Mainos
Mainos
Mainos

Nikon D7500

Heinäkuu 2017Nikon D7500

Nikonin paras yleiskamera

Nikon todistaa, että kannattaa keskittyä siihen, missä on hyvä.

Luokkansa paras kuvanlaatu, korkea kuvanopeus ja nopea automaattifokus. Erinomaisen käyttäjäystävällinen hyvin suunnitellun ergonomiansa ansiosta. Kestää sadetta.
Fokusointipisteet peittävät vain kuvan keskustan. Rajoittuneet videokuvausominaisuudet. Ei tarkennusavustajaa, kun fokusoi manuaalisesti.

Joskus kannattaa vain keskittyä siihen, missä on hyvä. Esimerkiksi Nikon on tunnettu loistavien peilillisten järjestelmäkameroiden tekijänä, ja pitäytyykin siinä. Suurten järjestelmäkameroiden myynti on ollut laskussa jo jonkin aikaa, mutta Nikon ei näytä välittävän tästä trendistä.

Asiakkaan kannalta se on erinomainen asia, vaikka osakkeenomistajat voivatkin olla eri mieltä.

Nikon peilikamerat ovat järjestään hyviä, aina 3000-sarjan edullisimmasta mallista sikakalliiseen D5-malliin. Objektiivitkin ovat kunnossa ja jopa Nikonin tavallinen muoviobjektiivi tarjoaa erittäin hyvän kuvanlaadun. On siis melko varmaa, että Nikonilla saat hyviä kuvia. Mutta millä niistä?

Edullinen D3400 sopii hyvin aloittelijoille tai heille jotka muuten vain haluavat pienen, kevyen ja helppokäyttöisen kameran. Jos heittää tiskiin hieman enemmän rahaa, saa edistyneemmän D5600-kameran, joka sopii vaativammille kuvaajille. Budjettia vielä kasvattamalla saa täysikokoisen järjestelmäkameran tai meidän suosikkimme, Nikon D500:n.

Se on valitettavasti kalliimpi kuin kaksi aiemmin mainittua, mutta nytpä tarjolla on melkeinpä samoilla ominaisuuksilla varustettu kamera kuin D500, mutta paljon pienempään hintaan.

Nikon D7500:ssa on sama 20,9 megapikselin kenno kuin D500:ssakin, mutta fokuspisteitä hiukan vähemmän – 51 pistettä 153:n sijaan – ja hitaampi kuvanottonopeus (8 fps).

Käännettävässä kosketusnäytössä matalampi resoluutio, ja muistikorttipaikkoja on kahden sijaan vain yksi. Muuten tärkeimmät ominaisuudet ovat kuin D500-mallissa. Esimerkiksi 4K-videokuvaus onnistuu, mikrofoni- ja kuulokeliitännät löytyvät ja saatavana on vedenkestävä suoja ohjelmoitavilla napeilla.

Tämä on ennen kaikkea kokeneille kuvaajille tarkoitettu kamera, mutta sopii kyllä myös aloittelijoille.

Kameran runko on D500-mallia pienempi mutta muuten samanlainen. Ergonomiakin on puuttuvaa ohjaustikkua lukuun ottaen kuin D500:ssa. Ohjaustikkua jäimme vähän kaipaamaan, sillä tikulla oli helpompi valita etsimessä fokuspisteitä kuin nuolinäppäimillä.

D7500-mallissa on kuitenkin jotain, mitä D500:ssa ei: nimittäin sisäänrakennettu salama. Se ei ole ainoastaan kätevä vaan toimii myös laukaisijana Nikonin langattomille salamoille.

Kamera ottaa 8 kuvaa sekunnissa, ja myös autofocus on salamannopea.

 

4K-ominaisuudet

Videokuvateesa kamera rajaa osan kuvasta, joten kuvan leveys täytyy kertoa 1,5:llä. Tunnetusti se teleobjektiivin kanssa etu, mutta laajakuvaobjektiivia käytettäessä haitta. Niinpä 28 mm:n laajakuvaobjektiivi vastaa 42 mm:n objektiivia vaihdettaessa still-kuvauksesta 4K-videoon.

4K-video tarkoittaa 3840 x 2160 pikselin resoluutiota 30, 25 tai 24 fps:n nopeudella, ja aukkoa voi säätää samalla, kun kuvaa. Samoin fokusointi kosketusnäyttöä painamalla onnistuu kuvauksen aikana.

Nopeus

Kamera on edeltäjäänsä huomattavasti nopeampi, ja yksi nopeimmista peilillistä järkkäreistä. Live-kuvaa lukuun ottamatta autofokusointi laahaa perässä, kun yrittää tarkentaa liikkuvaan kohteeseen. Action-kuvauksessa kannattaakin käyttää etsintä. 3D-fokus pysyy hyvin kohteen perässä, ja nopeus 8 kuvaa/s pitää huolen siitä, että suurin osa kuvista toistuu tarkkoina. Sarjakuvaus onnistuu jopa 100 kuvaan asti, tai noin puoleen siitä, jos tallentaa kuvat raakaformaatissa (14-bittinen lossless). Suoritus on itse asiassa todella hyvä kameraksi, jota ei ole tarkoitettu erityisesti urheilukuvaukseen.

Kamerassa ei ole 153 fokuspistettä ja 99 ristipistettä kuten D500-mallissa, vaan D7500-mallissa on tyytyminen 51 fokuspisteeseen, joista 15 ristipistettä on herkempiä. Autofokusta voi hienosäätää, eli sen voi kalibroida toimimaan ihanteellisesti eri objektiiveille. Niinpä on mahdollista esimerkiksi tehdä yhdestä objektiivista taka-alalle tarkentava versio, joka jättää lähellä olevat kohteet epätarkoiksi.

Kamerassa on 180 000 väriherkkää valosensoria kuten D500:ssakin, mikä tekee värintoistosta erinomaista ja valotuksesta lähes joka kerran täydellistä.

Käyttö

Kamera on yhdestä korttipaikastaan huolimatta UHS-II-yhteensopiva, joten siihen saa markkinoiden nopeimman SD-muistikortin. Siitä on hyötyä sarjakuvauksessa ja kuvatessa 4K-videota 144 Mbit/s tiedonsiirrolla. Niinpä tiedostokoot ovat suurempia kuin HD-videolla.

Akku kestää paremmin kuin peilittömissä kameroissa, nimellisesti noin 950 kuvaa yhdellä latauksella. Käytännössä yhdellä latauksella saa vähintään 200–300 kuvaa – ainakin, jos ei räpsyttele salamaa.

Kameran suoja on D500:aan verrattuna kevyempi ja pienempi. Se on säänkestävä ja ote on hyvä, kuten ergonomiaan panostavalla Nikonilla yleensäkin. Jos olet aiemmin käyttänyt Nikonia, ei käyttöohjeelle varmaankaan ole tarvetta. Muiden kannattaa vilkaista tärkeimpiä ohjeita, joiden läpikäyminen ei vie kauaa aikaa.

Etsin on kohtalaisen suuri, 0,94 % suurennuksella, ja se näyttää koko kuva-alan. Etsimeen saa päälle ristikon, joka helpottaa sommittelua.

Kuvien ja videon siirtäminen onnistuu wifiä tai Nikonin Snapbridgeä käyttämällä, joten kuvat saa puhelimeen halutessaan jo kuvaottohetkellä.

Nikon tajuaa intuitiivisen käytettävyyden päälle.

 

Entäs Nikon D500?

Kun yhtäläisyyksiä on näin paljon, on valinta vaikea. Päätyäkö D500- vai D7500-kameraan? Hinta on varmastikin tärkeä valintakriteeri, maksaahan D500 monta sataa euroa enemmän kuin D7500. Jopa Nikonin Nikkor 18–140 mm:n zoom-objektiivin kanssa D7500 on huomattavasti edullisempi.

Lisärahan vastineeksi saa parempaa akunkestoa, suuremman etsimen ja paremman kosketusnäytön, kaksi lisäkuvaa per sekunti ja suurempi kuvapuskuri. Nämä asiat ovat tärkeitä, jos kuvaa paljon liikkuvia kohteita, etenkin pitkissä sarjoissa.

Kalliimmassa mallissa on myös kätevä ohjaustikku, mutta pääasiallinen kriteeri D500:n valintaan on suurempi tarkennusalue, jossa on kolme kertaa enemmän tarkennuspisteitä. Sen ansiosta kameran ominaisuudet toimivat paremmin vaativissakin olosuhteissa tehden D500:sta parhaan ammattilaiskameran urheilu- ja actionkuvaukseen.

Vertailukelpoinen kuvanlaatu

D7500:n kuvanlaatu on lähes identtinen D500:n kanssa. Liikkuvat kohteet toistuvat tarkkoina ja virheettömällä valotustarkkuudella. Kuvien dynamiikka on myös huippuluokkaa. Korkeilla ISO-arvoillakin kohinaa on minimaalisesti, ja tässä asiassa D7500 voittaa Canon EOS 80D -kameran.

Dynamiikan ansiosta yksityiskohdat erottuvat myös tummista kuvista ja värintoisto on erinomaista jopa korkeilla ISO-luvuilla.

Jopa ISO 6400:ssa hämärässä valaistuksessa rakeisuutta on niin vähän, että sitä ei ole välttämätöntä korjailla jälkikäteen. ISO 12 800:ssa – jossa useimmat kamerat sameuttavat kuvan selvästi – näkyy hienojakoista rakeisuutta, ja kuvia saa helposti ISO 25 600:ssa ilman häiritseviä värivääristymiä. Pahaksi kuvanlaatu menee vasta todella korkeilla ISO-arvoilla – yli 51 200 – jolloin kuvat ovat niin sameita, että niiden jälkikäsittely on hankalaa.

Värintoisto on neutraaleimpia mitä löytyy, ja sen ansiosta ihon sävyt toistuvat erityisen hienoina. Mahtava kamera muotokuvaukseen, siis. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Sony a6500:lla ihon sävyihin tulee hieman punertava vivahde.

Eddeltäjäänsä Nikon D7200 -malliin verrattuna kehitystä on tapahtunut etenkin käyttäjäystävällisyydessä, kuvanopeudessa ja tarkennusnopeudessa. Kilpailijaan Canon EOS 80D:hen verrattuna eroja ei juuri ole, paitsi että Canonilla ei ole 4K-videota.

Lähin kilapilija on Sony a6500, joka tarjoaa 11 fps:n kuvausnopeuden, jopa 300 kuvan sarjakuvausmahdollisuuden (100 raakatiedoistoina), 425 tarkennuspistettä, nopean autofokuksen ja 4K-videon. Mutta se on kalliimpi kuin D7500.

Johtopäätökset

Nikon D7500 on ehkä paras peilillinen järjestelmäkamera – ei vain aloittelijoille, vaan myös edistyneimmille kuvaajille, ja etenkin urheilua tai muuten liikkuvia kohteita kuvaaville. Nopeimmat vaihtoehdot ovat Sonyn ja Olympuksen peilittömät kamerat. Niissä ei kuitenkaan ole samanlaista valinnanvaraa objektiivien ja muiden lisävarusteiden suhteen, ja ne suoriutuvat huonommin korkeilla ISO-luvuilla heikossa valaistuksessa. Valokuvaajille, jotka haluavat korvata vanhan Nikoninsa nopeammalla ja paremmalla kameralla, on D7500 itsestään selvä valinta.

Joskus kannattaa vain keskittyä siihen, missä on hyvä. Esimerkiksi Nikon on tunnettu loistavien peilillisten järjestelmäkameroiden tekijänä, ja pitäytyykin siinä. Suurten järjestelmäkameroiden myynti on ollut laskussa jo jonkin aikaa, mutta Nikon ei näytä välittävän tästä trendistä. Asiakkaan kannalta se on erinomainen asia, vaikka osakkeenomistajat voivatkin olla eri mieltä. Nikon peilikamerat ovat järjestään hyviä, aina 3000-sarjan edullisimmasta mallista sikakalliiseen D5-malliin. Objektiivitkin ovat kunnossa ja jopa Nikonin tavallinen muoviobjektiivi tarjoaa erittäin hyvän kuvanlaadun. On siis melko varmaa, että Nikonilla saat hyviä kuvia. Mutta millä niistä? Edullinen D3400 sopii hyvin aloittelijoille tai heille jotka muuten vain haluavat pienen, kevyen ja helppokäyttöisen kameran. Jos heittää tiskiin hieman enemmän rahaa, saa edistyneemmän D5600-kameran, joka sopii vaativammille kuvaajille. Budjettia vielä kasvattamalla saa täysikokoisen järjestelmäkameran tai meidän suosikkimme, Nikon D500:n. Se on valitettavasti kalliimpi kuin kaksi aiemmin mainittua, mutta nytpä tarjolla on melkeinpä samoilla ominaisuuksilla varustettu kamera kuin D500, mutta paljon pienempään hintaan. Nikon D7500:ssa on sama 20,9 megapikselin kenno kuin D500:ssakin, mutta fokuspisteitä hiukan vähemmän – 51 pistettä 153:n sijaan – ja hitaampi kuvanottonopeus (8 fps). Käännettävässä kosketusnäytössä matalampi resoluutio, ja muistikorttipaikkoja on kahden sijaan vain yksi. Muuten tärkeimmät ominaisuudet ovat kuin D500-mallissa. Esimerkiksi 4K-videokuvaus onnistuu, mikrofoni- ja kuulokeliitännät löytyvät ja saatavana on vedenkestävä suoja ohjelmoitavilla napeilla. Tämä on ennen kaikkea kokeneille kuvaajille tarkoitettu kamera, mutta sopii kyllä myös aloittelijoille. Kameran runko on D500-mallia pienempi mutta muuten samanlainen. Ergonomiakin on puuttuvaa ohjaustikkua lukuun ottaen kuin D500:ssa. Ohjaustikkua jäimme vähän kaipaamaan, sillä tikulla oli helpompi valita etsimessä fokuspisteitä kuin nuolinäppäimillä. D7500-mallissa on kuitenkin jotain, mitä D500:ssa ei: nimittäin sisäänrakennettu salama. Se ei ole ainoastaan kätevä vaan toimii myös laukaisijana Nikonin langattomille salamoille. [caption id="attachment_70424" align="alignnone" width="460"] Kamera ottaa 8 kuvaa sekunnissa, ja myös autofocus on salamannopea.[/caption]  

4K-ominaisuudet

Videokuvateesa kamera rajaa osan kuvasta, joten kuvan leveys täytyy kertoa 1,5:llä. Tunnetusti se teleobjektiivin kanssa etu, mutta laajakuvaobjektiivia käytettäessä haitta. Niinpä 28 mm:n laajakuvaobjektiivi vastaa 42 mm:n objektiivia vaihdettaessa still-kuvauksesta 4K-videoon. 4K-video tarkoittaa 3840 x 2160 pikselin resoluutiota 30, 25 tai 24 fps:n nopeudella, ja aukkoa voi säätää samalla, kun kuvaa. Samoin fokusointi kosketusnäyttöä painamalla onnistuu kuvauksen aikana.

Nopeus

Kamera on edeltäjäänsä huomattavasti nopeampi, ja yksi nopeimmista peilillistä järkkäreistä. Live-kuvaa lukuun ottamatta autofokusointi laahaa perässä, kun yrittää tarkentaa liikkuvaan kohteeseen. Action-kuvauksessa kannattaakin käyttää etsintä. 3D-fokus pysyy hyvin kohteen perässä, ja nopeus 8 kuvaa/s pitää huolen siitä, että suurin osa kuvista toistuu tarkkoina. Sarjakuvaus onnistuu jopa 100 kuvaan asti, tai noin puoleen siitä, jos tallentaa kuvat raakaformaatissa (14-bittinen lossless). Suoritus on itse asiassa todella hyvä kameraksi, jota ei ole tarkoitettu erityisesti urheilukuvaukseen. Kamerassa ei ole 153 fokuspistettä ja 99 ristipistettä kuten D500-mallissa, vaan D7500-mallissa on tyytyminen 51 fokuspisteeseen, joista 15 ristipistettä on herkempiä. Autofokusta voi hienosäätää, eli sen voi kalibroida toimimaan ihanteellisesti eri objektiiveille. Niinpä on mahdollista esimerkiksi tehdä yhdestä objektiivista taka-alalle tarkentava versio, joka jättää lähellä olevat kohteet epätarkoiksi. Kamerassa on 180 000 väriherkkää valosensoria kuten D500:ssakin, mikä tekee värintoistosta erinomaista ja valotuksesta lähes joka kerran täydellistä.

Käyttö

Kamera on yhdestä korttipaikastaan huolimatta UHS-II-yhteensopiva, joten siihen saa markkinoiden nopeimman SD-muistikortin. Siitä on hyötyä sarjakuvauksessa ja kuvatessa 4K-videota 144 Mbit/s tiedonsiirrolla. Niinpä tiedostokoot ovat suurempia kuin HD-videolla. Akku kestää paremmin kuin peilittömissä kameroissa, nimellisesti noin 950 kuvaa yhdellä latauksella. Käytännössä yhdellä latauksella saa vähintään 200–300 kuvaa – ainakin, jos ei räpsyttele salamaa. Kameran suoja on D500:aan verrattuna kevyempi ja pienempi. Se on säänkestävä ja ote on hyvä, kuten ergonomiaan panostavalla Nikonilla yleensäkin. Jos olet aiemmin käyttänyt Nikonia, ei käyttöohjeelle varmaankaan ole tarvetta. Muiden kannattaa vilkaista tärkeimpiä ohjeita, joiden läpikäyminen ei vie kauaa aikaa. Etsin on kohtalaisen suuri, 0,94 % suurennuksella, ja se näyttää koko kuva-alan. Etsimeen saa päälle ristikon, joka helpottaa sommittelua. Kuvien ja videon siirtäminen onnistuu wifiä tai Nikonin Snapbridgeä käyttämällä, joten kuvat saa puhelimeen halutessaan jo kuvaottohetkellä. [caption id="attachment_70425" align="alignnone" width="460"] Nikon tajuaa intuitiivisen käytettävyyden päälle.[/caption]  

Entäs Nikon D500?

Kun yhtäläisyyksiä on näin paljon, on valinta vaikea. Päätyäkö D500- vai D7500-kameraan? Hinta on varmastikin tärkeä valintakriteeri, maksaahan D500 monta sataa euroa enemmän kuin D7500. Jopa Nikonin Nikkor 18–140 mm:n zoom-objektiivin kanssa D7500 on huomattavasti edullisempi. Lisärahan vastineeksi saa parempaa akunkestoa, suuremman etsimen ja paremman kosketusnäytön, kaksi lisäkuvaa per sekunti ja suurempi kuvapuskuri. Nämä asiat ovat tärkeitä, jos kuvaa paljon liikkuvia kohteita, etenkin pitkissä sarjoissa. Kalliimmassa mallissa on myös kätevä ohjaustikku, mutta pääasiallinen kriteeri D500:n valintaan on suurempi tarkennusalue, jossa on kolme kertaa enemmän tarkennuspisteitä. Sen ansiosta kameran ominaisuudet toimivat paremmin vaativissakin olosuhteissa tehden D500:sta parhaan ammattilaiskameran urheilu- ja actionkuvaukseen.

Vertailukelpoinen kuvanlaatu

D7500:n kuvanlaatu on lähes identtinen D500:n kanssa. Liikkuvat kohteet toistuvat tarkkoina ja virheettömällä valotustarkkuudella. Kuvien dynamiikka on myös huippuluokkaa. Korkeilla ISO-arvoillakin kohinaa on minimaalisesti, ja tässä asiassa D7500 voittaa Canon EOS 80D -kameran. Dynamiikan ansiosta yksityiskohdat erottuvat myös tummista kuvista ja värintoisto on erinomaista jopa korkeilla ISO-luvuilla. Jopa ISO 6400:ssa hämärässä valaistuksessa rakeisuutta on niin vähän, että sitä ei ole välttämätöntä korjailla jälkikäteen. ISO 12 800:ssa – jossa useimmat kamerat sameuttavat kuvan selvästi – näkyy hienojakoista rakeisuutta, ja kuvia saa helposti ISO 25 600:ssa ilman häiritseviä värivääristymiä. Pahaksi kuvanlaatu menee vasta todella korkeilla ISO-arvoilla – yli 51 200 – jolloin kuvat ovat niin sameita, että niiden jälkikäsittely on hankalaa. Värintoisto on neutraaleimpia mitä löytyy, ja sen ansiosta ihon sävyt toistuvat erityisen hienoina. Mahtava kamera muotokuvaukseen, siis. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Sony a6500:lla ihon sävyihin tulee hieman punertava vivahde. Eddeltäjäänsä Nikon D7200 -malliin verrattuna kehitystä on tapahtunut etenkin käyttäjäystävällisyydessä, kuvanopeudessa ja tarkennusnopeudessa. Kilpailijaan Canon EOS 80D:hen verrattuna eroja ei juuri ole, paitsi että Canonilla ei ole 4K-videota. Lähin kilapilija on Sony a6500, joka tarjoaa 11 fps:n kuvausnopeuden, jopa 300 kuvan sarjakuvausmahdollisuuden (100 raakatiedoistoina), 425 tarkennuspistettä, nopean autofokuksen ja 4K-videon. Mutta se on kalliimpi kuin D7500.

Johtopäätökset

Nikon D7500 on ehkä paras peilillinen järjestelmäkamera – ei vain aloittelijoille, vaan myös edistyneimmille kuvaajille, ja etenkin urheilua tai muuten liikkuvia kohteita kuvaaville. Nopeimmat vaihtoehdot ovat Sonyn ja Olympuksen peilittömät kamerat. Niissä ei kuitenkaan ole samanlaista valinnanvaraa objektiivien ja muiden lisävarusteiden suhteen, ja ne suoriutuvat huonommin korkeilla ISO-luvuilla heikossa valaistuksessa. Valokuvaajille, jotka haluavat korvata vanhan Nikoninsa nopeammalla ja paremmalla kameralla, on D7500 itsestään selvä valinta.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Nikon D7500

Nikon D7500

Tyyppi: 21 Mp:n järjestelmäkamera APS-C-kennolla

Objektiivi: Nikon F DX Näyttö: 8 cm:n LCD, 0,92 Mp

Etsin: Optinen prisma 0,94 %:n suurennuksella ja 100 %:n peitolla

Ominaisuudet: Kääntyvä kosketusnäyttö, wifi, Bluetooth, 8 fps, 4K-video, vedenkestävä suojakotelo, kuulokeulostulo/mikrofonisisääntulo, 950 kuvaa yhdellä latauksella

Verkkosivusto: nikon.fi

Hinta: 1 500 €

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.