennettua kuvanvakaintakaan ei löydy, mutta kevyestä metallista tehty objektiivi tuntuu tukevalta. Siinä on yhdeksän linssielementtiä ja yhdeksän aukkoa, joista f22 on pienin.

Mukana ei tule juuri muuta kuin vastavalosuoja. Sivusta löytyy kytkin, joilla valitaan automaattinen tai manuaalinen tarkennus sekä nappi, joka lukitsee fokuksen. Objektiivissa ei ole tarkennusskaalaa, joka on monien kuvaajien mieleen, mutta se ei ole kovin tärkeä muotokuvaobjektiivissa. Vaikka haluaisikin tarkentaa manuaalisesti.

Otimme testikuvat Sony a7r II -kameralla, ja paras tarkkuus saavutettiin aukoilla f4:stä f11:een. Tulos oli erinomainen myös f2.8:lla ja f16:lla, joten kuvaajalla on paljon liikkumavaraa. Terävyys on reunoiltakin tasainen lukuun ottamatta aukkoa f22, jossa koko kuva-alan terävyys heikkenee ja alkaa ilmetä diffraktiota.

Entäs aukko 1,8? Erittäin hyvä, suorastaan parhaita näkemiäni: koko kuva-ala nurkkiin saakka on erinomaisen terävää, eikä vinjetöintiä tai häiriötä näy juurikaan.

Kromaattista poikkeamaa ilmenee eniten kuvan nurkissa, keskellä sitä ei näy lainkaan, mikä todistaa erinomaisesta optisesta rakenteesta. Suosittelen käyttämään kuitenkin aurinkosuojaa, sillä objektiivi on herkkä suoraan edestä ja sivulta tuleville heijastuksille.

mainos

Sony FE 85mm f1.8 on erinomainen ja edullinen muotokuvaobjektiivi Sonyn täysikokoisiin järjestelmäkameroihin. Terävyys pysyy hyvin hanskassa kaikilla aukoilla aivan pienintä lukuun ottamatta. Se tarjoaa veitsenteräviä kuvia ja todella kauniin bokehin (fokuksen ulkopuolisten alueiden toiston) ja sen automaattitarkennus toimii hiljaa ja nopeasti.

mainos
picture5 picture4 picture3 picture2
<
>
Yhdessä Sony a7r II -kameran kanssa varjoisiin alueisiin syntyy erittäin hyvä kontrasti.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös