: Samsung Galaxy S8+

Tukevasti valtaistuimella

Jos se ei ole rikki, ei ole syytä tehdä dramaattisia korjauksia

Ääni & Kuva kiteyttää

Valovoimaisin objektiivi. Nopea ja erinomainen automatiikka. Paras hämäräkuvauksessa.
Kuvankäsittely kadottaa osan yksityiskohdista.
Näyttö: 6,2 tuuman S-AMOLED 2960 x 1440 (529 ppi)

Etukamera: 12 Mp 26mm OIS F1.7

Selfiekamera: 8 Mp F1.7

Kennon koko: 1/2,55 + 1/3,6 tuumaa

Mitat/paino: 160 x 73 x 8,1 mm/173 g

Akku: 3 500 mAh (ei vaihdettavissa)

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Galaxy S6 -kännykästään saakka Samsungin huippumallit on varustettu erinomaisilla kameroilla. S7 kuitenkin hämmästytti kaikki kamerallaan, joka jätti kilpailijat varjoonsa. S8-mallissa edistys ei enää ole niin jättimäinen, mutta se on edeltäjäänsä hienostuneempi. Kennoa on hieman päivitetty ja selfiekamera saanut lisää resoluutiota, muut erot löytyvätkin sitten ominaisuuksista ja ohjelmistosta.

Auto-asetuksellakin on helppo säätää valotusta ja tiettyjä efektejä. Pyyhkäisy vasemmalta tuo esiin valikon, josta voi valita panoraaman, slow motionin, hyperlapsen ja VR-kuvan. Pyyhkäisy oikealle tarjoaa valinnanvaraa enemmän tai vähemmän hyödyllisten efektien kesken. Manuaalisesti voi säätää valotuksen, valkotasapainon, fokuksen, väriasetusten, nopeuden ja ISO:n lisäksi myös kirkkautta ja tarkennuspisteitä.

Samsungin kamerassa ei ole sen erikoisempia kikkoja, ei tele- eikä laajakuvaobjektiivia, ei mustavalkokennoa, ei äärimmäisen hitaita slowmotion-videoita. Samsung luottaa edelleen yhteen linssiin kuten Galaxy S7 -puhelimessakin. Mikä lienee ihan oikein, pidetäänhän S7:n kameraa sukupolvensa parhaana kännykkäkamerana. Vaikka kamerat näyttävätkin paperilla samanlaisilta, on kuvankäsittely kuitenkin uusi: se yhdistää useamman kuvan yhdeksi tuottaakseen terävämmän kuvan.

Sen vuoksi tosin hukataan myös osa yksityiskohdista. Kamera käynnistyy ja fokusoi nopeasti. Automatiikka tekee erinomaista työtä, joten manuaalisäätöjä ei yleensä tarvita. Valovoimaisen linssin ansiosta kuvat onnistuvat myös hämärässä valaistuksessa, ja se tekee lähikuviin luonnollisen näköisen taustablurrin.

Johtopäätökset

Galaxy S7:ssa oli markkinoiden paras kännykkäkamera, ja vaikka parannukset s8-malliin ovat pieniä, pysyy Samsung valtaistuimellaan. Siinä ei ole ihmeellisyyksiä, kuten kaksoislinssejä, mutta se osoittaa, kuinka pitkälle pääsee pelkästään hyvän kennon ja objektiivin avulla. Manuaaliset säätömahdollisuudet ovat hyvät, mutta niille tuskin tulee tarvetta, niin hyvin automatiikka toimii. Galaxy S8:lla saa harvoin huonoa kuvaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös